www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

TOM direct replacement - variante


vektor
 Share

Recommended Posts

@vektor La mine, pe Vintage VS6 SG cu echipare pre-wilkinson, șuruburile de la roller se înfiletează în mounting posts, dar au un pic de joc și din cauza asta e recomandat să montezi drăciile cu totul. Eu n-am apucat încă să-l pun cu tot cu alea, dacă am vreme scot mâine seară un mount TOM și-ți zic cum intră cel de roller în locul lui. Senzația mea e că posturile sunt cam la fel și diferă puțin doar picioarele înfiletabile.

Procesul de înlocuire în sine nu e neapărat dificil, bagi un șurub (plat în ambele capete, nu din ăla de găurit) care să aibă cam 2/3-3/4 din adâncimea postului cu vârful în sus (de fapt merge orice chestie mai rezistentă din lemn sau metalică atâta timp cât încape și are lungimea ceva mai mică decât adâncimea postului. Înșurubezi pe urmă cu delicatețe piciorul în post, după care încet-încet ar trebui să tragi post-ul în sus în loc să coboare piciorul.

Dar la tine s-ar putea să difere, nu știu zău dacă-s toate pe exact același spec.

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Am lămurit-o. Pe Vintage VS6:

1. Merg montate direct în mounting posts șuruburile de la roller. Nu calcă perfect, dar diferența față de TOM-ul stock e foarte mică.

2. Pe aceeași chitară, mounting post-urile de la Wilkinson roller sunt doar o idee mai mici decât găurile mounting post-urilor stock. Eu am rezolvat până la urmă cu o tură (mi subțire) respectiv două ture de folie adezivă din aluminiu ca să intre fix și să nu cadă. Odată coardele strânse, aparent conduce ok și masa de la coarde spre jack.

PS - Metoda cu pus șurub mai scurt decât adâncimea mounting post-ului cu vârful în sus în gaură și înșurubat peste filetul de tune-o-matic cu grijă, încetișor, a dat roade. Au ieșit mounting post-urile cu ușurință, fără niciun fel de probleme și nu s-a rașchetat nici din finish, doar s-au cojit câțiva muci din lemn, complet neglijabil. Se vede în poză.

15125991568951589678654.jpg.86abab1f77bb62e059677eb0c163865d.jpg

IMG_20171206_235423404.jpg.46b3aaeef836ef88dad5922218b0895e.jpg

IMG_20171207_000410993.jpg.b2b4bea37d49ddc48a2ed41c4fe3500d.jpg

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

On 12/6/2017 at 16:14, vektor said:

Not what i meant. Vroiam sa stiu daca il pot schimba FARA sa scot alea din lemn - daca se potrivesc fileturile direct.

Edit : Pentru un Jackson SLSMG

Nu ai cum sa stii pana nu incerci, de regula se potrivesc insa posibil sa aiba joc. Pana la urma, sa scoti inserturi din chitara nu e mare branza, rezolvi cu un letcon si un patent. 

Link to comment
Share on other sites

Mi-a fost mai ușor cu un șurub mai scurt decât inserturile băgăt în gaura insertului înșurubând încetișor peste el filetul bridge-ului, fără letcon sau patent. A ieșit elegant, fără probleme.

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.