www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

[EXPIRAT] Handmade Iron Cross Custom Les Paul

Roberto2001
 Share

Recommended Posts

Pret: 2800 RON
Stare: Foarte buna/Ca nou
Accept schimburi: Nu accept schimburi

Chitara este construita in totalitate de mine, design inspirat dupa chitara signature al lui James Hetfield, fiind a 3-a chitara pe care am facut-o.

Corp: 2 bucati de paltin pentru top imbinate cu alte 2 de tei

Gat: Paltin

Din cauza bugetului restrans am folosit componente chinezesti, de la firma Fleor.

Cheite: Locking 3+3

Truss-rod: Dubla actiune

Freturi: 24, otel inoxidabil

Doza gat: Paf ceramic, 7-8 kOhmi

Doza bridge: Paf ceramic, 13-14 kOhmi

Bridge: Tune-o-matic

Control: 2 volume push-pull pentru split coil / 1 ton / 3-way switch

Finish negru satin

31206584_911392189034008_4020040404953989120_n.thumb.jpg.56659accf5a11902ddde8a936907030d.jpg31247937_911392192367341_8162488820952989696_n.thumb.jpg.3858f383adcfb485e211cb5d8b18493d.jpg31235007_911392845700609_6758094279630913536_n.thumb.jpg.1a27b8770cb37fe03a5813a73f18d10a.jpg31199682_911393149033912_7908723517242212352_n.thumb.jpg.648ac9827685474751444ae7b6968c23.jpg31239440_911393855700508_5520804395966529536_n.thumb.jpg.a62edc821bea8b3a25c1eb454ab440bb.jpg31286367_911393729033854_1049253604105388032_n.thumb.jpg.111ec68c2af4b714281ea0fa3d6f094f.jpg31317800_911393289033898_2982690401493712896_n.thumb.jpg.2bbbeed822c6060418314235486459fb.jpg31355347_911392802367280_6138512455107608576_n.thumb.jpg.5b27f5486b2ca4397bd6680d9dd71a1e.jpg31302013_911392155700678_304135206984482816_n.thumb.jpg.0b30def3d9126f59c5eb96ade454fcdc.jpg

Tot progresul se poate vedea aici:

Chitara canta bine, nu are fretbuzz, actiune joasa, stabilitate a acordajului, intonatie buna, doze decente, truss-rod cu reglabilitate buna.

Are mici erori in finish.

Mai multe detalii in privat.

Neo-nazistii / misantropii primesc o reducere de 100 RON.

Edited by Roberto2001
  • Like 3

Totusi. eu consider ca mai ai de invatat. Pana la urma ti-a iesit un radius aproape drept (adica fara radius), nu cred ca poate fi vorba de actiune joasa, eu de aici vad cu ochiul liber ca unele tasta nu stau bine si sunt iesite in afara, la doze mai bine foloseai rame, ca stau aiurea, iar doza de bridge ai pozitionat-o lipita de bridge si foarte departata de corzi, macar de o montai invers - cu polii in fata - nu vad ce sunet ar putea sa aiba asa, cea de neck iar sta aiurea. Si daca tot ai facut griful din lemn natur, de ce l-ai tratat sa isi inchida culoarea, nu mai bine lasai fretboard-ul maple? Era mai cool un LP cu maple fretboard. Si astea-s doar unele dintre aspecte...Si 2700 RON?? Sper ca e o gluma...

13 minutes ago, alinu_tau said:

Totusi. eu consider ca mai ai de invatat. Pana la urma ti-a iesit un radius aproape drept (adica fara radius), nu cred ca poate fi vorba de actiune joasa, eu de aici vad cu ochiul liber ca unele tasta nu stau bine si sunt iesite in afara, la doze mai bine foloseai rame, ca stau aiurea, iar doza de bridge ai pozitionat-o lipita de bridge si foarte departata de corzi, macar de o montai invers - cu polii in fata - nu vad ce sunet ar putea sa aiba asa, cea de neck iar sta aiurea. Si daca tot ai facut griful din lemn natur, de ce l-ai tratat sa isi inchida culoarea, nu mai bine lasai fretboard-ul maple? Era mai cool un LP cu maple fretboard. Si astea-s doar unele dintre aspecte...Si 2700 RON?? Sper ca e o gluma...

