www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Zgomot foarte ciudat la un amp Fender Champion 40


marsuleu
 Share

Recommended Posts

Salut, 

Recent am achizitionat un combo Fender Champion 40 nou ( 2 canale - clean / drive care emuleaza 12 tipuri de cabinete Tweed/Blackface/British/Metal ), si spre surprinderea mea, se comporta putin ciudat, in ciuda faptului ca este nou.

Problema apare pe canalul de drive, in sensul ca atunci cand ciupesc orice coarda, apare un zgomot deranjant de harsait/fasait mai pregnant, peste sunetul chitarei, si tine atat cat nota e inca sustinuta ( adica se opreste daca amortizez coarda ). Fara sa ciupesc o coarda, nu exista decat zgomotul normal, care oricum e destul de mic in special in pozitiile 2 si 4 ale unui Stratocaster echipat cu doze single coils. Acest zgomot deranjant apare ca un "bonus" la fiecare nota si NU are nicio legatura cu zgomotul specific canalului de drive. In acelasi timp, pe canalul clean nu am problema asta. 

Aveti idee daca e normal sau nu ? Mie nu mi se pare deloc normal, pt ca e deranjant, in special la volum mic si nu cred ca vine din chitara. Am verificat/refacut toate lipiturile pe pontetiometre/contacte/mufa, am ecranat complet dozele pe interior cu folie de aluminiu, nu am alte zgomote dubioase induse de cabluri proaste etc. 

Link to comment
Share on other sites

Umm, garanție? Evident că nu-i normal să ai asta și e limpede că-i de la amp, dacă pe clean nu ai asemenea probleme. Probabil e și pe clean dar nu se aude suficient, față de drive. Ai putea să vezi dacă face la fel și cu reverbul oprit. Anyway, return it fi possible. Dacă nu du-l la un electronist ok (picnic îmi vine în minte, că e tot din București) și poate se rezolvă cu un cost rezonabil. Eu am senzația că dacă tai reverbul dispare sau devine mult mai puțin perceptibil, da' e doar intuiția.

Also, dacă îl poți conecta la calc schimbă-i presetarea de reverb default (bănuiesc că emulează el ceva patch acolo. Pune-i orice altceva decât are acum și vezi dacă mai face urât. Dacă te rezolvă, e probabil bug de patch.

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Face la fel si cu efectele oprite ( are mai multe, nu doar reverb ), ba chiar l-am sesizat cu efectele oprite. Nu se poate conecta la calc, nu are optiunea asta. Nu vreau sa umblu in el, ca e nou si e in garantie. O sa il trimit inapoi probabil.

Zgomotul e ceva foarte asemanator unei rezonante, doar ca e continua pe timpul notei, cat coarda inca vibreaza, un harsait destul de prezent pe care l-au sesizat si prietenii. Eu inteleg ca drive-ul are zgomot nativ, dar acest zgomot nu e de acolo...iar chitara e f buna si setup-ul meu e destul de "silentios" ( nu am zgomote induse de cabluri sau alte probleme ).

Link to comment
Share on other sites

M-am gandit in nebunia mea ca Fender nu face porcarii. El suna foarte bine, mai ales pe clean, iar pe drive are multe tonuri interesante ( tweed, blackface, british...)... si nu prea ma inter partea de FX.

Daca nu avea zgomotul ala, era pefect pt ce am eu nevoie ( o spun si aici - chitata it's just for fun...e o dragoste mai veche pe care din cand in cand o mai resuscitez ).

 

Link to comment
Share on other sites

Dunno, după ce încerci un katana cu efect de boost/compressor onboard sau ceva cu octaverul și autowah/twah de pe el s-ar putea sa-ti dai seama ca e loads more fun si ca suna bine si clean si crunch si ce vrei tu. macar sa te convingi ca nu-ti place :)

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, Mr Vintage said:

Fender a dat şi dă gherle cu nemiluita.

Super..bine de stiut... :))

Anyway...o sa il trimit inapoi..dar ce iau ? Sincer, imi place cum suna, si nu m-ar fi deranjat absolut deloc daca acel zgomot nu exista...

Exista vreo sansa sa mi se para mie ? Sa am eu "auzenii" ? :))

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, vektor said:

Momentan pentru fun si casa foarte multa lume e foarte multumita de Yamaha THR si de Boss Katana [mai multe modele in ambele serii]. Arunca un ochi si vezi daca iti place vreunul.

 

Imi place foarte mult Fender-ul asta...atat pe clean cat si tonurile de tweed / british / blackface...

Pana la recomandari, a mai avut cineva asemenea experiente ? E ceva des intalnit ? E o hiba de proiectare sau am fost eu ghinionist ?

Link to comment
Share on other sites

Caută și tu pe net. O să găsești jălanie peste jălanie. Ceea ce nu înseamnă că sunt neapărat multe cu probleme - sunt populare și probabil se vând multe. Hibe de proiectare aveau ei pe partea de efecte la reverb cu unele modele, de aia ți-am zis să schimbi patchu dacă e posibil asta pe modelul tău.

