www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
Gherman

Seymour Duncan Black Winter

Recommended Posts

Salut! Mi-am cumparat recent o pereche de doze SD Black Winter si am incercat sa le montez pe un Bc rich Assassin Fx6...Problema e ca vechile doze sunt Rockfiled Mafia iar codul culorilor celor doua brand-uri nu corspund...Una peste alta am rezolvat problema asta(firul verde de la Rockfield=firul rosu Duncan), dar in momentul in care le-am montat (am folosit wiringul de la rockfield) dozele parca nu suna conform asteptarilor.Chitara are:1 buton de volum, 1 buton de ton, un selector de doze in 3 trepte(3 way  toggle) si 3 selectoare push/pull care nu prea inteleg cum functioneaza exact.Imi poate da cineva niste sugestii?Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Switch-urile tale sunt coil tap (2 dintre ele) și phase reverse al treilea. La dozele Rockfield culorile sunt ca la Seymour duncan, cu excepția faptului că sunt inversate firul roșu cu cel verde, adică față de schema inițială, le pui taman invers: unde mergea roșu, pui verde, unde era verde, legi roșu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exact asta a fost maniera pe care am abordat-o si eu (uzand de schema de mai sus :D) dar fara rezulatate prea bune...Ma gandesc ca BW nu sunt compatibile cu chestiunile astea phase switch sau pahse reverse de la rockfield.Cunoaste cineva vreun lutier prin Iasi/Suceava? Multumesc de feedback! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am reusit intr-un final sa le montez.Ideea era ca exista o diferenta de cod al culorilor si intre doza de neck si pickup de la rockfield-legasem gresit 2 cabluri.Stie cineva cum as putea sa probez daca am legat totul cum trebuie.Tot am impresia ca sunetului ii lipseste ceva din  dinamica/si din punch-ness mai ales pe corzile  SI/MI.(Cant pe un  peavey 6505+ 112 fara nici un alt EQ sau efect) !Cablul cu banda verde reprezinta doza NECK!

SD.jpg

sd2.jpg

sd3.jpg

Edited by Gherman

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut, vektor! polaritatea bobinei cu multimetrul? adica identifici inceputul si sfarsitul infasurarii? sensul de bobinare? cum faci asta? apropii un magnet si urmaresti sensul deviatiei (faraday)? mi-s tare interesat, ca tocmai am primit 1 doza dimarzio de bass cu 4 fire si n-am gasit legenda culorilor. p.s. la scoala probez copilasilor aparitia tensiunii induse cu 1 doza de chitara (reghin 80) legata la 1 microampermetru cu 0 central. apropii magnetul, acul deviaza. departez, deviaza-n sens contrar. doza avand magnet, ar trebui sa apara o tensiune indusa si daca apropii o surubelnita, ca se schimba reluctanta. tu cum faci?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.