Sign in to follow this  
adipablo

Bass electronic

Recommended Posts

Salut

Vreau sa va intreb aicea,cum face bass..un chitarist?Formule de bass,moduri,chestii,eu am tendinta sa scriu bassul ca un fel de riffuri simplificate.Am o tona de idei la care pur si simplu nu imi iese sa scriu bassul,si imi e foarte lene sa caut parti de bass midi care se potrivesc si sa le modulez.Ma refer la bass scris in Cubase.Ma ajutati cu ceva pareri?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciumperi un  SONUUS G2M  , interfata Chitara ---USB ->MIDI   este MONOFONIC  deci nu poti canta acorduri .

instalezi driverul apoi in Cubase  in sectiunea MIDI selectezi ..SONUUS ...canti la chitara si inregistrezi MIDI  apoi pui ce Bass VST vrei tu... din Cubase sau descarci de pe net  gasesti VST Instrument  ..

Mai profi ar fi un adaptor chitara -MIDI  vireless ..Triple play de la Fishman   polifonic . ..si primesti si program cu sintetizatoare , spunduri , tobe ..etc ..doar ca este mai scump de vre-o 4 ori ..

Sau "desenezi " cu mouse-ul ..si folosesti "tools" din Cubase ..din editorul " pianoroll"  sau "key  editor "  depinde ce denimiri are in diferite softuri ..

In rest depinde ce vrei sa compui ..basul poate fi de la " simple man " la solo bass "complicat .in functie de cerinte /idei .

 

Edited by karpi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am interfata midi pe boss gt 100,si stiu sa si scriu,chiar pe note daca nu cu puncte midi,dar nu stiu formule de bass,modul cum se face bassul este diferit de riffareala pe chitara.Nu partea tehnica e problema,cit partea de interpretarea,respectiv cum isi concepe bassul in functie de tema,un bassist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exista sute /mii de MIDI song  free create de amatori , suna mai bine sau mai prost dar in mare se respecta partitura la cover-uri , incarci in MIDI si editezi ..acolo vezi si auzi ce face basul .

Basul este "baza "  atat ritmica cat si ca  sonoritate ...

SimpleMan  ..canta  doar cate o nota pe masura ..puncteaza baza acordului din masura ...in general poti sa dai baza acordului si deja este OK .

Apoi mai incolo dai si " feel in "   adica ataci tonul in urcare de obicei  dar daca pozitia pe chitartsa bass o cere se poate si in coborare ( cand ajungi sub  tonul cel mai adanc /jos ..de ex sub coarda E libera sau sub B libera .

Cu MIDI poate nu-i o problema ,cu un synth poti cobora pana jos de tot ..doar sa sune bine in mix .

Se poate sa dublezi jos la octava sau doua octave  riful de chitara .

Se poate face " pedala " , tii o nota pe bass pe mai multi timpi in timp ce pe timpi  se misca progresia armonica ..pana cand ai nota respectiva in acele acorduri dar se poate sa ramana si la alte acorduri din gama chiar daca suna fdisonant ..poate este interesant ....depinde ..

Prima data ia MIDI songs ..si analizeazale  in editor ..apoi faci ceva asemanator pana incet inveti cum sta r\\treaba .

Oleaca teorie , game , acorduri , cum se armonizeazo piesa ....din progresia armonica daca tii la bass tonica fiecarui acord   deja ar fi OK ptr inceput .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu eram sarcastic. Cunosc ceva oameni in aceeasi situatie ca tine, si asa au rezolvat. Au cumparat un bass ieftin, se "joaca" [din lipsa unui cuvant mai bun] cu el pana le place ce a iesit, transpun rezultatul in DAW

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiam ca exista doza midi mai ok si cu mai putina latenta decit gk3(am avut roland gr 55)asta fishman este super ptr, daw controol.Azi am incercat midi controllerul de pe boss gt 100 si..merge pentru bass(e monofonic)Si da,la idei mi ar trebui bass....bass,si sa vad formule midi de bass la altii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.