www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Compoziții solistice inspirate din "Dueluri"


TheOnlyKtulu
 Share

Recommended Posts

Salü,

M-am gândit să postez aici ce-am compus singura dată când am participat la Duel.

Asta, având în vedere că... Nu a fost votată varianta mea aproape deloc.

Crezusem că jocul respectiv este accesibil, însă în ultima perioadă ajunseseră să fie prezenți doar o mână de oameni. Ca atare si voturile...

Foarte interesant: La locul meu de muncă are loc asa numitul "Employee of the Month", în care în mod curios până acum a fost votat câte un om din fiecare departament... Si suntem desfășurați pe 4 etaje :))

În fine!

Deci, dacă o să am destul timp, o să iau câte un backing track si o să mai compun câte o solistică. Momentan sunt în "Continuare creștere copil", deci...

Un singur lucru trebuie menționat, ca și la "Duel": Nu am tras pe distors, din păcate. Probabil ar fi sunat beton cu vreun tip de blues drive, sau ceva asemănător. Iar acum îmi pare rău. Dar fiecare chestie făcută inițial isi are frumusețea ei, zic eu.

Din [Dueluri].mp3

Link to comment
Share on other sites

Critica constructiva:

Ideile sunt...ok, dragutele sa zicem, dar nu asta e problema , ce canti, ci cum canti.

Nu esti intonat, acordat, etc. Te rog frumos verifica-ti la chitara chestiile astea, si trage iar.

Bendurile nu sunt multe duse correct, sub nota, peste nota , dar again, are treaba cu intonatia/tuningul.

Incearca sa fii mult mai constient la ce faci, si deschide-ti urechile, o sa auzi ca suna "off" tot.

Bafta! (as fi redeschis duelul...dar mai mult critici decat...in fine)

Link to comment
Share on other sites

Citeste inca O data ce am scris. Nu are treaba cu stilul ales. Am zis eu ceva de ''shred"?

Cand faci o nota, chiar si gresita(!), aia sa fie interpretata: 1.to pitch (chitara sa fie to pitch and intonated) si 2. cu fluiditate in actiunile adiacente ei (ca e bend, ca e vibrato, ca etc).

Nu o sa iei  "Employee of the Month" daca nu tii cont de sfaturi constructive care te aduc la un punct mai prolific in munca ta (aici,muzicala.) ;) , mai ales daca poate la un anume nivel le iei ca un atac personal si nu ca si ceva chiar constructiv. Multa bafta!

Link to comment
Share on other sites

Băi, șe kakát!! :lol:Nu CAUT să iau "Employee...", ci mă amuză doar fenomenul care a luat amploare si făceam paralelă cu ce ajunsese să se întâmple pe topicul Duelului.

Nu am timp să mă mai întorc la o piesa veche, darmite să mai trag odată. Am făcut-o cu o chitară, căreia nu-i mai fusese făcut setupul ca la carte de vreo jumătate de an. Am făcut-o într-o oră, imediat cum am dat de topic.

Deci, hai si privește-o ca un fapt dat si... Corect ar fi sa amintesc si o condiție impusă la vremea Duelului: Ca piesa să fie trasă pe cât posibil dintr-una, fără retușuri.

La următoarele (dacă voi mai avea timp să trag pe ele), voi face cu respectivele retușuri, desi... Parcă as fi mai mult în favoarea stilului de înregistrat a la Motörhead, dacă mă înțelegi...

Link to comment
Share on other sites

Faza cu employee of the month e o vrajeala tipic corporatista, e normal ca s-a votat un om din fiecare departament, ca sa nu iasa discutii. Aici duelul e altceva, fiecare voteaza ce ii gadila placut urechea, nu are de-a face cu politica dintr-o companie.

Despre ideile postate, ar putea suna decent, daca tii cont si de ce a spus Razvan mai sus. Problema mai mare este la tonul de chitara, mult prea sec si infundat si ingropat sub negativ. Daca reusesti sa-ti ameliorezi tonul asta clean, ai sa vezi ca o sa simti mult mai usor pe unde te afli cu intonatia notelor, mai ales la bend-uri. E important sa ai un pic de compresie si sa incerci sa deschizi sunetul (EQ: joasele taiate, mediile un pic taiate si ele, boost usor pe la frecventele inalte). Trebuie si saturat semnalul, pana in punctul in care daca ataci tare notele sa simti ca distorsioneaza usor. Si musai si reverb, mai ales la un negativ ca asta, ca altfel suna din cu totul alt film. Toate astea vor actiona si ca un feedback pentru urechea ta, careia ii va fi mai usor sa se descurce. Folosirea efectelor nu te face un chitarist slab, daca le folosesti cum trebuie.

Edited by manbearpig
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ah, dar a fost în fața calculatorului, tras direct în mufa de comp, fără să am efecte acasă. Le am la sală. A fost ceva de genul "wow ce topic beton! Hai ca bag repede, ca mai am si treaba prin casă". Deci, pe placa de sunet stoc. Pai nu am scris eu mai sus ca ar fi sunat bine pe distors...? Si probabil si cu mai mult timp investit?

Nu, din păcate, duelul nu mai era aproape nimic încă de pe atunci. 5-6 oameni îl mai frecventau, iar asta a atras după sine și votarea între ei. Practic, le plăcea să se gâdile unul pe celălalt. Până la urmă, e ok, fiindcă e si asta un mod de supraviețuire, dacă rămâne un singur grupuleț de oameni în junglă, de ex. Trebuie să vegheze unul asupra celuilalt, fiindcă fiecare este valoros în felul său.

Dar am o întrebare: La secțiunea de aici ar trebui postate idei făcute ca la carte neapărat? În cazul asta, ar trebui sters topicul meu și când oi avea timp atunci...

Mulțumesc frumos pt. ideile prezentate.

Edited by TheOnlyKtulu
Link to comment
Share on other sites

Pentru mine o idee muzicala inseamna o combinatie intre partea de interpretare in sine si partea de sunet (timbru, ton, cum vrei sa-i zici). Si poate si pentru altii e la fel, de aceea a atarnat si faptul ca nu ai lucrat la sunet la faza cu voturile de care ai zis.

Link to comment
Share on other sites

On ‎12‎.‎09‎.‎2017 at 13:31, manbearpig said:

daca tii cont si de ce a spus Razvan mai sus

Probabil voi redeschide sectiunea de DUEL la un moment dat, si putem sa dam sansa colegului nostru sa isi puna amprenta. :respect: 

 

On ‎10‎.‎09‎.‎2017 at 22:46, TheOnlyKtulu said:

 

Care duel e acesta?

As vrea si eu sa ma joc cu backtracku :)

Link to comment
Share on other sites

nu mă identific de fel cu comunitatea chitariștilor din România .

problema e că s-ar părea că un cont rgc nu se închide. Ceea ce ar fi ciudat, fiindcă până si un cont Facebook (deci, unii care se respectă) se poate închide. Sau eBay, orice, hi5...

eu am început să asemăn rgc-ul tot mai mult cu o comunitate socialistă. Din păcate...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.