www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Probleme la doza din bridge


Crisan Darius_28146
 Share

Recommended Posts

Salut, am un RG721 si de curand, din senin, doza de bridge a inceput sa aiba un volum semnificativ mai mic, si un oarecare bazait cand las la liber corzile.

Am dus-o la un electronist, a refacut toate lipiturile, mi-a ecranat-o, a verificat rezistentele, toate sunt in parametrii, dar nici o schimbare in sunet.

Din ce am inteles, @apocapsile zice ca s-ar putea sa fie facuta o lipitura "rece" in wiring-ul dozei (nu cunosc ce inseamna asta).

Ce as putea face, help?
 

In video-ul atasat, pe doza de bridge se aud corzile, fiind aproape de telefon, dar exista si un semnal micut din amp, desi nu se aude foarte bine

Link to comment
Share on other sites

Păi n-ai zis clar în chat că a apărut brusc și ai dus-o la electronist.

Ce am zis eu este și că poate în poziția în care ai activă doza de bridge contactele nu sunt oke, că preia pe hot ce ar trebui să se ducă pe firul de masă.

Poze cu wiringu ar fi fost mai bune. În special switchu de doze unde să se vadă bine lipiturile. E super ușor să curgă aiurea flodor în exces și să se facă un contact unde nu trebuie.

Trebuie văzut careva bun la din astea.

 

Oricum, prima chestie care trebuia verificată era dacă legi direct doza la mufa de ieșire cum face. Că dacă e la fel, degeaba te frămânți.

 

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Dunno, să se pronunțe colegi mai șmecheri, dar mie lipiturile alea mi se par cold as fuck, mi se pare că nu a curățat nimic înainte să le refacă și mustăți, adică fire care ies din lipituri, no effin way, nu e ok.  Ecranajul, lol :) Decât să pui pe fund folie mai bine nu pui deloc.

Mergi cu ea la un electronist BUN sau vorbește și trimite-o dacă are timp careva de mai aproape de tine. @Razvan S. din Tm de exemplu. Care îți va recomanda să iei componente noi pentru wiring ca lumea, cel mai probabil , ceea ce nu e un lucru rău :)

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Liliturile bine facute si cu fludor de calitate trebuie sa aiba un luciu frumos,nu satinate sau matuite 

Pe langa asta,poate niste spray de contacte in switch si o miscare de "du-te vino" in repetate randuri ar putea ajuta :) contactele oxidate din switch mai fac figuri cateodata

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

zice bine @picnic, dacă doza e problema. Se prea poate să rămână pe single și când e cuplată full. Poate e și lipitura dintre south ends cu probleme, aia trebuie văzut.

Cu bobina te lămurești repede, când e selectată bate cu o șurubelniță în stâlpii metalici expuși pe ambele rânduri și dacă la un rând nu se aude nimic în amp, aia e.

 

Nu e musai să fie doza, dar dacă zici că a cedat dintr-o dată, poate nu sunt nici lipiturile. Oricum la testare trebuia să iasă o rezistență mai mică decât e normal când e selectată aia de bridge singură. Mai precis spre jumate. Dacă are 4-5-6 valoarea măsurată nu e normal, hb de bridge sunt de 8-16 cu unele excepții în care nu prea intră dozele stock.

Edited by apocapsile
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Depinde ce-are, dar dacă e vorba de re-winding mai bine cauți pe forum o doză de bridge faină. Nu am auzit Cap-vm, cum cred că ai tu pe chitară, nu știu cât de ok sunt față de altele, dar găsești nu foarte scump dacă chiar e mare problema, doar să se pupe cu necku și ce sunete îți plac ție.

 

Edited by apocapsile
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

47 minutes ago, Crisan Darius_28146 said:

Presupunem ca e bobina de vina. Mai are sanse de supravietuire sau trebuie sa ii gasesc o prietena noua la cea din neck?

Cand am spus ca nu functioneaza o bobina nu ma gandeam neaparat ca e stricata... posibil sa fie o legatura gresita sau selectorul 5 way sa nu o cupleze in circuit pe pozitia full humbucker.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
On 20/09/2018 at 22:15, Crisan Darius_28146 said:

Prefer varianta asta :lol:

A fost dead un coil din bridge.

Bagat SD TB-6, si curatat/rewired/completat si cu foil ce aveam, desi avea paint si puteam sa iau shield-ul existent jos, in zona poturilor era luat jos din paint, asa ca am preferat sa las shield-ul si sa completez mai mult ; am facut si setup si altele, fretwire clean etc)

Chitara e chiar acum inapoi spre el. :respect:

O chitara very cool (Ibanez Premium series Indonezia), chiar am fost surprins de model . E light, iar fretwire end-urile sunt dementiale :D

 

<<note to self...must buy tons of copper shielding :lol: >>

IMG_20181013_150253.jpgIMG_20181013_150422.jpgIMG_20181013_150447~01.jpgIMG_20181013_163904.jpgIMG_20181013_163758.jpgIMG_20181013_163913.jpgIMG_20181013_163910.jpgIMG_20181013_163918.jpgIMG_20181013_163937.jpgIMG_20181013_150531.jpgIMG_20181013_150538.jpgIMG_20181013_150542.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, apocapsile said:

@Crisan Darius_28146 Frumoasă bestia, s-o chinui cu plăcere. Ai făcut bine că ai apelat la Răzvan ;) Avem cu toții baftă cu asemenea opțiuni de rezolvat echipamentul.

Chiar ma bucur ca mi l-ai recomandat. Dau o bere la amandoi cand ne-om intalni :D

Link to comment
Share on other sites

Ne dăm reciproc când ne-om întâlni. Dacă n-a ajuns deja la tine, o să vezi când ajunge că practic ai tastieră nouă, fund de bebe. Te vor trece fiori când vei pune mâna pe ea. Dincolo de faptul că ai acuma doză bridge :)))

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.