E o conversație pentru tine și magazinul de la care ai luat aia cu multe problematice sau nu. Ei le vând, ei știu câte se întorc.

Dar mă foarte îndoiesc să se compare chiar și cu un yamaha thr5 sau thr10 sau katana sau vox adio air gt.

Adică tonurile alea probabil sună ok, dar wait till you hear the others :)

Plus: no usb, no updates pentru solid state cu efecte digitale? 2018? Doar zic.

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Dacă tu ești altfel mulțumit atunci schimbă până dai de unul fără issue.  Se prea poate să sune exact cum îți place ție și atunci te vei oftica să iei altul care sună altfel, poate bine, dar nu cum vrei tu.

Și dacă tot stai în București, poți să dai o tură să asculți și altele, poate și pe cele indicate. Tragi singur concluziile și vezi măcar ce mai e prin zona aia :)

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Atasat e un mic demo - zgomotul se aude peste fiecare nota ( settings :  British amp / gain 5 / volume 5 , deloc agresiv ). Nu stiu cat de mult se aude zgomotul (fasaitul/harsaitul/sunet de pereti in lucru pe care se trage cu mistria) pe inregistrarea facuta cu telefonul, insa in realitate este aproape 1:1 cu sunetul chitarei, la un volum decent spre indraznet ( de apartament ). Am zis ca poate sunt eu pretentios, asa ca am mai refacut toate testele posibile...si rezultatul e din ce in ce mai dureros :)

@Vektor : Mustang e un amp putin mai "digital" si mai greu de folosit...motiv pt care am ales Champion.

 

fender champ 40.m4a

Edited by marsuleu
Link to comment
Share on other sites

Nu am auzit genul ăsta de anomalie decât când erau driverele de sunet date peste cap, pe calc. Nu-mi pot decât să-mi dau cu părerea, dar poate fi doar partea de "simulare" gone biscuits, sau vreo componentă pe care o antrenează când te duci pe drive.

E interesant că face mai urât pe frecvențe joase, dar nu-mi sună a problemă de dif. Tot mai repede ceva din zona digitală, gen preset de reverb bușit, parcă, după mintea mea 99% asta e. Chit că nu îl pui tu cu mânuța, poate simularea face chestia aia oricum ca să-ți dea sunetul respectiv. După cum se taie imediat nu pare ceva fizic. Nu sunt cel mai rațional animal la ora asta.

Oricum, replace, ar trebui să scapi de problemă.

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Am facut deja demersurile sa il trimit inapoi si sa imi recuperez banii...in ideea ca voi gasi ceva second hand mai bun. Desi imi place f mult cum suna acest Fender, nu mai am curajul sa risc inca o data...

Boss Katana 50 sincer NU mi-a placut din ce am vazut in demo-uri...asa ca momentan sunt foarte debusolat, pt ca nu stiu ce voi gasi/alege...

 

Link to comment
Share on other sites

Dac ai timp, da o tura prin magazinele din centru [la profil scrie ca esti din Bucuresti] si vezi ce poti testa [THR  au la Senia, VOX la MCMusic, Katana am uitat unde, dar sigur am vazut, etc.]

Dupa ce iti formezi o parere, sunt cateva de vanzare pe forum - sau erau relativ recent.

 

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Mr Vintage said:

Dacă ți-a plăcut spanacul Fender, din demo-uri, dar nu i-a plăcut Boss Katana (tot din demo-uri), ori nu ştii ce cauți, ori ai o problemă la urechi. Pe bune.

:)) Fender mi-a placut live, nu din demo-uri...iar Katana nu stiu daca ce am auzit e relevant...dar NU am nicio pb la urechi..si da, poate ca nici nu stiu ce caut :)

In alta ordine de idei, dupa ceva mai multe sapaturi, Katana 50 devine o optiune, insa sunt deschis si la alte variante...

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Mr Vintage said:

Eu te îndemn să treci pe la MC Music, să vezi Vox VX II, e şi mai ieftin, şi destul de puternic ca output.

M-am uitat peste el...pare interesant...30W..multiple amp-uri simulate, efecte....dar pe urma am vazut ca are doar 3.8kg...din ce e facut ? din polistiren ? are difuzor de plastic ? am vazut posete de dama mai grele...

De Marshall nu zice nimeni nimic ? 

Link to comment
Share on other sites

THR 10 are două kile opt sute și nu e complexat sonor pe tema asta. Ce, vrei contragreutate pentru macara sau amp de apartament care să sune mișto? :) Eu mă bucur de talia lui zveltă de fiecare dată când schimb camera, plus că îl pot lua și unde nu am priză și cânt câteva ore.

Sau ai impresia că dacă un combo are 28 de kile nu poate suna prost sau cum?

