www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

[EXPIRAT] Inregistrari profesionale Ines Studios


Dan Damian
 Share

Recommended Posts

Stimati chitaristi, 

Fiind deopotriva inginer de sunet la cel mai mare studio din tara si fost basist in diverse trupe in special rock, m-am gandit sa ofer, celor care isi doresc, ocazia de a inregistra intr-un studio profesionist. Studio-ul se numeste Ines Studios si este dotat cu microfoane si preamp-convertoare de cel mai inalt nivel, precum si un live room plus doua iso-booth-uri, cu acustica foarte buna. Pe aici au trecut, de-a lungul vremii, artisti precum Stefan Banica, Loredana, Andra, Delia, Iris, Directia 5, Mihai Margineanu, The Amsterdams, Orchestra Zuralia, Muse Orchestra, Marius Preda, Kiba Dachi Experienice, etc. precum si multe trupe si artisti straini.

Avantajele acestui studio: 

-microfoane si preampuri printre cele mai bune din industrie

-posibilitatea de a izola amplificatorul de chitara si vocile, astfel incat sa poata imprima toata trupa deodata fara sa fie bleed in microfoanele de tobe

-posibilitatea de a aduce amplificatorul propriu si de a-l da la 11, fara nici o restrictie de volum

-posibilitatea de a folosi un Empirical Labs Distressor analog, un compresor-saturator folosit si pe albumele Metallica

Asadar, daca doriti inregistrari de cea mai buna calitate, precum si inspiratia si experienta de a inregistra intr-un mediu profesionist, nu ezitati sa imi trimiteti un mesaj.

Ca si costuri, o inregistrare ar porni de la 250E/zi (in care se poate trage de regula o piesa). Daca doriti si mix/master, discutam in particular in functie de proiect si buget. 

Pentru orice intrebari, idei, sfaturi, etc. va stau la dispozitie.

 

 

Edited by Dan Damian
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Desigur ca artistul sau trupa decide cum si cat vrea sa inregistreze. Nu uitati insa ca scopul final este calitatea productiei.

Exista doua metode de a inregistra: live sau cu overdubs.

Pentru varianta cu overdubs, eu fac in felul urmator:

-Canta toata lumea deodata, pana cand se trage un take bun de tobe

-Peste take-ul de tobe se trage bas

-Apoi se trage chitara (sau chitarele)

-Apoi clapa

-Apoi vocea

-Apoi backing vocals

-Apoi percutii si alte instrumente

Daca trupa vrea sa cante live, atunci se face o singura inregistrare si asta a fost. Spre exemplu, Kiba Dachi Experience au cantat o data de proba, doua take-uri inregistrate si asta a fost inregistrarea. 

Bineinteles ca dureaza un timp sa traga toata lumea live si cu totul alt timp sa traga fiecare pe rand. De aici rezulta timpul de inregistrare.

Sunt cazuri in care nu se trage decat live, cum ar fi tarafurile de lautari. In cazul acesta, ei depind unii de altii ca sa creeze "starea" si nici nu concep sa traga separat.

Mai exista si cazuri mixte, in care se trag cateva instrumente live, apoi celelalte instrumente si vocea prin overdubs, etc.

Sfatul meu este ca atunci cand mergeti la studio, sa nu va ganditi la cat costa si la cat de mult reusiti sa trageti. Cel mai important aspect este compozitia. Iar urmatorul cel mai important este interpretarea. 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 9 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.