www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Partscaster


Guest
 Share

Recommended Posts

14 hours ago, godless666 said:

După încă un strat de baiț și aplicarea uleiului. Urmează așteptarea.

Săptămâna asta vreau să-i iau potențiometre și doze, să dau conturul head-ului și să o asamblez cu totul. Mă gândeam la niște cheițe și un alt bridge, dar astea pot aștepta. Abia aștept să văd ce iese, până acum sunt super mulțumit.

22895012_1613586692018021_252023051_n.jpg

22908524_1613586668684690_1529514317_o.jpg

Nais, soer sa iasa asa cum iti doresti. Pana acum arata totul foarte bine. Ai mare grija cum finisezi griful, in special tastiera. Trebuie pus ceva pe el pentru protectie la umezeala, dar pe tastiera incearca sa pui cat mai putin. Cu cat pui mai mult, cu atat suna chitara mai plasticos.

Link to comment
Share on other sites

Am luat și dozele, dar am aflat „the hard way” că bridge-ul tocmai a devenit o necesitate, nu un lux. Nu încape o doză Fender prin bridge-ul meu wannabe Fender... ¯\_(ツ)_/¯ „Lol, what can I do?” - godless666, 1/11/2017, citat celebru. 

Probabil va mai dura cu totul proiectul, dat fiind că la noi nu reușesc să găsesc pe niciun site bridge de Tele și va trebui să-l iau de la thomann. Aveți vreo sugestie, unde aș putea găsi? M-am gândit să iau altul în loc să-l pilesc pe ăsta pentru a scăpa de orice alte probleme viitoare cu el, care mai mult ca sigur vor exista.

Later edit: și pickguard-ul... :lol:

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Am exclus varianta nu din nepricepere, ci din faptul că dacă le iau la pilă dau peste câteva găuri pentru șuruburi și stric tot. Nu știu exact cum să explic, așa că am să pun poză cu pickguardul. Înțelegi ce vreau să zic, dacă dau mai în stânga sau mai în dreapta nu mai am de ce să prind doza după :D La fel e și la bridge.

23226978_1616594788383878_1056628454_n.j

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Arată bine. Sincer speram să decupezi capătul în formă de gură de rechin cu dinți ascuțiți (eu așa l-aș fi făcut - ar merge pentru un telecaster cu doze hot stack de drujbeală un cap zimțat, să fie drujbă all the way), dar merge si așa :) Cu americanii cam asta e, totul e mai mare, compensating much? Cel puțin e mai lejer lucrul pe electronice la scară mai mare.

Oricum, îmi place finișul ales de tine, cel puțin din imagini e mai frumos decât majoritatea chestiilor pe care le-am văzut în rafturi.

Link to comment
Share on other sites

Mulțumesc pentru aprecieri. Din păcate, încă nu mi-au venit restul componentelor ca să o și termin :( Dar, încet-încet, până de sărbători ar trebui să fie gata :D 

Link to comment
Share on other sites

Hihi, pai zoreste-i, ca dupa asamblare si setup-ul in the rough trebuie sa ii acorzi cateva zile sa se acomodeze cu ideea ca este o chitara, fiindca o vreme va trai cu impresia ca este inca un copac :))) (nu e vorba mea, am auzit-o la un lutier si mi-a placut).

Edited by apocapsile
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Long time no see.

Astăzi, în sfârșit, au venit și ultimele piese pentru ea. E gata în proporție de 90%, am pus corzile pe ea de pe acum ca să se așeze măcar un pic, să-mi fie mai ușor să-i fac setupul ulterior. E cum mă așteptam, cu câteva mici probleme, dar nimic grav sau care să nu poată fi reparat. E un pick neck-heavy (e și firesc, gâtul e din arțar, corpul din frasin), are nevoie neapărat de un pic de fretwork.