Nici JBL nu are probleme să facă, la prețul potrivit, boxe bluetooth pe care le iei cu două degete și sună bine și suficient cât să ții chef cu ele. Suntem în 2018, totuși.

Dacă vrei neapărat să se audă mediocru sau să cheme careva băieții în albastru când se aude bine, poți să pui și 4x12" în baie :)))

Ascultă pe viu și vezi tu care te coafează, ai sugestii super ok.

Crezi că are importanță ce idee îți faci din specificații și demo-uri pe net când spre deosebire de alții din orașe mai mici, tu chiar ai unde merge să auzi multe modele? Neah. Practica ne omoară. Plus că multe multe demo-uri fac unele scule mișto să sune infect (deși pe viu sunt faine) și invers.

Mergi, ascultă, decide. Eu aș zice că pentru acasă nimic nu bate un amp stereo făcut bine. Vox Adio Air ar mai fi unul care merită auzit și probat în termeni de dotări.

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Uitandu-ma pe site la mcmusic, am vazut foarte multe VOXuri care par interesante ( cu lampi in preamp  )...seriile AV ( 15/30 ) , AV15VR...ceva pareri despre aceste hibrid combos ? Stiu ca lampile au o viata destul de scurta, mai ales daca sunt chinezarii...12AX7 e un model foarte popular, facut peste tot in lume, mari sanse sa fie o lampa de calitate jalnica,..pt ca la preturile astea, nu stiu cu ce piese high end au putut cei de la VOX sa isi echipeze jucariile...

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Mr Vintage said:

Tu vrei să cânți la chitară sau să faci muşchi?

Mr. Vintage, trebuie sa recunosc ca ma amuza foarte tare raspunsurile tale usor acide :) 

Probabil ca ai dreptate referitor la greutatea ampului, si deja iau serios in considerare varianta Vox VX II...o sa raman la VOX se pare, cautarea indelunga ma oboseste...not my style...

Ramane sa ma decid intre VX II si modelelul cu lampa AV15.

Pros vs. Cons pt cele doua ? Strict pe cele doua modele, fara alte recomandari... ( a se intelege ca NU dispun de timp sa ajung sa le probez in magazin, deci decizia va fi probabil una online, bazata pe videos, reviews etc. ).

Edited by marsuleu
Link to comment
Share on other sites

Incearca-le pe ambele. Exclusiv intre astea 2 as alege AV, e mai simplu si arata mai bine. VX2 e mai nou si are mai multe efecte si optiuni. Vezi care iti place mai mult. Cred ca nu veu auzi mari diferente intre ele [puteri comparabile, difuzoare comparabile, cutii comparabile]

 

DAAAAR. Daca tot te duci la MCMusic. Incearca https://www.mcmusic.ro/chitara-bass/vox-ac4c1-bl-amplificator-chitara.html

Nu are nici un efect si suna intr-un singur fel. Dar acel singur lucru il face foarte foarte bine. Am avut si eu unul [o varianta mai veche] pana am trecut la ceva mai mare putin.

 

EDIT: Acum am citit ca NU mergi in magazin. But still ... pune-l si pe ala in lista de cautat videouri pe youtube. Si incearca, daca poti, sa gasesti reviewuri facute de aceeasi persoana, sau macar acelasi canal. Sunt sanse mai mari sa fie inregistrate la fel.

 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, vektor said:

Incearca-le pe ambele. Exclusiv intre astea 2 as alege AV, e mai simplu si arata mai bine. VX2 e mai nou si are mai multe efecte si optiuni. Vezi care iti place mai mult. Cred ca nu veu auzi mari diferente intre ele [puteri comparabile, difuzoare comparabile, cutii comparabile]

DAAAAR. Daca tot te duci la MCMusic. Incearca https://www.mcmusic.ro/chitara-bass/vox-ac4c1-bl-amplificator-chitara.html

 

NU ma duc la MCmusic, pt ca nu am timp...inchid devreme, in weekend-ul asta nu sunt in Bucuresti, iar eu vreau amp cat mai repede :)

Ciudat e ca AV15 nu are decat 3 efecte (mod - chorus / delay / reverb ) care sunt standard, nu au decat volum...sunt suficiente oare?  Bine ca i-au pus la VX2 o poala de efecte si de rahaturi....

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Mr Vintage said:

Păi, cum ți-am spus, deloc acid (nu-mi stă-n fire, iertare dacă m-am exprimat nepotrivit), nu ai nevoie de efecte pentru hobby. Un amp bun are şi drive, şi compresie din structura lui. Dacă mai pui un reverb, e cam tot ce-ți trebuie.

Nu ma deranjeaza, ba chiar ma binedispune...ca doar asa ne-am cunoscut inainte sa iau JbJr.-ul de la tine :)

In alta ordine de idei : pt ca NU am timp sa ajung la MCmusic, am plasat comanda online..si castigatorul este VOX AV15 !

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.