www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cumpar chitara electrica pentru Home Recording


Poetru
 Share

Recommended Posts

Buna seara , as vrea sa ma ajutati cu pareri si sfaturi in legatura cu achizitia unei chitari electrice pentru recording noua sau second hand. M-am gandit sa aloc un buget undeva la 200 euro. 

Sincer ma atrage foarte mult marca Ibanez dar de una noua sigur nu ma ating ;) . Ce parere aveti despre Cort??

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Poetru said:

Sincer ma atrage foarte mult marca Ibanez dar de una noua sigur nu ma ating ;) . Ce parere aveti despre Cort??

 

Având în vedere că cei de la Cort fac chitarele Ibanez, cel puțin în zona asta de preț, o părere destul de bună, aș zice eu. 

Nu te mai uita la ce scrie pe headstock, că sunt toate la fel. Chiar nu prea sunt diferențe. Că-i Cort, Harley Benton, Squier, Ibanez, e absolut irelevant. Toate sunt cântabile, reglabile, sunt chitare bune, care nu mai au nici o treabă cu chitarele ieftine de acum 20 de ani. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, Poetru said:

mda....dar nu gasesc ;))) vreau doar o chitara ok in 200 euro pentru recording

Găsești, dar nu vrei să înțelegi că nu are absolut nici o relevanță ce chitară iei. Una de 500 de lei nu va suna de două ori mai prost decât una de 1000 sau de 10 ori ami prost decât una de 5000. Dacă chitaristul o mânuiește cum trebuie, toate sună la fel. La 200 de euro îți iei o chitară decentă, care-și va îndeplini rolul. Indiferent pe care-o alegi. Dacă te duci pe un site pui acolo să-ți arate chitarele de 200 de euro, prima va fi fix la fel de bună ca aia de după ea. E irelevant. 

Ia una care-ți place cum arată, forma, culoarea, ce pitici mai ai tu. Restul e can-can. 

Chestiile cu hardware, anumite specificații, configurații, lemne, te interesează foarte puțin spre deloc, toate oferă același lucru. Eu am zis de RG pentru că vroiai să dai 900 de lei pe Gio, iar RG-ul e un pas mai sus față de Gio. Dar asta nu înseamnă că-i cu mult diferită, e la fel, se simte la fel, se cântă la fel, sună la fel, doar că are câteva chestii mai bunuțe decât la Gio, chestii care sunt oricum irelevante. Când oi ajunge să cânți pe scenă, să înregistrezi albume, să faci muncă de studio, atunci bate-ți capul cu restul prostiilor. Atunci o să te intereseze, poate o să vrei o chitară mai ușoară, poate o să vrei anumite doze, un anumit profil al gâtului, formă, toate aiurerile. Momentan, cred că-ți faci griji aiurea. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nu ne-ai zis deloc ce vrei sa cinti cu ea.

Daca vrei orice in zona rock/distors, obligatoriu sa aiba humbucker in bridge (adica doza dubla, daca nu stii ce inseamna humbucker)

Daca vrei mai degraba in zona clean/blues, e de dorit sa aiba macar in neck un single coil (doza simpla)

Daca nu stii exact ce vrei, cel mai bine ia una care sa aiba in neck SC si in bridge HB. Cred ca cea mai mare dezamagire pe care poate sa o aiba un incepator e sa ia o chitara cu SC in bridge cind de fapt el vrea sa cinte Metallica cu ea. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

sunt un ascultator polivalent....i-mi place cu desavarsire Tchaikowsky , Alice in chains sau muzica specific andaluza.... chitara pe care tocmai am achizitionat-o  ( CORT G250 ''''cum  scria si SKU mai sus''''') va canta orice se poate canta la ea ;)   

Acum ma apuc de invatat teoria chitarilor electrice :)))  pentru ca in afara de acordaj nu stiu ce si cum se regleaza la ea ,,, studiu indelung ,,,,  si poate cu ceva ajutor de la voi invat repejor...

Link to comment
Share on other sites

În principiu, coardele mai groase oferă un sunet mai clar, mai bine definit, permit o acțiune mai joasă fără fretbuzz, stând mai tensionate. Dezavantajul este că sunt mai dureroase pentru degete, la început și nu numai. 9-42, cât e D'addario EXL sunt considerate "light". Consider 10-46 ca fiind un set de mijloc, mediu, bun cam la orice zdrăngăneală. 

Dacă decizi să schimbi dimensiunea coardelor, va trebui să refaci și reglajele. Pe-astea oricum ar trebui să le faci, e bine ca odată cu chitara să-ți iei și un set nou de coarde, ca să fie noi când faci reglajul, dacă sunt vechi îți poate da cu virgulă la intonație. Truss rod, acțiune, intonație, cam asta trebuie să reglezi, e internetul plin de sfaturi. 


Dacă îți place muzica clasică, poți începe cu o metodă de chitară clasică, măcar cât să înveți notele, partitura, ceva teorie muzicală, pe urmă poți lua partituri pentru a le cânta la chitară. E și un fake book cu melodii simple, clasice. Dacă-ți place rock-ul, dai și tu search după "how to power chord" și ai învățat toată materia. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.