I-am pus un pickguard nou - a trebuit să astup vechile găuri pentru că nu se potriveau deloc, ca apoi să le trag din nou. Bineînțeles, are câteva zgârieturi nasoale pentru că taică-meu nu a auzit  „tată, dacă vrei să ajuți, nu o face cu rigla de metal și cutter-ul.” Glumesc, normal, chiar a fost un bonding time mișto cu taică-meu - deși pickguardul chiar e zgâriat. Una peste alta, tot a trebuit să iau pickguardul un pic la pilă, era inegal decupat la îmbinarea gâtului cu corpul.

Bridge-ul e cu totul altă configurație decât cel din pachet, așa că a trebuit să dau iarași toate găurile + altele noi pentru corzi. Poate mi se pare, poate e un picuț mai strâmb decât mi-aș fi dorit, dar măcar e utilizabil.

Spec-urile finale ale chitarei:

Altceva, înafară de două potențiometre de 500k (astea mi s-au recomandat pentru Noiseless), e din set. Una peste alta, adunate, mă duc undeva la 2000 cu tot cu scule și materiale și altele. Cam atât m-a costat cu totul distracția, de la set și doze până la glașpapir. Voi afla cât de curând și cum sună investiția asta.

Zilele astea, când mai găsesc timp, am să-i fac și partea electronică și restul de probleme și săptămâna viitoare sper să am o chitară nouă, setată și good to go :)

24725979_1650557908320899_269952895_o.jpg

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Acel 10% despre care vorbeam în ultimul post a durat mai bine de o lună, dar până la urmă s-a rezolvat. Am aflat, tot the hard way, că dozele erau defecte. Din fericire, băieții de la GuitarShop au fost super înțelegători și profi - în ciuda apelurilor mele insistente - și cu ceva mai mult ajutor de la Mihnea Ferezan, am reușit până la urmă să am o chitară completă și funcțională.

Povestea, pe scurt, dacă e cineva interesat: în 31 octombrie am cumpărat dozele, în 4 decembrie au venit restul componentelor, deși au fost comandate în aceeași zi cu dozele. Pe 5 decembrie le-am testat, aici a fost norocul meu - nu am lipit nimic, doar am încropit un circuit din toate cablurile si doar am pus, practic, fir pe fir pentru a verifica dacă merg dozele. Doza de neck se auzea foarte încet, bridge-ul deloc. Nu am vrut să fac mai mult, să încerc să le lipesc sau altele, tocmai ca să nu pierd garanția și am propus direct că circuitul încropit de mine e la baza tuturor relelor din univers. Cam dezamagăit de capacitățile mele de electronist, m-am dus cu ele la service la GuitarShop, unde Mihnea a făcut lipitura. Când am venit să iau chitara, dozele păreau că funcționează. La contactul șurubelniței cu magneții (chitara nu fusese adusă de mine cu corzi ca să putem testa direct), făceau contact - am presupus amândoi că dozele sunt funcționale, problema fiind circuitul. Undeva, un fel de curent exista în ele, după lipituri. Când am ajuns acasă, fericit și cu un set nou de corzi pe care l-am montat instant pentru a mă bucura de noua-mi jucărie, dozele aveau exact aceeași problemă. Nici acum, după o lună, nu am o explicație de ce. M-am întors cu chitara înapoi la GuitarShop, unde am și lăsat-o pentru a fi analizate dozele, concluzia fiind că sunt defecte. Așadar, în baza garanției, dozele au fost schimbate cu un alt set de Noiseless-uri și, în sfârșit, am o chitară completă și funcțională. A fost un mic carusel, cu draci și nervi și mai multe drumuri decât mi-aș fi dorit, dar, în final, sunt mulțumit de rezultat.

Investiția totală în nebunia asta ajunge la aproximativ 1700 RON - fără baiț, ulei sau scule. Ar fi incorect să le iau în calcul, mai ales că n-am folosit cine știe ce pe chitara asta și am rămas cu 3/4 din tot ce am cumpărat sau aveam deja în casă.

Pentru cei interesați cum sună micuța fantezie, am să fac când am mai mult timp liber câteva filmulețe demonstrative, scurte, pe care le pot posta aici :) 

Mulțumesc pentru interes tuturor celor de pe forum ce m-au ajutat, fie că a fost un sfat sau o felicitare.

