www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Fan Club HARLEY BENTON


hidookoo
 Share

Recommended Posts

6 hours ago, vektor said:

Dupa ce te obisnuiesti, da. Ai mai mult control. Dar nu prea mai poti sa faci double bends and shit. On the other hand, nu prea mai poti sa folosesti corzi sub 11. Si cele de 9 mi se par spaghete :lol:

Related, ca tot vb de HB ca brand, am un prieten care foloseste un cabinet HB 2x12 cu V30 si de care e foarte multumit. Solid, lemn, nu foarte greu, transport, scene, etc. Nici o problema. Si a fost mai ieftin decat unul "de firma" din carton presat.

Yep. Gandisem in principiu pentru chitari rubrica dar daca ai deschis subiectul, am o pedala joyo rebranduita HB. Ultimate drive. WOW  e tot ce pot spune...

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, hidookoo said:

Mai baieti, suntem pe rgc...nu exista CHIG  in blues :))

Chug vroiam sa zic dar eram usor zombie. 

Cat despre cum va arata chitara peste 3 ani...daca ma intrebi pe mine cred ca mai bine :)) Chiar o sa cer niste poze cu chitari mai vechi de 3 ani de pe pagina HB de pe facebook. Si sa le postez.

Vedem ce gasim si pe acolo. Dar in alta ordine de idei, calitatea chitarilor este un continua crestere si asta o poate confirma @ChurchOfCthulhu. A luat un tele l-a dat s-a ofticat si a mai luat unu identic iar piesele deja erau schimbate in bine, calitatea vopselei crescuse etc.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, hidookoo said:

Chug vroiam sa zic dar eram usor zombie. 

Cat despre cum va arata chitara peste 3 ani...daca ma intrebi pe mine cred ca mai bine :)) Chiar o sa cer niste poze cu chitari mai vechi de 3 ani de pe pagina HB de pe facebook. Si sa le postez.

Vedem ce gasim si pe acolo. Dar in alta ordine de idei, calitatea chitarilor este un continua crestere si asta o poate confirma @ChurchOfCthulhu. A luat un tele l-a dat s-a ofticat si a mai luat unu identic iar piesele deja erau schimbate in bine, calitatea vopselei crescuse etc.

Ca tot ai mentionat.

Da, in Decembrie mi-am luat TE-30, un telecaster de 100 euro. A fost primul meu Harley Benton, luat dupa ce am pus mana pe un SG vechi si varza de la ei, dar si un bas acustic fretless care mi s-a parut foarte tare. Inca eram sceptic, nu eram convins ca o sa iau ceva cantabil, dar am zis ca la banii astia nu am multe de pierdut. In cel mai rau caz ii fac un relic si il pun pe perete.

Dar a fost mult mai ok decat ma asteptam. Setupu nu era cel mai bun, dar un sfert de cheie la trussrod si coborat actiunea cativa milimetri l-a facut comod. Intonatia pe E si A a fost tricky, dar s-a rezolvat si aia cu ceva rabdare. Ca plusuri, mi-au placut dozele no-name, aveau tot ce ii trebuie unui tele, gatul extrem de comod (modern C), freturi ok. Ca minusuri, neck pocketul era taiat stramb, dar asta nu afecta constructia, unele cheite se mai invarteau in gol, dar fara a afecta stabilitatea, si pickuardul pearloid era oribil. Arata nasol si era taiat prost, cu bavuri. Nici finishul "blond" nu era cel mai stralucit, mi s-a parut ca avea o tenta de alb semi-transparent. Cel mai enervante erau suruburile pentru reglat intonatia. Erau mult prea mari si imi faceau mana praf pe palm muting.

M-am apucat sa-i fac un relic, dar treaba a ramas neterminata din lipsa de timp. La un moment dat mi s-a parut ca am prea multe chitare si am vandut-o local. Mi-a parut rau dupa ea dupa un timp, dar vanzatorul nu a vrut sa mi-o dea inapoi ca se imapaca de minune cu ea, asa ca am comandat alta. Am luat si niste saddles the la ABM ca sa scap de suruburile alea nenorocite. Dar surpriza, a venit cu suruburi mai scurte, semn ca Harley Benton e atent la plangeri, un pickguard taiat impecabil si care arata mai bine, un finish "blonde" mai bun, si cheite care functioneaza impecabil. Practic am luat o chitara mult mai buna la nici sase luni distanta. In afara de un nut care agata si pe care o sa-l schimb si un switch care nu-mi place absolut deloc, nu am ce sa-i reprosez. Imi place in mod special ca e swamp ash in loc de alder (desi e cam grea) si ca are vintage frets (mi-e greu sa ma obisnuiesc cu jumbo-urile de pe majoritatea chitarelor de pe piata).