Hater alert :rgcrules:

On 2/18/2018 at 16:59, alinu_tau said:

Cand ma ocupam de reparatii chitari, mi-au trecut si mie niste PRS prin mana... vai, vai! Pun pariu cu oricine ca iau o “Freedom” dintr-asta si mai bag in ea 200-300 de lei si o fac nu mai buna, ci mult mai buna decat ce-am vazut la PRS

LOL

Edited by SKU
  • Like 2

9 hours ago, alinu_tau said:

Totusi. eu consider ca mai ai de invatat.

Adevarat, valabil si pentru a 5-a, a 8-a an `n` chitara; sunt foarte multumit de cum a iesit chitara, nu are vreun defect care sa deranjeze cantabilitatea, asta daca nu cumva cineva, oricine, nu poate canta pe o chitara pentru o mica eroare in finish.

Pana la urma ti-a iesit un radius aproape drept (adica fara radius), nu cred ca poate fi vorba de actiune joasa, eu de aici vad cu ochiul liber ca unele tasta nu stau bine si sunt iesite in afara, la doze mai bine foloseai rame, ca stau aiurea, iar doza de bridge ai pozitionat-o lipita de bridge si foarte departata de corzi, macar de o montai invers - cu polii in fata - nu vad ce sunet ar putea sa aiba asa, cea de neck iar sta aiurea.

-Stai, ce?? Ai vazut chitara in realitate? Numai eu stiu cat am slefuit la radiusul tastierei, cu un block de 16" pentru a atinge acea raza dorita. Actiunea este de 2 mm, daca o consideri mare si pe asta..... ar fi trebuit totusi sa specific.

:)))) -Freturile alea `iesite` sunt, de fapt, doar niste pete de vopsea, neslefuite. Se pot lua oricand, dar mi s-a parut ca arata mai ok in contrast cu toata chitara.

-Estetic, ramele nu fac decat sa-mi ia toata placerea pentru o chitara, de aceea am ales sa nu le pun. Aici ar fi ceva de punctat: Inca nu am primit arcurile pentru doze, asa ca am apelat la o metoda provizorie. De aceea dozele nu stau cum trebuie.

-Doza de bridge e pozitionata intentionat acolo, pentru un sunet cat mai bright:516098000643000-00-500x500.jpg.70bb5643eaa69a1ba2ddc06c476b4588.jpg

Si daca tot ai facut griful din lemn natur, de ce l-ai tratat sa isi inchida culoarea, nu mai bine lasai fretboard-ul maple? Era mai cool un LP cu maple fretboard. Si astea-s doar unele dintre aspecte...Si 2700 RON?? Sper ca e o gluma...

-Pai, e in ton cu chitara, relic thing etc. Paltinul simplu nu imi placea.

-Pretul este unul.... ceva exagerat, ce-i drept; Totusi asta nu inseamna ca e batut in cuie, pot negocia oricand.

1 hour ago, kiske13 said:

Ai glumit si la a treia parte? 

La pret presupun ai gresit un 0!?

Pai, cu un buget de 650 RON......chitara handmade.....vrei un pret de 1200 RON, sau ce?

• Like 1

14 hours ago, Roberto2001 said:

Pai, cu un buget de 650 RON......chitara handmade.....vrei un pret de 1200 RON, sau ce?

E de departe cel mai amuzant post pe care l-am vazut pe aici in ultima vreme. Ai fi surprins, dar o lucrare executata prost poate sa coste si 0 lei, indiferent de pretul materialelor care intra in ea. Plus-valoarea produsului e data de executie (care la tine lasa de dorit, dupa cum recunosti chiar tu) si de renumele lutierului (care la tine nu se aplica, evident).

Edited by mishwall
  • Like 1
  • Confused 1

3 hours ago, mishwall said:

E de departe cel mai amuzant post pe care l-am vazut pe aici in ultima vreme. Ai fi surprins, dar o lucrare executata prost poate sa coste si 0 lei, indiferent de pretul materialelor care intra in ea. Plus-valoarea produsului e data de executie (care la tine lasa de dorit, dupa cum recunosti chiar tu) si de renumele lutierului (care la tine nu se aplica, evident).

Defectele sunt in finish, si atat, si alea sunt mici. Restul sunt alte lucruri minore, rezolvabile, cum am spus.

Edited by Roberto2001

On 4/25/2018 at 21:59, Roberto2001 said:

asta daca nu cumva cineva, oricine, nu poate canta pe o chitara pentru o mica eroare in finish.

Știi că poți cumpăra chitare cu 500-600 de lei, fără erori în finish, nu? Și cu tastele puse cât de cât decent, dozele poziționate cum trebuie, vopsite bine, cu căpăcelul de la electronice tăiat corect, nutul tăiat cum trebuie și multe alte chestii mișto. 

