www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
mmihai3

expirat vând [EXPIRAT] Amplificator Hughes&Kettner Tubemeister 18 Head

Recommended Posts

Pret: 1600 RON
Localitate: București
Contact: 0746020113
Link producator: http://hughes-and-kettner.com/products/tubemeister/tubemeister-18/tubemeister-18-head/
Stare: Foarte buna/Ca nou
Accept schimburi: Nu accept schimburi

Date principale:
- complet pe lămpi
- putere la ieșirea pt difuzor de 18W, cu posibilitatea atenuării la 5, 1 și 0W - la zero se poate deconecta difuzorul fără a afecta lămpile ampului de putere
- două canale: clean, lead cu opțiune de boost
- egalizator de frecvență cu 3 benzi comun
- interfață XLR pentru redare directă în placa de sunet sau DI, cu emulare de speaker, prin Red Box integrat
- sistem de protecție, reglare automată și investigare ale lămpilor de putere
- feedback loop pentru efecte post preamp
- dimensiuni: 37 x 15 x 15 cm
- accesorii: cablu de alimentare, husă, curea

Recenzie din experiența personală:

Deși fabricat în China, precum majoritatea amplificatoarelor din această categorie de pe piață, construcția sa este uimitor de bună. Spun „uimitor“ pentru că totul la el, inclusiv controale și conectori, este solid, fest, ergonomic, cu o aparență de calitate. Controalele rotative sunt ferme, nu se rotesc la atingere ușoară.

Canalele sale sunt bine echilibrate: cel de clean se poate duce în crunch, cu semnal de intrare suficient de puternic, iar cel de lead preia nivelul de unde cel dintâi se termină. Acoperă toată aria de gain fără reglaje extreme sau necesitate pentru booster.
Deși, nominal, el posedă două canale, se poate considera că are trei:
- cel de clean are o voce de „tweed“, primește bine pedale dacă i se mai scot din bași. Consider că acoperă ușor necesitățile pentru blues și rock mai soft.
- cel de lead are o voce mai „British“, cu mediile mai pronunțate, potrivit pentru rock și hard rock.
- când butonul de „lead boost“ este apăsat, obții, practic, un al treilea canal, de high-gain, atât că împarte setările de gain și volum cu cel de lead. Gainul crește foarte mult, iar vocea se schimbă într-una de metal modern, cu mediile atenuate.

Am folosit amplificatorul aproape exclusiv pentru redare silențioasă, la căști de studio, pentru lucrul la circuite de overdrive. Consider simulatorul integrat de speaker (Red Box) foarte bun, se aude plin, prezent, „boomy“.

Un lucru care îmi place foarte mult este faptul că volumul de ieșire se menține relativ constant, atunci când se schimbă canalele sau se modifică gainul. Nu trebuie să tai din amplificatorul de putere atunci când ai nevoie de mai mult gain, sau când folosești boost.

Amplificatorul este foarte compact, portabil. Husa stă fest pe el. Încap, împreună cu un speaker Orange de 8" într-o geantă sport. :)

Motivele pentru care îl vând sunt:
- vocile canalelor interferează cu necesitatea mea de a avea un sunet brut, neprocesat pe cât posibil, pe care să îl analizez și să îl compar sau să îl procesez mai departe cu circuitele la care lucrez.
- intern, controlul volumului de ieșire, pe care îl lăudam mai sus, se află înainte de feedback loop, diferențele de volum dintre diversele configurații încurcându-mă în anumite situații când folosesc exclusiv preamplificatorul meu, conectat direct în ampul de putere (intarea „return“).
- prefer un efect de reverb generic, integrat, decât să folosesc pedală dedicată. Din punctul acesta de vedere, prioritară este economisirea de spațiu pe masa de lucru, decât versatilitatea.

Amplificatorul a fost cumpărat pe 15 noiembrie 2017, de pe Thomann. Are garanție 3 ani din acel moment, cu factură digitală. Prețul este nediscutabil. Îl vând doar cu predare personală în București sau Cluj-Napoca, unde ajung destul de rar.

tm1.jpg

tm2.jpg

tm3.jpg

tm4.jpg

tm5.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

*bump*

Am mai descoperit despre el, folosind pedale direct în power amp (FX return), că schimbarea canalelor modifică și vocea power ampului. Cel de Clean este un Fenderish bright, cel de Lead este un pic mai puternic și cu o voce British, mai pe medii și mai "in your face".

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.