26655361_1684795754897114_1033728245_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, vektor said:

Overall very nice dar ... nu te roade ca nu se "pupa" bridgeul cu masca ? Nici macar asa, putin ?

 

Ba da, dar nu îndeajuns de mult cât să mă scoată din minți. După micuțele mele calcule (bineînțeles, calcule de amator făcute cu rigla) pe acolo trebuia să vină ca să respect scale-ul. Ulterior altor calcule de amator, de data asta cu ruleta, a ieșit cum trebuia. Prefer oricând funcționalitatea în detrimentul aspectului. Oricum, distanța e chiar nesemnificativ mai mare comparativ cu standardul de la Fender. În plus, a ținut și de cum au fost date inițial găurile pentru doze, a trebuit să mă raportez și la asta și n-am avut mult spațiu de manevră.

Ce mă deranjează mai rău e că nu știu cum am reușit, dar e un picuț de tot strâmb, nu 100% paralel cu pickguardul. Asta mă deranjează mult mai rău, dar nu mai am ce să-i fac.

56 minutes ago, lefmir said:

Cu tot cu munca depusa.....mai bine iti luai un Tele CV. De fapt daca schimbi bridge-ul cu unu mai de soi si cheitele cu niste klusonuri, acolo ajungi.

Toată ideea proiectului a fost să fac ceva al meu, în primul rând fun și cât de cât provocator. Squier-urile nu mi-au plăcut niciodată, dar strict raportat la proiectul ăsta al meu - niciun CV nu vine cu Noiseless-uri, iar ideea de a da aproape 2000 de lei pe un Squier ca apoi să mai dau 800 pe niște doze nu mi-a făcut cu ochiul. Poate dacă aș avea priceperea și banii necesari cât să-mi fac o super chitară din piese (1000+ EUR, cu griff de la Warmoth și modificări nebune), nu doar ceva decent cum e chitara pe care am făcut-o, da, ar fi fost tentant să am la bază un corp de CV. Singura chitară care, sincer, poate ar fi meritat în raport cu ce am făcut eu (din punctul meu subiectiv de vedere, firesc) ar fi un Fender Telecaster Standard, care e cu 1000 RON mai mult decât proiectul ăsta, bani pe care n-aveam de gând să-i dau când există alte chitare mult mai interesante pentru mine la doar câteva sute de lei în plus.

Definește, te rog, bridge mai de soi. Pe ăsta am dat cam 200 RON (mi se pare chiar o sumă ok pentru un bridge, mai ales că trebuia neapărat schimbat cel din kit) și e impecabil pentru ce are nevoie chitara asta, strict. Are tot ce am nevoie, deci de ce l-aș schimba?

Cheițele vor fi pe viitor schimbate cred că luna viitoare cu chei de Fender American Standard. Am văzut că noi sunt cam 250 la guitarshop, deci nu e cine știe ce investiție în plus. Și, culmea, tot ies mai bine decât la un CV, ca bani ;) 

Una peste alta, a fost doar un proiect fun care s-a transformat într-o chitară decentă. :) 

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, godless666 said:

Definește, te rog, bridge mai de soi. Pe ăsta am dat cam 200 RON (mi se pare chiar o sumă ok pentru un bridge, mai ales că trebuia neapărat schimbat cel din kit) și e impecabil pentru ce are nevoie chitara asta, strict. Are tot ce am nevoie, deci de ce l-aș schimba?

Nu ma refer la tabla in sine, ma refer la saddle-uri mai de doamne-ajuta. Eventual din bronz, ori din otel, nu din fier chior cromat. Sau daca mai ai bani de bagat, iti recomand graphtech.

Chestia cu CV-ul e discutabila, insa ca fost proprietar iti zic ca dozele stoc sunt mai mult decat ok. Nu prea inteleg de ce ai avea nevoie de Noiseless-uri musai, dar asta e preferinta ta. Nu inteleg cum ai putea spune ca nu iti place chitara aia, nu prea ai ce sa-i reprosezi.

Tu zici ca e la nivel de Fender MIM, dar ma indoiesc, spre exemplu, ca gatul ala e finisat la fel de bine.  De fapt si tu ai spus-o mai sus.

