www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Zoom G1on - surprinzător de bun


manbearpig
 Share

Recommended Posts

Salut! Am cumpărat un Zoom G1on pentru că voiam ceva foarte ieftin care sa aibe looper si drum machine. Ei bine, în afara faptului că acest procesor le are pe ambele și sunt foarte ușor de folosit, nici modelele de amp și efecte nu sunt de neglijat. Pentru prețul de aproximativ 200 de lei, mi se pare cea mai bună și ieftină variantă pentru repetat acasă. De asemenea, aș recomanda acest mic procesor oricărui începător care își dorește să se familiarizeze cu diferitele tipuri de efecte și amplificatoare de chitară. Las și o scurtă improvizație cu Zoom-ul: 

 

Edited by manbearpig
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Frumos demo!

Pot să subscriu cel puțin legat de calitatea efectelor pentru uz casnic. cu diferența că am folosit o vreme Zoom G2.1Nu, cel cu pedală de expresie - care era mai enervant însă de setat pentru mine comparativ cu astea mai micuțe. Nu știu cum e cu G1on, dar la G2.1Nu timpul maxim de înregistrare pentru looper era de cinci secunde (ce-i drept nu am rămas fără overdub-uri vreodată, dar tot mi s-a părut cam scurt). 

Singurele chestii pe care le-aș zice de rău despre G2.1Nu (că G1 nu am folosit) ar fi plajele mult prea detaliate de reglaj (0-100 sau 0-255 cel mai comun), că-ți mănâncă timp să ajungi unde vrei cu setările și faptul că pe ăla cel puțin era destul de greu de păcălit uneori să intre în funcția de looper (era apăsare simultană pe ambele footswitch-uri). Poate și faptul că mi s-a părut destul de susceptibil la anumite 'efecte speciale' mai ales folosit pe baterii (look ma, no ground).

În rest, și ăla e tanc, are conectică faină, merge ca interfață audio, vine cu efecte super faine și un simulator acustic de vis. Uneori îmi pare rău că l-am dat :|

Link to comment
Share on other sites

Multumesc! Ăsta are maxim 30 de secunde de loop, ceea ce pentru mine este ok. Mai sunt unele efecte cu parametri reglabili de la 0 la 100 și ceva, însă cu rotița de selecție nu este o mare problemă la reglaj, merge rapid. Există buton dedicat acum care selectează intre looper si drum machine, doar că trebuie apăsat cu degetul.

Link to comment
Share on other sites

Da, la unitățile Zoom G2.1 cel puțin cu reglajele problema e că dacă învârți repede rotițele, sare aleator între valori în loc să crească mai repede, așa cum te-ai aștepta. Așa că dai de ele încet, să nu cumva să îți sară. Fiind multe valori de parcurs până la setarea dorită, asta ia timp. Nu cred că e o problemă asta pe G1 sau G3/5. De fapt asta mă seca. Și faptul că dacă vrei să reglezi din soft, softul nu te lăsa să scrii manual valoarea dorită, ci învârteai tot cu mouse-ul de un potențiometru virtual destul de imprecis. Grr. Altfel softul foarte ok pentru management de linii de efecte și presetări.

Dar, cum zici și tu de fapt, at the end of the day, e o cale ieftină de a te distra cu efecte și overdubs and whatnot, which is super cool.

Link to comment
Share on other sites

Daca " sare " va;loarea inseamna ca " rotita " este stricata/uzata / calitate dubioasa

Eu am G1n nu sare nimic ,se poate regla/seta orice cursiv si rapid ,  am facut  doar doua preseturi ptr un concert ..acasa tot timpul reglez  un singur  preset  la car schiomb dupa necesitate  de toate ..o sa trebuiasca sa fac cateva preseturi ptr un concert dar mai am timp ..OK deci invart de rotitze incontinu si nu-i nici o problema //

Calitatea  este foarte OK  singura treaba este sa stii sa alegi o setare corecta ..sa nu te lasi dus de val cu sounduri in afara  regiunii unde de fapt suna o chitara 6+amplif .

Nu sunt la fel efectele de la ub tip de  Zoom la alt tip de  Zoom  dar calitatea este mentinuta ..

