www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Dimarzio vs Seymour Duncan


Angel Eyes
 Share

Recommended Posts

  • 2 months later...

Cum se poate   observa soundul unei doze daca se dau exemple cu distors si zeci EQ si Cabsim .. .?

Pe youtub pot sa prezint o comparatie  si sa scot sa sune cel mai bine cea mai " slaba " doza   ..este greu sa prinzi o pacaleala cand nu esti de fata sa vezi totul ..

De cateva zile tot urmaresc o pedala reverb .cu " shimmer " .ar fi OK nu stiu daca de fapt am nevoie dar ..goanga  ( de fapt pot sa fac efectukll dar trebuie sa leg mai multe pedale  combinatie ce trebuie doar odata apoi sa desfac totul ...etc ..ar fi mai comod o singura pedala )...apoi vad ca unul compara Zoom cu alta firma ..de fapt sunau la fel  dar efectiv lovea altfel in corzi ca sa avantajeze una din pedale .altul mai rafinat facea alte smecherii  caci oricum nu ne arata ce regleaza ..

Va dati seama ca la o doza  cand fac comparatii filmez o plansa sau doua doze  si scriu ca acum suna doza 1 apoi doza 2   nu stii reglajele nu stii ce am corectat /stricat , nu stii daca este corecta descrierea setarilor pe care le afisez pe ecran .. ..doar poti sa intuiesti daca ai ceva experienta ca ceva ar putea fi si necurat ..

Cel mai simplu  ...doze cu Z "mic " au mai multe inalte cele cu Z" mare " mai putine inalte .

DFooze cu Z " mic " nu neaparat au output mai mic deaorece conteaza forta magnetului cat si distanta spirelor bobinei de magnet .//a[pproape de magnet linile de forta magnetica sunt mai puternice  ..deci o  "doza inalta si ingusta "  cu Z" mic " cu mai putine spire ar putea avea inate mai multe dar si output mare ..

O doza " lata "  cu Z" mare " cu spirele exterioare la distanta " mare " de magnet  poate sa aiba  l output mare dar "fara inalte "

deoarece spirele  catre exterior unde densitatea liniilor de camp magnetic este  tot mai mica, spirele incep sa devina " filtru trece jos " ( bobina in serie ) ..Am o asemenea doza pe o chitara ce o folosesc ptr soundul " brown "   ce este super caci nu mai trebuie sa ma strofoc sa caut zeci de filtre , eq , cabsim ....am nevoie de " brown sound " folosesc chitara cu aceasta doza " lata " .cu High Z  are output mare  fara inaltele  deranjante ..

A si am uitat   sa   scriu cum ca la  doza Dimarzio  pe care o am  are polurile magnetice " tuburi din  tabla de fier " si nu  suruburi  cu sectiunea  " plina "  deci si acest lucru  intervine ptr soundul specific ..

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Am cetit pe undeva despre V7 și V8 de la Ibanez. Aparent cea de neck (V7), având culmea, magnet ceramic, dă un output mare dar nu reușește să extragă ca lumea înaltele în ciuda faptului că magnetul este puternic. La V8 (bridge), baiul unora era că nici aia nu era destul de pițigăiată pentru ce voiau ei.

Din câte se povestește, soluția ieftină este să schimbi efectiv magneții între ei (imaginați-vă că dozele sunt tangente pe un cerc și a schimba magneții înseamnă efectiv să "răsucești" cercul respectiv, adică la magnetul neck capătul care era orientat către picioarele tale ajunge orientat către capul tău și la cea de bridge invers.  Efectul a fost un sunet mai echilibrat și amplu la neck, cu înalte mai prezente și totuși pline (Alnico 5 ) și un bridge mai "bright" care taie mai ok în mix fără să piardă din joase.

Mi s-a părut o idee interesantă, mai ales că, de obicei, în kit-uri cu magneți diferiți, de regulă găsești magnetul care dă un sunet mai dur/tăios în bridge, nicidecum în neck. Vezi combinații gen A2 + A4, A4+A5, A4+A8, A5+Ceramic. Asta în ideea că neck = mai degrabă ritm și clean iar bridge = mai degrabă solistică/high gain stuff. Că ideea poate fi oricare, drept pentru care faci ce te-ajută.

Ce am observat la multe perechi este că de regulă dacă au winding apropiat și același tip de magnet, fie gâtul sună prea umflat, fie sună prea firav la căluș (sau sunet scheletic ca să zic așa), dar asta numai dacă au același tip de 'stâlpi' (poles).

De exemplu, setul 66/57 EMG se echilibrează destul de bine (e drept deja vorbim despre altceva, active, dar tot contează) și prin faptul că, deși amândouă folosesc magneți A5, 66 are stâlpișori ceramici, pe când 57 îi are din oțel. Rezultă că 57 sună foarte bine rotunjit pentru o doză bridge, cu mult aplomb și înalte prezente dar niciodată prea tăioase, pe când 66 are o prezență neobișnuit de bună pe înalte și medii, cu o claritate și separare atipică pentru o doză pusă în neck, fără a pierde însa suflul pe joase (se simte foarte clar asta la palm mute). E chair un set foarte bine echilibrat, cu diferențe absolut utile, însă nu atât de mari precum în cazul altor seturi - se contopesc perfect când sunt selectate simultan.

Teoretic, dacă ai timp să te joci cu stâlpișorii și tipurile de magnet (și puterea magnetului) poți duce unde vrei chiar și o doză pe care în mod normal o detești.

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Pentru un sound bun la bridge eu zic ca cele mai OK sunt dozele cu pol magnetic " blade " .

Poti avea inalte dar automat cum dai mai tare in coarda se reduce din inalte si astfel ramane soundul plin !

Explicatia ar fi  spira in scurt circuit formata de  polul magnetic blade .Spira in scurt creste inmpedanta pe inalte  odata cu intensitatea curentului .deci cu cat mai tare ciupesti/lovesti coarda cu atat mai tare taie " tzaraitul " ./armonicele foarte /pre inalte. 

Am astfel de doze pe chitara  "  Reghin LP " sunt doze Hofner ...

La multi vad humbucker -e blade  nu stiu cum suna dar probabil  are acelasi efect de " curatire " .

Piesele polare " mici " sub fiecare coarda  avantajeaza inaltele , iar "teava " la Humbucker-ele Dimarzio  probabil asigura ceva inale : sparky " in plus .

De fapt orice /fiecare doza este OK doar ca  poate avea  alt sound .ce este OK ca doar nu vrei sa sune fiecare piesa la fel   intr-un mix sa sune trei chitare la fel .iarasi nu-i OK ..etc

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.