Oricum felicitari pentru proiect! si eu am un partscaster facut din o groaza de piese, dar nu sustin ca e peste un instrument pro sau semi-pro. Ca pur si simplu nu are cum. E o chitara buna, intr-adevar, pe gustul meu, dar cam atat.

ps: CV tele a fost la oferta de sarbatori la guitarshop la 1695. :)

succes in continuare la mestereala!

Edited by lefmir
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, lefmir said:

dar nu sustin ca e peste un instrument pro sau semi-pro.

Partscasterul meu a fost definit nu doar odată, aici pe forum, ca decent și cea mai sinceră definiție și, totodată, aproape de adevăr, a fost „ce trebuie pentru mine”. Evident, nici nu am de gând ca definițiile astea să fie echivalente cu semi-pro sau pro.

Când am comparat instrumentul meu cu un MiM, m-am referit efectiv și obiectiv la ce piese sunt în el. Singurele mari diferențe între chestia asta pe care am construit-o eu și acel Fender (din nou, doar din perspectiva pieselor) sunt dozele - în favoarea mea, lemnul corpului (ține de subiectivitate, eu prefer frasinul în detrimentul aninului, d-asta l-am și ales) și niște chei - în favoarea Fender-ului, dar asta se va rezolva luna viitoare. Poate și la poturi mai este diferența. În rest, tastiera e chiar ok, fără fretbuzz și acțiunea e foarte ok. Nu m-am referit nicidecum la măiestrie în finisaj și altele, nu am cum să mă compar pe mine, un oarecare DIY guy cu fantezii nebune de semi-lutier, care măsoară cu rigla poziția bridge-ului, cu o fabrică din Mexic, care face asta zilnic :lol:. Nici n-am avut pretenția de așa ceva, de asta nici nu îmi permit să spun că e un instrument măcar semi-pro ce am încropit eu aici.

Noiseless-urile sunt strict de preferință. Îmi place la nebunie cum sună și clean, dar mai ales distorsionat. Nu sunt mare fan al dozelor single coil, de fel, dar astea îmi plac.

Cât despre Squier și Fender, de ce nu-mi plac, e o discuție amplă, lungă și prefer să rămână personală. Am sesizat că în general discuțiile de genul ăsta supără oameni și asta n-am de gând să fac.

În concluzie, de chitara asta nu aveam neapărat nevoie, categoric. Pe scurt, ca să explic mai amplu de ce am ales kit-ul, nu aș fi dat niciodată bani pe un Squier sau Fender pentru că pur și simplu nu am nevoie de așa ceva, eu mă învârt în cu totul altă arie de instrumente care să-mi placă. Mi s-a pus doar pata să fac un fel de IKEA guitar (cred că e o definiție justă) și forma de Tele îmi place cel mai mult dintre toate cele de bază, așa că m-am trezit, am zis „știi ceva, vreau să fac asta” și am făcut-o, strict for fun. Nu am contact des cu muzica pentru care se mulează chitarele de genul ăsta și decât să fi dat 1695 RON pe un Squier doar ca să bifez în colecție un Tele semi-profi, am preferat să-i dau pe ceva care să mă țină și ocupat, să-mi facă și plăcere și să aibă, la final, și valoare sentimentală - deci, un instrument de care să mă și atașez și să fie și decent, nu doar un Squier pe care-l vând când mă plictisesc. Următorul pas firesc e să fac una de la 0, îmi lipsesc doar atelierul și priceperea, dar cine știe? Poate îmi iese cumva. ^_^

