www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

CONFIGURARE MIDI AXE FX2 .help please


peshte79
 Share

Recommended Posts

salut.

mi-am cumparat un axe fx2 si pt ca nu a avut pedalboard mi-am cumparat un controller midi RANDALL RF8.

mi-am dat seama ca sunt idiot total cand e vorba de configurare.daca stie cineva cum sa ma ajute sa fac setarile in axe fx 2 si la RANDALL RF8 te rog da un semn aici,multumesc mult de tot in avans.

stau si ma uit ca prostul la ambele scule,merg la cantari si schimb efectele cu mana de la butonul principal..groaznic!!

Link to comment
Share on other sites

Salut.

Midi pentru controller si efect rack - în general. 

Mai întâi principiul canalelor midi - sunt ca cele tv, prin cablu midi circulă 16 canale midi. Condiția sine qua non este un cablu midi (nu audio, cablurile midi au conexiune în x, si folosesc doar 3 pini din mufa DIN - 1, 4, 5 - cei trei de sus). Apoi, setate ambele device-uri pe același canal midi (ch.1 e f. bun). 

Orice midi device are un "MIDI Implementation Chart", unde apar bifate O sau debifate X opțiunile prezente. Evident, doar cele prezente pe ambele aparate pot fi folosite.

Un pedalier MIDI poate schimba patch-urile (atenție la aranjarea lor, fiecare producător are alt aranjament de bank-uri si patch-uri, gen A1...A4, urmat de B1...B4, etc, în timp ce altele au patch-urile "la rând"). 

Există un număr standardizat de 127 control change numbers (CC#). A nu se confunda cu patch change numbers. CC numbers definesc un parametru, care va fi accesat de un control al parametrului respectiv (un buton, o pedală, etc). Orice parametru are 128 trepte de reglaj (dai butonul sau pe mijloc, valoarea e 64, evident). Cel mai uzual CC# este 7 - volum, dacă pedalierul are pedală mobilă, aproape sigur are assign pe 7. Apoi CC#10 si 11, modulație si expresie.

Bineînțeles, după ce te obișnuiești cu ele, poți face assign al pedalei pe alte CC - parametri definiți de utilizator, ca gain în preamp, etc. (nu toate CC# sunt alocate în standardul MIDI), sau unii deja standardizati, ca volumul de chorus sau delay sau Reverb (trebuie învățată sau avută la îndemână lista CC numbers, după câteva zile te obișnuiești cu ea).

Ansamblul de reglaje MIDI al oricărui aparat poate fi exportat pt backup, prin System Exclusive messages, intr-un sequencer. Există optiunea DataDump, se pornește sequencerul (setat să receptioneze SysEx) si se da Dump din meniul aparatului respectiv. De obicei, canalul de transmisie MIDI este 1 by default la majoritatea device-urilor (poate fi modificat din meniu)

Cam atât pentru un simplu pedalier. La comunicare de date mai complexe există trimitere de date in cod hexadecimal, protocoale de "deschidere" si "închidere" ale parametrilor accesați, etc. Dar nu e cazul aici.

Putina răbdare, si ii dai de cap, nu l-au făcut martienii. MIDI e o invenție din anii 80, deci nu e ceva foarte sofisticat, fiindca trebuiau să priceapă ceva și aparatele din acea vreme.

No, comutări frumoase.

Edited by project
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.