Sign in to follow this  
metallicu

Intrebare despre model chitara electrica

Recommended Posts

Salutare! Am si eu o intrebare despre ce chitara ar fi mai bine sa cumpar.

Modelele sunt:

Ibanez GRG121DX

- bridge fix

- corp mahon

- 24 taste

- doze IBZ-6

vs

Ibanez RG421EX

- bridge fix

- corp mahon

- 24 taste

- doze Quantum

Diferenta de pret este de 600RON intre modele. Intrebarea mea este, merita sa astept pana am banii pentru RG421, doar pentru ca are doze mai bune dupa cum spun multi si e dintr-o serie spre mid level sau GRG121 o sa isi faca treaba aproximativ la fel de bine. 

Nu ma asteapta concerte pe scena prea curand. Sunt interesat doar sa am o chitara pe acre ma pot baza cat de cat ( cel mai mult ma intereseaza daca actiunea e cat mai joasa).

Va multumesc!

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acțiunea chitarei se reglează şi nu prea are legătură cu modelul, iar dozele se schimbă. Nemaivorbind că, dacă e prea joasă, acțiunea poate pune alte probleme (nu ştiu dacă ai remarcat că toate cele 6 corzi vibrează, deci au nevoie de puțin loc). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce pot să-ți zic este că am încercat recent din seria 421 http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/chitara-ro-3/electrice-ro-2/ibanez-rg421-mol-chitara-electrica și mi-a plăcut foarte mult. Am mai încercat și http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/chitara-ro-3/electrice-ro-2/ibanez-rg421-wk-chitara-electrica-clone - faină dar ceva mi-a plăcut mai mult la varianta MOL.

Cu acțiunea aia să știi că devine greu să faci mute dacă e prea joasă, dar ceva de genul 2.2mm la mi-ul gros și 1.9mm la mi-ul subțire sau pe-acolo ar trebui să meargă.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

PS - Probabil Quantum sunt din start doze mai ok. Also, în afară poate de locking tuners, un setup și prăguș de os nu prea ai ce să-i mai faci lui 421. Doar schimburi de doze când și când. E simplă, ceea ce e un lucru bun. Eu zic să iei direct RG dacă-ți permiți. Vezi că era și-un S521 din mahon pe forum, mai accesibil.

Edited by apocapsile

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.