Ca sa tina pretul accesibil fac cutie din plastic  ..daca folosesti cu grije este OK ...nu sunt de tavalit ...folosite cu grije i sunt foarte bune ..

DAr !La Zoom R8  se utilizeaza foarte mult  " rotitza " acum dupa cativa ani sare ..trebuie sa umblu foarte atent deoarece  sare aiurea ..ar trebui sa schimb  rotitza codificatoare o sa fie nasol  sa gasesc  de inlocuit ..( asta ptr ca nu am facut preseturi si tot invart de roptita cum am mentionat ...cea ce nu-i OK ..orice " rotitza ' tine o vreme apoi se distruge ...precis este uzata roata dintzata ce asigura pasul exact ....dar avand si Sequencer si LOOP=uri plus valori de 2000secunde la Ecouri ..invarti pana ..se strica ....)

Asa ca este bine sa se faca preseturile de " user " ca apoi sa nu mai omori rotitza ....

 

 

Link to comment
Share on other sites

M-am jucat cu mai multe 2.1 și toate aveau faza asta la toate rotițele. Nu era uzură, nu era jeg. Al meu era ca nou, dacă ziceam că e proaspăt desigilat mă credeai. Nu avea cum să aibă problema asta la toate rotițele, egalmente. În schimb 2.1Nu e tanc-tanc. poți să dai cu el jos tencuiala și să bagi un set pe urmă, așa se simțea. La G3 și altele nu apărea săritul din câte m-am jucat puțin. Făcut upgrade de firmware la 2.1Nu, la fel. Dacă era una, hai poate două, ok. Dar făcea proporțional treaba la toate. Poate o fi o problemă de fapt și una comună la seria aia, nu știu. Eu sunt și mai nevrotic și învârteam repede, nu prea aveam viteză medie :) Ori încet ori fulger.

@karpi vorba ta, îl setezi în zona de confort a chitarei/liniei și îi dai pace. Eu îl tot frecam să văd ce fac toate setările și valorile și combinațiile la toate efectele și modelele de drive, modulație și de aia m-am enervat. Dar dacă era vorba să pun câteva prestări în memoria user pentru ceva cântare, nu era problemă.

Dar nu mai zic de rău, oricum e un multiefect excelent și la banii ăia G1on e ireal de bine dotat și aparent fără asemenea hibe/deranjuri :) Poate îmi procur și eu unul. Mai e și G1x cu pedală de expresie pe care poți atribui orice parametru, la câteva zeci de lei în plus! Mișto.

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Asta inseamna ca sunt de proasta calitate deja din fabrica ... ciudat //

Din pacate  potmetrele si switch-urile inclusiv   contactele " click " sunt de calitate slaba ....nu stiu daca toate cele facute in asia  sau doar din umnele " uzine "   de productie .

La partea de componente " hardware " au deficiente , poate  doar  in unele  "sectii " de  productie nu se tine standardul de calitate ..???

Dar poate firmele ce subcontracteaza munca/productia fac " economie ' si accepta  piese mai slabe la preturi mai scsazute ./ca sa aiba ei  profit mare ..??? ( astfel periclitand  firma " )

Ciudat esta ca  :

China's Huawei 'Growing Up' To Become The World's No. 1 ... - Forbes

Unde o fi buba cu componentele " hardware " ?la aceste scule facute / montate in china sau asia ..

Inclusiv " jack-urile " mama sunt de groaza ...au lamele foarte " rigide " astfel un Jack mai prost montat  tot de pe la ei ..i-si piuerde  " bulbul " ce apoi cu mare greutate se poate " extrage | ..daca ai noroc  nu trebuie demontata scula ...hehe

Oricum Zoom ..electronic este foarte OK ," simularile de amp " sunt OK foarte folosibile , ..procesorul duce doua ecouri cu setari diferite simultan + plus reverbul ..sau alta configuratie ..pitch shift +ecou +reverb .. satisfacator ...

As fi mai multumit cu un pitch shift mai sa zicem  "Hi-Fi  " dar  ptr un procesor de scena este OK ..ptr efecte de inregistrare  este loc de reverb mai complex si de pitch shift mai  calitativ ..cu definitie mai mare .insa acolo deja ai  VST-uri calitative ...

 

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.