www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Fender Hot Rod Deluxe cu reglaj de volum pe canalul clean


viobio
 Share

Recommended Posts

Fender Hot Rod Devile este un combo folosit de foarte mulți chitariști , chitariști care se pling de volumul prea mare pe canalul clean , adică ...." se aude prea tare " , mai ales cind vor si un pic de crunch pe acest canal .

In timp am modificat n asemenea amplificatoare , pe partea din spate a amplificatorului am montat un potentiometru care reglează volumul , potentiometrul de volum al ampului devenind gain .

Pun aici modificarea , este simplu de facut si costa extrem de puțin , dacă nu aveți habar de electronică apelați la cineva care are .

Se scot din circuit R18,R42  , pentru volum vă trebuie un potentiometru de 1M logaritmic ( cu A ) nu liniar ( cu B ) ! 

Masa potentiometrului se conectează pe minusul condensatorului albastru din poza cu mațele ampului  , conexiunea trebuie să se facă cu cablu ecranat .

Modificarea " ciobănească " , se taie rezistentele R18,R42 , astfel incit să rămână terminale cit mai lungi , pe aceste resturi de terminale se lipesc firele de la potentiometrul de volum .

Modificarea " academică " , trebuie scoasă placa amplificatorului , practic se demontează ampul , lucrare laborioasă , cu ocazia asta se pote face si verificarea unor componente , se scot din circuit R18, R42 , in locul lor se montează pini , pini pe care se montează firele de la potentiometru sau rezistențele demontate , in cazul cind se dorește revenirea la starea stoc .

In poza cu interiorul ampului observați că eu am pregatit terenul intr-un amp care urmează să primească modificarea , am montat pini R18 , încă nu am facut modificarea că nu am potentiometru de 1M , să se poată folisi ampul , eu am facut modificarea " academică " , ampul fiind defect am fost nevoit să scot placa cu piese pentru depanare .

 

Dacă sunt întrebări sunt pe aici .....

Fender-Hot-Rod-Deluxe-Schematic (1)_00.jpg

IMG_20181101_104024.jpg

IMG_20181030_165332.jpg

Edited by viobio
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.