www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Concet "UniverS" la Reflektor Venue 26.10.2018


karpi
 Share

Recommended Posts

Concert " Zgomotele Orasului "  cantat a singura  data in 1978 Mai ..acum a doua oara  cu membri trupei reuniti dupa 40 de ani ..

Invitam  prieteni , colegii de " breasla " de toate varstele   in data de 26.10.2018 in Reflektor Venue .  ora 19:30 deschiderea usilor si inceperea concertului 20:30 .

Probabil va fi si ultimul concert Zgomotele Orasului  

IMG_0051.thumb.jpg.d00e7eabf1d70dfce323cace5ba4552b.jpg

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Borsec said:

Ma intreb cu poate chitaristul sa stea asezat, cu "cojones" asa de mari ...

 

Respect.

Pai  cred ca nu este problema cum stai , de fapt  ma durea spatele ca am tras un curent si eram si cu inca un jerseu legat in jurul braului ..hehe .

Si la concert am stat pe un scaun de bar ..Numai basistul  a stat in picioare el a luat numai o raceala .

Oricum asa era mai bine deoarece aveam patru pedale de "expresie " pe care dansam ..una cu synth , una cu strings-orchestra , una cu Hammond+leslie  una cu volumul chitarei stand in picioare nu prea mergea chiar daca nu mai aveam probleme cu sciatica incontinu pedalam ..

Sunetul este bestial la "ReflektoR Venue " a sonorizat Bogdan Ratz  care a fost si vocalist la trupa " Ora H " deci cineva care stia ce si cum ...pe video  basul este un pic mai  redus din cauza compresorului  nefiind prelucrat soundul dupa inregistrare trebuie otzara bass ridicat la auditie .

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

On 27/10/2018 at 23:53, karpi said:

am primit poze  ,iata setup-ul de pedale  pe astea " dansam "

Pe Marshall  erau  amplificate soundurile de shintetizator  iar pe Orange soundul de chitara astfel nu se imbarligau in difuzoare armonicele cand  aveam volum mare .

DSC_7278.thumb.jpg.208dd4362be6bab11a31ee4e648c073c.jpgDSC_7298.thumb.jpg.81357e21ed9d7fd9437d14f3ef94e270.jpg

haha, Arpi, compressoru ala verde rocktron e unul modat de mine :) il recunosc dupa knobul ala (am si uitat ce facusem haha)

parca fusese a meu candva

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Daaa, de la tine am compresorul   este  foarte OK  .

Era necesar deoarece Mel 9  nu are compresor pe iesire  daca ies fara compresor basii suna de 5 ori mai tare fata de inalte , daca dai fin in coarda  suna OK dar daca scapi pana mai tare urla  pe corzile groase ce au volum mai mare si tot urca volumul ..hehe..cum se stabileste " pitch" -ul .Cu compresor este OK pot sa pleznesc cat de tare corzile si volumul  nnu trece de cel scontat..

 

 

Au ajuns si videourile cu sunet si imagine mai buna , doar ca sunt 4K si trebuie prelucrat soundul otzara sa compensam ce a facut compresorul camerei ..prelucrarea video tine mult cu ditamai fisierele ..800M o piesa de 4 minute .

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Am mixat sunetu de la 5 camere  si am adaugat reverb si panoramat cele 4-5 track-uri ..sunetul este astfel mai apropiat de sunetul din sala ..ricum presiunea sonora nu pot sa o redau datorita compresoarelor din camerele de filmat .

Eu sunt de vina caci cu primirea  invitatilor am uitat sa pornesc ZoomH4 cu care as fi avut sunet perfect , plus unul din prieteni a adus 3 camere  dar si el a uitat sa aduca al lui Zoom H6 ...hehe ..asa e cu " deplasarile " ..

Cu montajul videoului mai asteptam este muult de lucru  sa selectezi scene din 120 GB de filmari ..

postez  o mostra de mixaj ..oricum mai lucrez ..este o nebunie cu  setarea automatizarilor pe trackuri/piesa  foarte multe corectii dinamice   si de faza  si multe altele  ca sa " aliniez " cele 5 trackuri  ..cel mai greu este  ca trebuie sa ascult de zeci de ori sa aud ce am schimbat si tot mai uit ceva " device " cuplat si se strica ceva  ..OK ..o sa iasa  binisor .. 

Ziua Zana Iany MVI dsp 01.mp3

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Videoul cu mixaj de cadre de la doua trei camere inca este in lucru  este muult de lucru ...

Eu am facut doar audio ce credeam ca in cateva ore  termin ..hehe..Am lucrat aprox 150 ore la mixazul sunetului a celor patru camere am facut  patru versiuni ca dupa  zeci de ore de audieri  si diferite corectii EQ (pe  boxe de banda larga trei seturi diferite cu un  amplif stereo "Sony" , amplif multimedia de PC cu si fara subwoofer -doua seturi  "Creative ", casti AKG, Philips , si Multimedia de PC ), sa ma intorc la prima versiune ..hehe..e de groaza .(pe telefoane nu am cum sa fac sa sune ..hehe doar cu casti bunicele )

PC-ul meu nu prea duce 4K si nici "2K" (LOL) am facut  clipuri cu imaginea doar de la o singura camera am " coborat " pe pamant la 720/580 mpeg2 pentru youtube este OK oricum ei  codifica la 360p/mp4.

imaginea are mult de suferit .

 

prima piesa ( dupa cea instrumentala de deschidere )

si a doua

Mai lucrez si o sa le postez pe toate pe youtube  asa prietenii si  cine mai  este curios poate sa vada cam cum era rockul nostru in anii '70.Din pacate cam in aceasta faza trupa a fost "franata ".

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

A aparut interviul  despre " Zgomotele Orasului " in Arta Sunetelor  , cei interesati potcciti mai multe despre   istoricul  concertului si alte amintiri /observati dupa cum au fost intrebarile .

Am mai completat unele aspecte dar acelea o sa apara in carte  " ...Iar  Interviul 2019 este programat să apară în a patra carte de interviuri ce va fi denumită: Interviuri rock volumul IV...."  

Multe intamplari si aspecte mi-le amintesc intotdeauna dupa ce am trimis deja  materialul ..hehe 

http://www.artasunetelor.ro/Interviu_cu_Kajtar_Arpad_2019.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.