www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Zgomot ciudat cand ating chitara


Motan
 Share

Recommended Posts

'Noise suppressor'-ul nu elimina toate sunetele sub o anumită frecvență/volum? Acele pocnituri sunt relativ puternice. In fine, încerc azi si revin. 

daca intr-adevăr e de la împământare voi încerca altă priză, pentru ca sunt sigur ca cea in care am băgat amplificatorul nu are (dacă are vreo legătură). 

Link to comment
Share on other sites

Ce se aude /vede in videoul postat este lipsa de "pamantare" .

Ai ceva tensiune pe sasiul dispozitivului cand pui /atingi cu mana/degetul se formeaza mici scantei=> pacaniturile , deci  prin corpul tau se scurge curentul de pe shasiu  , adica tu esti "pamantarea "..

Trebuie sa legi sasiul PC-ului  si probabil si al amplifului ca sa nu fie diferenta de potential  cu  un conductor la "masa :" .si va dispare 99% pacaniturile , ceva slab ramane din cauza cablului de chitara ce nu  are rezistenta "zero" .

dae numai la "gain mare " se va simtii , in acest caz in timpul cantatului trebuie sa ai conntact permanent cu bridge-ul 

Circuitul se inchide si prin mana stanga dar cand  nu atingi corzile apare problema ..mult mai slab daca ai pus sculele "la masa " dar pe inregistrare se poate simtii ..caz in care mai reduci din "gain" , mai inchizi /din Ton si nu ridici mana dreapta de pe calus/vibrator  pana cand canti un pasaj ...

Normal prizele ar trebui sa aiba pamantare  dar daca nu are trebuie sa legi tu ..la "calorifer " de ex ..sau la  conducta de apa rece ( conducta din teava  metalica nu din PVC _),,sau daca stai la casa trebuie sa faci o "proza de pamant " ,,o teava de metal o bati in pamant . uzidin cand in cand  la care  legi firul de "masa". .

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Este adevarat ca diferite scule au diferite calitati  in cea ce priveste 'filtrele " circuitele de "deparazitare "  astfel se poate ca anumita instalatie sa nu aiba aceasta problema .

Oricum si din motive de protectie la electrocutare  ampliful sau PC-ul trebuie sa fie legat la "impamantare " .

Nu este de ;a chitara , si la mine in unele configuratii cu gain exagerat apare aceiasi "efect " .

Depinde si de "gain" si de impedanta de intrare , caz in care cum am descris    tin mana/palma  pe bridge    altfel cand prind pe rand notele cu mana stanga  in momentul  cand  nu mai ating nici o coarda la urmatoarea nota hopp pacanitul ..adica mici scantei   , poate sa aiba  sa se auda in "pauza " si un bazait /brum pe inalte pe la 7KhHz  care pot sa-l "reduc " cu "noise-gate" dar pacanitul daca este "mare ' trece de "gate "..

Am uitat sa mentionez ca se intampla cand instalez  scule ptr inregistrare fara pamantare in camera  , nici la mine nu nu au  prizele legata masa .

insa PC-ul il am legat la masa la reteaua de apa rece altfel e jale la gain mare si  pe clean cu compresorul sau pe distors .

Daca la un Strat apare zgomot "mici pacanituri " ce sunt de la pickguard care incarcat electrostatic la atingerea , idem ca si in cazul acesta doar ca  electrostatic , produce mici scantei .

Scanteile de la "Eddy Current :" sau " Curent Foucault " ( curent de fuga ) de pe sasiul/masa  aparatelor este mult mai " mare ' si produce scantei "direct " galvanic in instalastie  adica nu doar prin "simpatie " ca si de la  "pick guard " plastic -> la  instalatie .probabil capacitiv ...

In alta ordine de idei ,in video  se vede ca chitara nu este miscata , nu se canta note ci doar se ating partile metalice cu mana ,,Deci nu este un contact imperfect ce face figuri cand intra in rezonanta cu vibratiile si " miscarea ' mecanica ar produce intreruperii in circuit ..de "masa"  sau " cald " .

Este adevarat ca o alta instalatie cu circuit de "deparazitare " mai complex ar putea sa nu produca acei curenti "Eddy /. Foucault"  astfel nu apar scanteile la atingere .

In conditii de  o impedanta de intrare  mai mica., un cablu lung  poate si cu capacitate ( pF/ml ) mai mare  la fel reduce sensibilitatea pe anumite frecvente mai inalte deci atenueaza pacanitul ..Diferite scule pot sa aiba  impedante diferite astfel si efectul perturbator poate sa difere .

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.