Totodată, apropo de alegerea făcută de mine, susțin sus și tare că oricine face ce vrea cu banii lui - oricine vrea un Squier în loc să meșterească la DIY kit și vice-versa, e liber să o facă. Atât timp cât n-o face pe banii mei, eu n-am cum să impun cuiva să cumpere ceva sau să-i judec preferințele personale. Cel puțin așa văd eu lucrurile, de aici și răspunsurile mele mai ample din care sper că nu ai primit nimic ca pe-o ofensă. La fel de bine cum ai spus „mai bine îți luai Squier decât X” și eu pot să-ți zic „mai bine îți luai Y decât Squier” și deschideam o discuție nejustificată, pentru că eu oricum rămâneam la Y și tu la X. Bineînțeles, alta era discuția dacă avea loc înainte de a cumpăra totul și mă sfătuiai să iau un Squier în loc de kit-ul ăsta, dar așa, după ce faptul e consumat, discuția e nulă pentru că nu poate schimba nicio părere, a niciunuia dintre noi. :) Se prea poate să fiu eu idealist și să greșesc, dar eu cel puțin așa gândesc.

Mulțumesc frumos pentru apriecieri și felicitări, deși cred că nu va mai exista în curând altă meștereală de genul ăsta.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Foarte tare, bravo! Felicitări! Uite aici un partscaster de-al meu din brad... de fapt corpul e făcut (tăiat/şlefuit de mine) din brad de vreo 20 ani (fostă căsuţă de copil prin curte...). Grif chinezesc, nişte doze vintage no-name  şi tot aşa... O primă încercare de care am fost foarte mulţumit. Corpul are vreo 5 - 6 straturi de ulei de in...

2015-07-29 19.00.26.jpg

2015-07-29 18.58.30.jpg

2015-07-29 18.58.05.jpg

2015-07-29 19.00.47.jpg

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Măcar la tine se îmbină calumea bridge-ul și pickguard-ul, trebuie să mă înveți și pe mine cum se face :lol: Foarte mișto, bravos! Chiar aș vrea să mai văd build-uri de-ale voastre, să mai putem fura ceva meserie de ici colo. :D 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, godless666 said:

Măcar la tine se îmbină calumea bridge-ul și pickguard-ul, trebuie să mă înveți și pe mine cum se face :lol: Foarte mișto, bravos! Chiar aș vrea să mai văd build-uri de-ale voastre, să mai putem fura ceva meserie de ici colo. :D 

Da, mulţumesc, însă bridge-ul nu acoperă cum ar trebui gaura pentru doză... se vede puţintel pe la margine, adică am săpat ceva cam mult...

În rest, măsurătorile sunt de bază.

Uite aici una pe care am readus-o la viaţă, iar cel care a avut-i iniţial a "scurtat" cam mult lemnul pe laterale, aşa că nu pică prea bine pickguard-ul pe corp... prima foto e cam cum a ajuns la mine... a doua e varianta finală

045.jpg

2015-06-08 17.15.19.jpg

2014-09-22 13.06.18.jpg

IMG_0449.JPG

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

I-am pus și eu, în sfârșit, niște string retainers și am măzgălit o semnătură pe headstock ca să nu zic c-am stat degeaba. Urmează, când îi schimb corzile și am și niște timp, să îi repoziționez bridge-ul (ai avut dreptate, @vektor, îmi stă pe creier), deci să umplu cu ceva kit găurile date și să mai fac mici retușări de perfecționist.

Întrebare pentru cunoscători, merită să dau griff-ul cu lac? Vreau să-i dau un aspect glossy (am văzut destule alternative, inclusiv super glue (?!?!?!), de asta întreb), mă gândeam la un lac oarecare. Aveți vreo experiență cu așa ceva, merită? 

Mă gândeam, totodată, să-i dau încă o șlefuire pe corp, în speranța că se vor păstra grain-urile mai închise de la baiț, în contrast cu culoarea mai deschisă a frasinului. Ce ziceți, păreri?

Link to comment
Share on other sites

Poti sa dai cu shellac si peste ulei. Superglossy si 'eco'. Doar ca dureaza sa pui straturile. Nu trebuie neaparat sa amesteci cu ulei.

Slefuitu merge si 'pe sarite', 240, 400, 600, 1000 sau 800- apoi 2000, 3000, eu sar apoi direct la 7000 (pentru fretboard). Nu ma duc la 12000 ca nu am bani de micromesh.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Nu găsești în țară - doar din străinătate, cu livrare în țară :) 

Uită-te pe prima pagină pentru posibili furnizori.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.