www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

DIY Coil Split


Radu2017
 Share

Recommended Posts

Salut! De ceva timp am tot citit de posibilitatea de a transforma cu ajutorul unui potențiometru push/pull o doză de tip Humbucker într-un Single Coil. Mă poate îndruma și pe mine cineva cu acest proiect? Am un Ibanez RG1570 Prestige. Menționez că sunt total habarnist în domeniul electronică și tot ce mai știu e de la școală. 

Las poze cu niște scheme și cu potențiometrul găsit pe net pe care l-am achiziționat. 

RG1570.gif

68e3df46deb7ebaec4eb571d3203a6a5 (1).jpg

coil_splitting (1).jpg

ALPP250-A50_ks56-mf.jpg

Link to comment
Share on other sites

Salut,

Uite aici o explicație clară pentru situația ta, exactamente:

http://www.jemsite.com/forums/f35/coil-split-hsh-94641.html

rg1570_mod.jpg

Pe scurt, firele (marcate cu galben în imagine) sunt cele care la tine intră acum direct pe contactele 6 și 8 ale comutatorului cu 5 poziții - ele trebuie mutate conform desenului, pe pinii centrali de pe comutatorul push-pull, de unde în poziția normală (ne-tras în afară) continui firele la contactele 6 și 8 (mov), iar pe cealaltă, din capătul opus al switch-ului, o conectezi la ground (împământare - negru). E destul de simpluț.

Astfel, când tragi de pot în sus, vei avea doar minunate sunete single coil (neck, n+m, middle, m+b, bridge), iar când e lăsat jos, vei avea configurația actuală.

Desigur, dacă înlocuiești un pot trebuie să decizi care va fi ăla push-pull, să desfaci contactele actuale și să le refaci pe cel nou, pe lângă conexiunile la contactele push-pull, puse separat în imagine fiindcă nu are importanță unde sunt. Poți folosi mini switch DPDT la fel de bine dacă nu te jenează să faci o găurică în pickguard. Mai există și switch-uri de tip push-push (mai rare și mai scumpuțe) care sunt mai ușor de acționat mai ales dacă ai căpăcele clopoțel de strat/ibz.

Cheers!

 

Later Edit (sau PS, cum vrei)  - După mintea mea, ar fi mai interesant un mod în care să poți pune humbuckerele în paralel - practic e un sunet între humbucker și single coil, dar care păstrează avantajul hum canceling-ului în schimbul unei scăderi de 'output'. E doar o idee - s-ar putea să nu sune prea grozav de unele singure dozele neck și bridge splitate, dar, hei, trebuie încercat. Paralelul înseamnă că atunci când e selectată doar o doză, trimiți simultan (în paralel) semnalul de la ambele bobine (nu înseriat, cum e humbucker-ul legat implicit). Nu știu dacă merg puse în paralel dozele cu 3 fire + ground cum ai tu dacă ai V-urile originale de pe Ibanez - am senzația că trebuie 4 fire + ground (deci să iasă 5 din fiecare doză - roșu, negru, alb, albastru și 'ground').

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.