Dacă mai pui ceva bani, primești și un upgrade de hardware. Pe la 1500, iei cu chestii mai bune decât cel mai ieftin hardware. Pe la 2000 primești și electronice mai bune. La prețul cerut de tine deja începem să avem materiale mai bune, hardware bun, și încep fițele, de genul corpuri chambered, topuri din anumite materiale. 

Uite, cum ar fi s-o cumperi pe-asta, să-i lipești o cruce de 10 lei și să-i tragi două dungi cu abțibild. Ai avea și inlay-urile mai apropiate de aia pe care vrei s-o copiezi. Tu chiar îți imaginezi că ai făcut o chitară mai bună decât LTD-ul ăla? Eu sunt sigur că, din punct de vedere constructiv, chitara ta e departe și de Squier Bullet. E probabil la același nivel cu chitarele sovietice. 

Tu probabil că te-ai inspirat de la colegul avatar, că și el era obsedat cu Hetfield. Dar el a cheltuit ceva mii de euro pe sculele pe care le are, folosește materiale bune, a lucrat ani de zile, sunt anumite motive pentru care el își permite să ceară prețurile alea. Dacă te-ai uitat la pozele lui, sunt făcute în cel mai mic detaliu, pentru că e atent la detalii și face chestii ok. 

Chitarele hand made nu sunt întotdeauna valoroase. Sunt cât timp acel "hand" e al unui om care știe ce face. Și SX-urile mele sunt "hand made", dar asta nu înseamnă că se vând cu 3000 de lei. Chinezii care le-au făcut n-au nici o reputație. Alea sunt hand made pentru că-i mai ieftină mâna de lucru decât echipamentele specifice. 

• Like 2

Am scris si mai sus ca freturile sunt prinse pe fretboard, fara gap. Nutul e taiat bine, cum vezi tu o problema cu el in poza? Primele corzi sunt intentionat mai apropriate.

Afirmatia ta despre constructia chitarei mele este eronata, nu se coboara nici de cum la nivelul unui Bullet. Crede-ma, am pus mana pe cateva chitare mai scumpe si nu sunt cu mult diferite de aceasta.

Nu am nicio treaba cu Avatar, doar pentru ca s-a nimerit sa ii placa si lui Iron Cross-ul inseamna ca l-am copiat? M-am inspirat dupa modelul original, al lui Hetfield.

Doar asa, ca fapt divers, strainii, in general vin cu critici constructive, nu negative, si nu contesta un asemenea pret, tinand cont ca, chitara nu este perfecta.

Pe alte forumuri este o comuniune intre membrii, aici este o dezbinare totala.

• Like 1

28 minutes ago, Roberto2001 said:

Nutul e taiat bine, cum vezi tu o problema cu el in poza? Primele corzi sunt intentionat mai apropriate.

Afirmatia ta despre constructia chitarei mele este eronata, nu se coboara nici de cum la nivelul unui Bullet.

Prietene, ce te face sa crezi ca cineva ar vrea un nut astfel taiat? Ai facut streaming cu acorduri simple sa vezi ce aiurea poate sa fie? Si o tot dai si insisti cu treaba asta "custom"... nu cred ca stii cu adevarat ce inseamna. Si eu am facut candva chitare la care nimeni nu a comentat negativ, le-am vandut la vremea lor cu sume intre 300 si 700 de lei, iar cei ce le-au cumparat au fost foarte multumiti. Sa zici ca te apuci sa faci o chitara, sa cheltui 650 de lei si apoi sa ceri 2700, ca de, tu ai "smirghelit-o", vei fi foarte dezamagit. Nu cred ca iti vei recupera nici macar cei 650 de lei investiti/

Nutul e taiat bine, cum vezi tu o problema cu el in poza? Primele corzi sunt intentionat mai apropriate.

Păi de ce n-ai modificat și bridge-ul în cazul ăsta? Să fie și-acolo apropiate... Bănuiala mea e că ai dat găurile și te-ai trezit că ți se încăleca coarda D cu tunnerul de la coarda A dacă le puneai cum trebuie. Așa că le-ai înghesuit pe ultimele după cum s-a putut. 
Mai ai să spui că freturile strâmbe sunt intenționat puse așa, ca semi-fanned frets. 

Doar asa, ca fapt divers, strainii, in general vin cu critici constructive, nu negative, si nu contesta un asemenea pret, tinand cont ca, chitara nu este perfecta.

Pe alte forumuri este o comuniune intre membrii, aici este o dezbinare totala.

