Blackthorn

expirat vând [EXPIRAT] EVH Wolfgang Special Hardtail

Recommended Posts

Pret: 2500 RON
Localitate: Bucuresti
Contact: 0731 444 646
Link producator: https://www.thomann.de/ro/evh_wolfgang_special_bch_2.htm
Stare: Uzura normala
Accept schimburi: Nu accept schimburi

EVH Wolfgang Special Hardtail este modelul de chitara dezvoltat de Eddie Van Halen si Fender ca ultimate guitar pentru tonul celebrului artist. De-a lungul timpului acest model a aparut la Music Man, a ajuns la Peavey si in final a devenit EVH, produs sub tutela Fender. Au fost mai multe modele care s-a fabricat de-a lungul timpului, primele au fost exclusiv Made in USA, la Fender Custom Shop, dupa a aparut modelul Special care s-a fabricat la inceput in Japonia pana fabrica a fost lovita de valul tsunami si pentru scurt timp productia a fost mutata in China (majoritatea au fost doar asamblate in China cu componente ramase de la fabrica japoneza). Aceste prime modele Special fabricate in Asia au fost fabricate la standarde excelente de calitate, cu componente si reteta identica cu cele made in USA (diferenta fiind ca cele USA aveau carved top). Fender a mutat apoi productia in 2 locatii: Mexic pentru modelele Special si Inonezia pentru modelul Standard. Din pacate calitatea acestora este mult sub cele facute in Asia la inceput, fiind diferita si reteta de fabricatie.

Modelul meu este fabricat in China si vine cu reteta clasica de fabricatie, respectiv corp basswood cu flamed maple top, grif integral din maple si 2 humbuckere. Griful din birdseye maple si taste stainless steel este deosebit poate cel mai comod pe care am pus mana pe acum, poate si datorita profilului asimetric si a radiusului compound, mai mic la primele taste pentru a usura prinderea acordurilor si din ce in ce mai mare pentru a ajuta la benduri mai sus. Chitara este reglata foarte comod si suna exceptional, cu un ton clasic de hot PAF care se aseaza bine in mix, are suficienta forta sa impinga acolo unde este cazul, dar foarte dinamic si se curata foarte bine din volum. Chitara suna si se canta de mult mai multi bani decat cer eu pe ea, si cand am luat-o era instrumentul cu cel mai bun raport calitate pret pe care l-am gasit atunci. Potentiometrii sunt Bourne low friction si vine insotita de case-ul original. Se afla in perfecta stare functionala si foarte buna cosmetic, topul arata splendid si nu are zgarieturi sau lovituri, pe spate are urme normale de folosire de principiu cateva urme de la curea si o gramada de praf pe care am uitat sa il sterg inainte de poze :). Tastele stainless steel sunt impecabile si fiind din otel vor ramane asa foarte mult timp, indiferent cat de des sunt cantate. Avantajele acestui model fata de cel actual sunt urmatoarele: vine insotit de un case foarte calitativ, are maple top real fara de maple veneer sau deloc, electronica este mult mai buna, taste stainless steel fata de nickel silver. Case-ul singur costa 144 euro nou la Thomann.

https://www.youtube.com/watch?v=4xyPXWngY_M

https://www.youtube.com/watch?v=ob0N2BGisTo&t=402s

Modelul similar (aproape similar) fabricat in Mexic se gaseste la Thomann la 1000 euro (si este mult sub aceasta din toate punctele de vedere). Chitara a costat noua acum cativa ani 1200 euro. Eu vreau pe a mea 2500 lei, adica sub jumatate. Pretul este absolut FIX si NU sunt interesat de nici un schimb.

https://www.thomann.de/ro/evh_wolfgang_special_bch_2.htm

Contact 0731 444 646

 

 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Blackthorn said:
China (majoritatea au fost doar asamblate in China cu componente ramase de la fabrica japoneza). ... 
 
N-as baga mana in foc...de unde ai informatia asta?
 
La fender evh japonezele sunt best bang for the buck, cu hardware mai ok.
Restul special-urilor sunt tot o apa si-un pamant. Acelasi hardware etc. Cu exceptia tastelor.

Griful din birdseye maple...

Doar tastiera este din birdseye maple

 maple top real...

Nope. Este veneer, la orice Special. De unde ai informatia asta? Doar USA are top real. 

Bafta!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, barbarossa said:

 

Am cautat acum si nu mai gasesc de unde am informatia, era citita pe un forum de afara. Am avut pana acum unul american cu Floyd, un japonez Stealth si pe acesta, deci am avut ce compara. In plus am fost la Guitar Shop si am probat cele mexicane. Hardware-ul este acelasi, sau cel putin l-au facut la fel de bine incat nu iti dai seama de diferente ... electronica e aceeasi toata etc. La mexic si indonezia e diferenta mare, sunt cu totul altfel. Chitara are maple top real plus flamed maple veneer, ca sa arate mai frumos, dar exista si bucata de maple, care la cele facute in mexic nu mai este. La treaba cu tastiera ai dreptate, doar aceea este birdseye maple. 

Cine vrea sa se convinga sa vina sa o probeze si vorbim dupa ...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

referitor la top, poti sa te uiti  si fa o pozain cavitatile dozelor sau si mai sigur in neck pocket...n-o sa gasesti maple niciunde

asa pe ne-pusa masa

https://www.premierguitar.com/articles/EVH_Wolfgang_Special_Electric_Guitar_Review

http://www.rig-talk.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=181465

https://www.thegearpage.net/board/index.php?threads/question-about-the-maple-top-and-pickups-on-the-evh-wolfgang.1710578/

http://www.pressleypress.com/blog/?p=1196

ultimul link sustine ca are raspunsurile direct de la fender

 

fender pune veneer si pe custom shop-uri de mii de euro, ar pune real maple pe o asiatica de ~1000 de dolari? :blink:

altfel chitara e misto, pretul bun, o afacere buna overall.

Edited by barbarossa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am mai facut research, se pare ca Special are 1/16 maple top fata de 1/4 la cel american. Este mai putin, dar inca este :), deci avem amandoi dreptate, intr-un fel.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
12 hours ago, Blackthorn said:

Am mai facut research, se pare ca Special are 1/16 maple top fata de 1/4 la cel american. Este mai putin, dar inca este :), deci avem amandoi dreptate, intr-un fel.

 1/16 cam inseamna veneer :rolleyes:

Edited by SKU

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

interesant daca la american e de doar 1/4, adica vreo 6 mm. Axis are top-ul de 4-5 mm, dar e flat top. As fi crezut ca la seria EVH USA, avand carved top, a pastrat reteta adusa de la Peavey, unde la Special (flat) avea 1/4, dar Standard (carved) incepea (!) de la 5/8, adica vreo 16 mm. Acolo, la fel ca la Gibson Les Paul, poti spune ca maple-ul influenteaza tonul. Astea cu top de cativa mm, cum e si J-Custom, Anderson samd, il au acolo mai mult pentru aspect decat pt efect asupra tonului.

Tind sa cred ca si la EVH USA are mai mult de 1/4...

edit: https://www.sweetwater.com/store/detail/WolfgangFN--evh-wolfgang-usa-5a-flame-maple-top-natural

From its basswood body and 1/2"-thick AAAAA flame maple top 

Edited by barbarossa

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.