Suna ca un tele, e foarte comoda. Si sta in rack langa un custom de $2300 de pe care inca n-a cazut vopseaua de rusine...

19429731_10155615102893729_7288506099042158656_n.jpg

19437402_10155615103008729_4552669697609099973_n.jpg

19511095_10155615103178729_1179259243641639578_n.jpg

19511604_10155615103003729_7502873756803406841_n.jpg

19511608_10155615102883729_9003695056595075983_n.jpg

19554296_10155615103013729_5118419897841552053_n.jpg

19598989_10155615102878729_6650763346143740808_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, vektor said:

Heh, Swamp ash e un lemn care si mie imi place, desi multa lume il injura. My Ibanez has Ash wings :)

Pai ironia e ca Fender folosea cu precadere Ash in anii '50 si '60, abia ulterior a inceput sa faca corpuri din alder. Zic ironie pentru ca multi urla sus si tare ca un tele fara corp de alder nu e tele, n-are "tonu' ala", nu creste pateul. Prefer swamp ash mai mult in bass, dar in tele-ul asta imi place la fel de mult. Si faptul ca nu are modern weight relief ii da si ceva coi pe doza din bridge. Cu distors, e aproape la fel de suparat ca un humbucker :)

Link to comment
Share on other sites

Hehe, mie mi se pare ca arata ca o usa comunista de dormitor :)) 

Mie cel mai mult mi-a placut un tele cu corp de pin [ Squier Classic Vibe butterscotch blonde ]. O avea un prieten. Si cu un set de Bareknuckle Piledriver ... chitara aia e motivul pentru care vreau [candva] sa adaug si un tele la colectie. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, vektor said:

Daca as gasi ceva care sa coste cat ala, dar sa arate ca asta : https://www.thomann.de/ro/esp_ltd_te_200_maple_stbc.htm?ref=search_prv_4 ... 

Poate un partcaster...desi te-30 are route de humbucker in neck si primeste linistit un mini humbucker in bridge, sau poate te-40 pentru H H. Dar nici unu nu arata ca Ltd-ul ala sau ca un Chapman...

Link to comment
Share on other sites

M-am întins și eu după un HB SC-500 de pe forum, cel negru vândut de Skynrd, în ideea de cadou pentru un prieten care vrea să învețe. Azi noapte am zis hai să mă joc cu ea 15 minute să văđ puțin cum se cântă și cum sună. Patru ore jumate mai târziu mă culcam cu ochii împăienjeniți și fluturași de plăcere în stomac. Am pus-o jos forțat, doar pentru că dacă mai cântam la ea sigur nu aș mai fi vrut să mă despart de ea!!!

Look: aproape impecabil. Nu sunt fanul pieselor 'haurite', dar sincer în afară de pickguard și o microscopică imperfecțiune de finiș laterală, între prima tastă și cap, tot ce pot să zic este: uau!! E într-un mare fel, în special dacă te uiți cât costă.

Cântabilitate: 2.1 mm E, 1.8 e (sau pe-acolo. Super comodă, zero buzz, zero falsat, praguri netede în capete, nu te zgârii, nu nimic. Să ne înțelegem, nu e un gât rapid, e grosuț (dar super comod), pragurile sunt mai înalte decât la SG-ul Vintage (contra căruia am putut-o compara direct). E foarte iertătoare și îți tolerează greșelile mult mai mult decât gâtul subțire al SG-ului. Permite precizie, nu are vreo poziție unde să sune înfundat. Excepțional de faină pentru ritm și solo-uri mai articulate. Poate singurul lucru care merită menționat e că gâtul e super uscat și va primi un tratament cu ulei de lămâie ca să-și mai potolească setea.

Surpriza: ține bine acordajul și cheițele de acordare, chit că au puțin joc până "prind", au o precizie foarte OK (aș zice că se simte undeva la 14:1). Cordarul și câlușul își fac treaba, șuruburile nu sunt supradimensionate și se mișcă ok. Am mișcat de ele doar ca să văd cum merg, fiindcă intonația era perfectă din prima (setată de Skynrd, după cum mi-a zis și aș adăuga că foarte ok).