Doar de curiozitate, pune-o la vânzare pe SevenString. 

Critici constructive ai primit când ai făcut-o, dar nici acolo nu prea le-ai cerut. După ce-ai terminat-o și la o săptămână ai pus-o la vânzare cu 2800 lei, nu știu la ce te așteptai. Adică ți s-a schimbat statutul, nu mai ești hobbyst, că le faci pentru profit. 

Pana la urma amuzant este lucrul ca voi tot incercati din rasputeri sa gasiti fiecare 'weak-spot' al chitarei mele, sa faceti cumva sa ma puneți într-o lumina proasta. Pana acum ati venit cu presupuneri proaste, pe care le-am suportat.

-Nu, am copiat modelul de nut fender: 88705923a652235d77e39912566462c7.jpg.503f378ebbd12cd1a84aab8d8cb580d4.jpgla ultimele 5 corzi distanta este la fel ca in poza, intre b si e distanta fiind ceva mai mica, din motivele ca mi-ul poate fugi de pe fretboard si pentru ca, personal, mi se pare mai usor sa construiesc acorduri cu primele corzi mai apropriate, iar la solistica nu imi confera dezavantaje:IMG_20180427_204352.thumb.jpg.4e42e09dc19ab71564d45a8d2e5853c2.jpg

Se poate observa alinierea in oglinda a corzilor. Aaa, mai putin pentru corzile mi. Extraordinar, din cauza acestui fapt coarda se dezacordeaza din doua in doua secunde :)

Va intreb, chiar nu aveti alte preocupări decat sa imi criticati instrumentul?Comicul acesta triumfa cu presupunerile eronate, lipsite de sens într-o critica.

Chestia cu finishul, am recunoscut ca nu e perfect, însă chitara este un relic, deci nu reprezinta o importanta majora.

Chitara, pentru mine, este una reusita, se justifica pretul ei. Doar pentru că voua nu va convine nu inseamna ca trebuie sa adoptati clasica pozitie de hater.

@'mnezău

Fac si eu o presupunere: doar pentru că tu *poate* ai facut cateva chitare si ți-au iesit prost, la nivelul alora sovietica, cum zici tu, nu inseamna ca dupa ce am construit cateva chitare, obligatoriu acele instrumente trebuie sa se ia la intrecere cu ultimele jafuri.

Prima chitara pe care am făcut-o a iesit prost, recunosc. Non-cantabila si cu probleme de intonatie etc.

Din pasiune am reusit sa trec peste acel stagiu si sa imi construiesc una cu care sunt foarte fericit, a doua chitara.

La a 3-a am incercat sa perfectionez si gafele facute ultimului instrument.

Chitara, pentru mine, este una reusita, se justifica pretul ei. Doar pentru că voua nu va convine nu inseamna ca trebuie sa adoptati clasica pozitie de hater.

Chestia e ca pretul nu pentru tine trebuie sa fie justificat, ci pentru aia care ti-o cumpara. Eu unul i-as face o proba de curiozitate, daca esti de acord, desigur. 

• Like 2

Cu amabilitatea colegului @Roberto2001, am cantat si eu ieri un pic pe chitara. Corpul, gatul si neck joint-ul sunt bine facute, finish-ul este asemanator cu cel de pe seriile tribute de la Gibson. Gatul este comod, usor gros (eu sunt obisnuit cu gatul de bata de baseball de la SG-ul meu, mi s-a parut un pic mai subtire ca ala). Tastele sunt ok, nu am observat sa se inece vreo nota, nici in zona superioara a gatului. Actiunea e potrivita pentru mine. Nu m-a tinut nimic din a canta cum o fac in mod obisnuit, a fost placut sa cant pe ea. Nu am observat sa se dezacordeze, si am tras un pic de corzi. 

In schimb, raza tastierei este un pic prea mica pentru mine, pare prea plata tastiera si nu se potriveste cu "feel"-ul general al gatului, care duce spre Gibson, nu spre ceva subtire si rapid ca la Ibanez sau altele moderne, unde s-ar potrivi ceva mai plat. Dozele nu sunt pe gustul meu, si erau in primul rand setate mult prea aproape de corzi, in opinia mea (ma gandesc ca s-ar ameliora sunetul daca ar fi coborate o idee). Pe coil-split mi-au sunat mai bine. La detalii mai fine ale hardware-ului nu ma pronunt, deoarece am inteles ca i se vor mai face modificari. Cu un pic mai multa atentie la detalii, chitara ar face o prima impresie buna. 

• Like 2

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.