www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

IEM pentru bas


norex
 Share

Recommended Posts

Salutare!

 

Intrebarea mea este, daca careva dintre voi a folosit sistem in ear pentru bas, mai precis ce fel de casti ar fi bune pentru treaba asta, ca si joasele ale unui bas sa se poata distinge ok.

Sunt curios daca a mai folosit cineva si daca ati folosit, ce merita cumparat?

Mersi anticipat !

Norbi

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

La ce vrei sa folosesti ?

Odata ce pe scena suna 30.000 W bass  si toba mare  nu poti sa concurezi cu nimo ..

Eventual sa ai dopuri atenuatoare ,

Sa auzi insa orga , chitara si vocalul estye problema  poate ajuta dar oricum cu cei sa presupunem 30000 W bass si sau Sub bBass nu prea ajuta .

De fapt boxele PA de bass si sub ar trebui sa fie "directionale " acest lucru mai ajuta ceva .

De ex daca la chitara are 50W tu la bass ai nevoie de 100, daca are 100W tu ai nevoie de 200 W  , asta ca sa sune cumva balansat pe scena si poate in locatii mici .

Dar ptr scena mare cu puteri mari in PA este cu cantec ..

Am cantat la un festival de blues unde era de  6000W  numai controlul pe scena  , am cantat relativ fin pe un Marshall de 100W cu doar o singura boxa 4x12  ,Basistul avea un combo mic preluat in PA  , in control; nu prea se putea auzii clar basul  .pe scena ..

Mai la nici o cantare pe scena mare nu auzeam basul bine si clar ci doar ca un "vuiet" de catre boxele PA .Deci ar fi nevoie de putere mare pe "spate " .ce sa auda si chitaristul nu numai basistul langa boxa .

Si invers si la chitara este necesar o putere suficienta ca macar partial sa contrabalanseze bassul din PA .si sa auda chitaristul ce suna in spatele sau de basist in celalata parte a scenei sa nici nu mai amintim ....ce aude el acolo ??

La alt festival aveam 200W la chirtara  ..cand a pornit PAul seara la concert la 2 metri de boxa abea auzeam chitara,   insa bass si tobe sunau de peste tot .cam murdar si cu rezonante aiurea .

IIn boxele de control ..astea de voce nu se prea poate amplifica chitara .Trebuie boxe de instrument  adica de banda mai ingusta dar care suna pe domeniul instrumentului monitiorizat .

Asa ca nu stiu la ce te poate ajuta o casca de orice tip fata de puterea enorma din PA ce suna si catre scena cu aceiasi putere cu care radiaza catre spectatori ..( basii sunt " unde globulare " se propaga  in toate directiile si ocolesc si obstacolele fiin unde "lungi " )

Nu am utilizat pe scena asa ceva dar ! cand calatoresc cu tramvaiul pun castile de la telefon ( cumparate alese foare OK cu bass ca lumea )  si ascult ( as asculta ) radio /muzica  , la unele zgomote ale tramvaiului nu se mai aude NIMIC  nici din inalte/medii date relativ tare aproape de deranjant  !! de bass sa nici nu amintesc ..acelasi lucru se intampla si daca suna bassul la un PA .ce acopera totul ..Din pacate cu o definitie cam mica ,ptr basist  . organist //iar pe chitarist il killareste .

 

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, karpi said:

Asa ca nu stiu la ce te poate ajuta o casca de orice tip fata de puterea enorma din PA ce suna si catre scena cu aceiasi putere cu care radiaza catre spectatori.

Un lucru important e izolarea: monitoarele trebuie să stea mai bine la capitolul ăsta față de ear buds comerciale. În special dacă se face mulaj personalizat.
Basul oricum îl "auzi" prin conducție osoasă, de asta nu poți scăpa decât cu o scenă bine decuplată.

Al doilea lucru e că sunetul e la fel indiferent de poziția ta pe scenă. Nu depinde de distanța până la monitor sau cab. Cu atât mai util dacă aveți toți IEM.

Un model nu-ți pot recomanda, pot spune doar că am mai compensat din mixer dacă n-a fost "corect" răspunsul în frecvență.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.