www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Pot lega un combo 35W pe tranzistori de un cabinet 1x12", 2x12" sau 4x12"


So din Sibiu
 Share

Recommended Posts

Salut!

Referitor la intrebarea din titlu, a incercat cineva? Legatura as face-o prin jack-ul cu care de obicei in instructiuni ei zic ca te poti lega la un mixer. La unele amp-uri acea iesire de jack e si pentru casti. Nu doresc neaparat o putere mai mare dar ma intereseaza daca acel cabinet imi scoate totusi puterea de 35 w a combo-ului si bineinteles as vrea sa stiu daca imi coloreaza sunetul, desi aceasta chestie cu colorarea sunetului presupun ca se intampla sigur. Va multumesc pentru raspunsuri. Astept.

 

Link to comment
Share on other sites

Corect, trebuie o ieșire de putere. Dar s-ar putea să existe deja, numai că nu avem de unde să știm pentru că nu ne-ai spus modelul combo-ului :). Dacă nu are, se poate adăuga (anulând difuzorul intern când folosești cab extern) de către un cetățean mânuitor de pistol de lipit.

Cât privește "colorarea", da, difuzoarele (și incintele) diferite sună diferit. Puterea ține de amplificator, nu contează în ce-l bagi, dar diferite difuzoare se pot auzi mai tare sau mai încet. Vezi thread-ul ăsta.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Mersi de informatii.  Modelulpe care as vrea sa-l pun in cab-ul de 12": Orange 35RT. Oricum atunci cand introduci mufa de casti in jack-ul respectiv se anuleaza difuzorul intern. Ideea asta cu cabinetul mi-a venit cand, folosind un combo mic (VOX 5 w - are tot felul de simulari de amp-uri si efecte si ritmuri), l-am legat la un Marshall 30w tot pe tranzistori. S-a schimbat sunetul si puterea de parca cantam direct pe Marshall. Legatura: Phones - Aux in. In momentul ala niciun buton de la Marshall nu mai functiona deci devenise ca un simplu cabinet... sau cam asa ceva...De aia ma intrebam daca ar merge... Am inteles ideea! Mai astept comentarii si sugestii.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, So din Sibiu said:

devenise ca un simplu cabinet... sau cam asa ceva

Cam dar nu prea, în situația aia funcționează și partea de putere a Marshall-ului, nu doar boxa cheală. Ca și cum ai băga un iPod în intrarea auxiliară (că pentru asta e concepută, backing tracks and such), doar nu-ți imaginezi că iPodul mișcă singur difuzorul ăla.

Din păcate Orange-ul tău nu are ieșire pt. cab extern, rămâne varianta modificării.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.