Doze/sunet: Hmm, aici se vede prețul, în sensul că output-ul nu este foarte mare (SG-ul urlă pe lângă ea) și nu debordează în dinamică, în schimb surpriza este claritatea dozei neck. Per total rezultă tonul cald (chiar și cu doza neck) la care te-ai aștepta de la un LP și în mod clar e foarte utilizabilă chiar și așa, însă ceva gain e bun să-i mai mascheze una-alta. Sune excepțional de bine p classic rock (AC/DC-Metallica/Guns etc.), iar câteva shred-uri mai târziu am constatat că este excelentă și la drujbeală de metale. Pe curat, poți băga liniștit acorduri, ritmuri, sună bine mulțumită clarității. Pentru jazzy stuff / blues... well, acolo mi se pare că ar trebui o doză neck mai răsărită. Cu amplug-ul AC-30 sună fain pe crunch, dar dacă vrei ceva mai curat și stăruitor, nu te ajută dozele.

Mufă / potențiometre / switch: Switch-ul joacă lateral, nu prea îți dă încredere, dar își face treaba bine. Merită menționat că e legată așa încât în poziția de mijloc, chiar dacă vrei să cânți doar cu o doză, trebuie să ai volumul deschis la minim și pe doza cealaltă, altfel îi taie țignalul cu totul. La SG dacă am volum pe oricare, prestează. În schimb poți folosi volumul dozei pe care nu cânți pe post de killswitch, fiindcă e suficientă o mișcare super mică și nu schimbă tonul. Altfel, ce să zic, pentru o treabă mai serioasă clar trebuie schimbate și switch-ul și potențiometrele la schimbarea dozelor. Tonu se schimbă destul de brusc și sunt zone unde deja nu mai percepi schimbări senzaționale, clar se vede că-s de buget.

Părerea mea: un Screamer de 30 de dolari în bridge și un Jazz de 70 în neck (ambele splitabile) plus poturi decente cu split pe fiecare și ai o grămadă de chitară la un preț derizoriu.

Altele: e grea, dar se simte foarte mișto în brațe. Nu aș vrea să cadă, asta e clar (nu neapărat de dragul ei, cât de dragul piciorului pe care ar ateriza).

Concluzie: de unde nu aveam super așteptări, cred că tot ce diferențiază semnificativ chitara asta de una de 1.500-2.000 de lei este electronica și poturi/switch-ul , unde merită un upgrade la ceva mai decent și adăparea grifului cu ceva ulei. Este o adevărată plăcere să cânți pe ea chiar și așa și costă puțin să o faci cu mult mai bună din punct de vedere al calității/intensității sonore dar și ca versatilitate (dacă iei componentele second, cred că o faci cu 300 de lei, dacă le iei noi, cam 5-600). Despărțirea va fi cu siguranță mult mai grea decât mă așteptam, e o frumoasă și o simpatică SC-500 asta.

Edited by apocapsile
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Salutare si felicitari pentru initiativa de a face un fan-club pentru pasionatii de HB! Mi-am achizitionat acum aproape 2 luni, doua frumoase care au reusit sa intregeasca familia. :-D

Vorbesc desigur despre HB R-457 Bk Progressive Series si HBO-850SB. fiecare a venit cu mici imperfectiuni, bube, defecte, "scapari ale QC-ului" dar all in all cand pui mana pe ele si incepi sa canti chiar nu mai conteaza nimic.

De mult timp vroiam sa-mi ud talpile intr-un 7 String, sa vad care-i shpilu', iar acum ma bucur ca am luat decizia asta.

Granted, corzile cu care a venit erau putin cam "cantate", dar dupa un set nou de Dunlop HeavyCore 10-60 suna as brootal as it can be.

Electroacustica m-a uimit prin sunetul ei "la rece'. un sound plin, curat, cristal. Amplificata suna putin hollow, dar probabil un upgrade la doza piezo ar rezolva problema asta.

 

O sa incerc sa-mi fac timp cat mai curand sa organizez un photoshoot cu ele (nude of course).

Pana atunci va las cu un demo tras cu R-457 on the day I got her:

 

Enjoy!

 

20170512_195048.jpg

20170512_201749.jpg

20170512_201757.jpg

20170724_194732.jpg

20170724_194741.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mulțam de pont. Am remarcat că are echipare bună, nici trem-ul nu e de aruncat. Am doar emoții legate de eventuale corecturi pe fret-uri de care ar putea avea nevoie. Probabil aștept să combin și un amp ceva la comandă, să nu mă coste măcar livrarea inițială. Oricum sunt puțin indecis între ceva de genul ăsta și un telecaster care să se simtă și să sune cât de cât autentic.

