www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
mmihai3

expirat vând [EXPIRAT] Palmer Mutterstolz - pedală overdrive / booster pe lampă

Recommended Posts

Pret: 350 RON
Localitate: București
Contact: PM
Link producator: http://www.palmer-germany.com/mi/en/Products/Guitar-Effects/MUTTERSTOLZ-Tube-Distortion-Pedal-PEMUTT.htm
Stare: Foarte buna/Ca nou
Accept schimburi: Nu accept schimburi

Această pedală este un overdrive tipic pe lămpi, folosind chiar o lampă 12AX7 (ECC83) pentru amplificare și distorsiune. Cu ea, se pot obține sunete de la complet curat, blues overdrive (clipping asimetric și tonul de lămpi) până la un crunch foarte agresiv, și fuzz, dacă se folosesc doze puternice sau booster / altă pedală înainte.

Deși pedala este comercializată sub titlul de "distortion", sunetul produs de ea nu se poate încadra la categoria asta, ci la blues overdrive și crunch, sau chiar tube preamp - datorită outputului foarte mare.

Pentru mine, ea iese în evidență, față de alte pedale, din două motive:
1. sunetul este și plin și clar în același timp. Cu tonul la mijloc, bașii de jos se aud foarte puternic, iar înaltele crystal-clear.
2. dinamica excepțională. Cu anumite reglaje, am putut obține de la un aproape clean, la o ciupire ușoară a corzilor, până aproape de fuzz, la o cândare impetuoasă.

Traducerea din palmerească a controalelor:
- Destruction = Gain / Drive
- Dirt = hmm să zicem Sustain... Cu cât Dirt e mai ridicat, cu atât overdrive-ul dat de Destruction devine mai edgy, mai agresiv, iar sunetul devine mai compresat.
- Color = Tone
- Mother = Volume / Level

Lampa a fost schimbată cu un Ruby Tubes 12AX7AC5 HG, cu care (alături de Electro Harmonix 12AX7 EH) cred că sună cel mai echilibrat, atât ca ton, cât și ca volum. Pentru alt ton, pot vinde, *separat*, alte lămpi: Tung-Sol (mai mult volum, mai treble și agresiv), TAD (mai multe medii joase, mai "boomy") și JJ (mai mulți bași, dar se aude cam încet).

Produsul a fost cumpărat în februarie 2017 și vine în cutia originală, cu alimentator de 12v. Nu mai este în garanție - i-am scos o rezistență din circuit, pentru niște teste, după care am pus-o la loc.

mutterstolz_01.jpg

mutterstolz_02.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.