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Intr-o seara cu o bere in plus la bord , rasfoind topicul asta, am intrat pe thomann si mi-am comandat chitara asta: https://www.thomann.de/ro/harley_benton_te_90qm_trans_red.htm

Primele impresii n-au fost extraordinare, inafara de faptul ca arata bine corpul de la distanta. De aproape sunt imperfectiuni estetice destule, dar nimic grav. Scoasa din cutie se canta si suna ca o lopata(nimic surprinzator). Cica are veni cu d'addario, eu am numarat doar 2 corzi d'addario si am vazut ca s-a mai plans cineva de chestia asta pe net. Nu stiu din ce sarma de gard erau facute dar nu suna a nimic chitara. Nu conteaza oricum. I-am pus un set de nanoweb 0.10, i-am facut un setup si am adus-o la viata. Actiune decenta, e foarte playable, suna foarte ok. As incerca-o si cu alte doze pe viitor totusi, simt ca poate mai mult. Surprinzator de grea, dar imi place ca este echilibrata. Ca si comparatie, classic vibe thinline-ul din spate din poza se duce cam grav "in cap".

Gatul imi place mult cum se pupa cu mana mea ca forma, e subtire. Fretboard-ul nu imi place. Ar fi Roseacer (thermally treated maple wood). Arata ca un rosewood mai spalacit, pur si simplu se simte ieftin per total, nu pot sa-l descriu exact. Are si o urma ca ar fi fost tarat pe undeva pe jos. Dar nu mi-au cazut degetele, chitara e cantabila, nu ma plang. Neck pocketul e pe acolo, dar nu e perfect. Cheitele sunt chiar ok, mai bune decat cele de pe un Squier Affinity, pentru comparatie.

Overall imi place, cu toate ca m-am speriat initial cand am cantat-o out of the box. Dar ca sa nu uitam ca e Harley Benton, un surub de prindere a bridge-ului de corp lipseste, gaura respectiva pentru surub nu e o gaura, nu a fost taiata bine. Evident ca nu exista nici gaura din corp. In fine se rezolva astea. Ah si mi-ul gros cand il intonez, saddle-ul se urca pe surubul in care e prins bridge-ul. Se rezolva si asta cu un surub cu cap plat.

As recomanda-o unui incepator doar daca are pe cineva sa se ocupe de ea, sau mai da un ban in plus unui lutier. Dar deja la banii astia gasesti un classic vibe second hand si nu stiu daca mai merita sa-ti iei harley benton decat daca vrei neaparat o anumita configuratie. Gen double f holes, p90 cum e asta.

harley.thumb.jpg.8985046d3b3babbbef52cda03ef098db.jpg

SI un mic video gherlit si inregistrat cu un cartof:

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Salut si bine ai venit in randul bentonitilor. Imi pare rau ca ai primit chitara cu mici imperfectiuni. Corzile cu care vin chitarile sunt cel putin vechi. Despre restul imperfectiunilor chiar te rog sa scrii la Thomann (sau eventual chiar sa ii suni). Este posibil sa primesti ori piesele necesare ori un refund partial.

Ma bucur ca per total iti place si mai ales ma bucur ca nu mai sunt catalogate ca lemne de foc (chiar daca una la nu stiu cate este lemn de foc :P )

Cat despre fretboard, si eu am tot roseacer. Arata si se simte mult mai bine dupa ce il ungi bine si lasi peste noapte sa absoarba ulei de lamaie. Din pacate TOATE fretboardurile de la Harley Benton sunt uscate. Cred ca are ceva de a face cu transportul de la fabrica?!

In fine. Spor la cantat!

Link to comment
Share on other sites

Da, e uscat fretboard-ul, dar nu e doar asta. E finisat prostut in general. Am o Aria mai vechiuta care in aceeasi bani e lucrata foarte bine la capitolul asta. In fine, chiar si cu imperfectiuni, nu se compara cu ce oferea HB-ul acum ceva ani. Ma chemase un prieten sa-l ajut sa-si acordeze chitara. Era un strat hb acum multi ani. I-am pus chitara inapoi in brate in 5 minute si am plecat de acolo. Era mai petarda ca alea de plastic din lidl. Deci overall ma impac bine cu dansa, mai ales la banii astia de noua. :guitar:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Perioada asta de dupa Cites a fost grea pentru toate firmele dar mai ales pentru cele mai low budget. HB si-au mutat unele fabrici de 2 ori pentru a putea face fata si nu toate au dat rezultate tocmai fericite. Urmeaza o noua mutare la fabrica Tokai. Dupa renumele firmei Tokai sper sa vedem instrumente din ce in ce mai bune! La majoritatea instrumentelor unde s-a facut trecerea la Roseacer exista cazuri de calitate perfecta si cazuri mai putin fericite. 

Asa ca in lumina evenimentelor recente (sunt moderator pe pagina de facebook thomann and harley benton support group, vad multe postari zilnice cu chitari nou cumparate) recomand ca pentru comenzile noi sa va inarmati cu rabdare! Exista o chitara foarte buna HB pentru voi dar poate nu va fi prima primita. O puteti trimite inapoi si lua alta pana vine cea la care ati visat. SAU, ca #SolDiez , va trebui sa schimbati un surub, sa dati o gaura sau mai stiu eu. Din cate am vazut in ultimele postari pe pagina de facebook trebuie cam la toate si lustruite freturile.

Concluzie? Spor la zdranganit!

Link to comment
Share on other sites

Salut băieți,

Aș fi fost interesat de un Harley Benton FanFret, versiunea cu 7 corzi sau 8. Sunt interesat în primul rând pentru că aș vrea să văd cum mă descurc cu o chitară multiscale, care e „feel”-ul etc. pentru un ulterior proiect custom, pe care l-aș dori fanned fret, dar n-aș vrea să mă arunc cu capul înainte. Două întrebări am legate de subiect: aveți idee de unde aș putea achiziționa așa ceva SH sau în altă parte decât Thomann? Mă gândesc că dacă le pot găsi chiar mai ieftin, de ce să nu o fac? Iar a doua întrebare: din experiențele voastre anterioare, merită să faci un upgrade pe o chitară Harley Benton? Mă gândeam că în cel mai bun caz, chiar mi-ar putea plăcea chitara, dar mă întreb dacă merită schimbarea dozelor + locking tuners + toate cele, mai ales că după un calcul scurt chitara + upgrade-urile ar ieși un pic mai puțin decât un Ibanez fanned fret, de exemplu.

Link to comment
Share on other sites

Cam greu sa gasesti in alta parte. La un moment dat erau doua fanned fret cu 8 la vanzare, unu pe olx si altu pe grupul mare de vanzari de pe facebook. Momentan nu le mai vad. Varianta cu 7 n-am vazut-o pe nicaieri pe la noi. Alta optiune ar fi ebay, dar ma gandesc ca ai prefera sa o cumperi local. Din punctul meu de vedere Thomann ramane solutia optima. Ai 30 de zile sa trimiti inapoi daca nu-ti place sau daca are probleme.

Daca esti curios de chitara cu fanned frets, mergi la MCMusic in Bucuresti ca au expus in magazin in Ibanez RGIF7, scala de 27 cu 25.5 inch, doze EMG. In magazin nu e chiar relevant, dar din experienta mea cu Harley Benton-ul fanned fret cu 6 pe care il am, acomodarea dureaza cateva minute.

Daca iti place chitara, merita sa ii faci upgrade, de ce nu? Gandeste-te ca si la Ibanez e posibil sa vrei alte doze, iar modele lor sub 3500 RON nu prea au locking tuners. RGIM7MH-WK Iron Label e 815 euro la Thomann si nu are locking.

Despre ce proiect custom vorbim? :D

Edited by ChurchOfCthulhu
Link to comment
Share on other sites

Mulțumesc de reply, cred că voi aștepta să revină în stoc varianta cu 8 la thomann. Am avut neplăceri cu Thomann la ultima comandă, destul de mari încât să îmi doresc mai repede să cumpăr ceva sh decât de la ei.

Am achiziționat recent un Ibanez FRIX6FEAH, 3300 RON - EMG + locking tuners. Ce-i drept, nu sunt cel mai mare fan EMG, dar nici nu le-aș schimba. Pe când pe un Harley Benton parcă aș pune niște Duncans sau BKP.

Cât despre proiect, e vorba despre un Markline custom (lutier italian destul de puțin cunoscut), pentru o chitară headless, în stil Strandberg - ar fi și păcat să fac așa ceva fără fanned frets, de asta vreau mai întâi să văd ce și cum. Am citit și în posturile anterioare că acomodarea durează câteva minute, dar cred că pentru a fi convins că vrei un custom cu fanned frets, trebuie ceva mai mult timp de gândit cu chitara în brațe :D 

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Revin după ceva timp cu un mic review despre prima mea chitară Harley Benton, pe care am achiziționat-o chiar de pe forum, ulterior posturilor mele anterioare - un FanFret 8 :D 

Estetic, chităruța e impecabilă. Finish-ul e frumos, are un aspect glossy, nu are imperfecțiuni estetice. Pe partea de feel e ok, nu e neck-heavy, e neck-through - ceea ce îi crește considerabil accesibilitatea la tastele înalte, iar acțiunea e foarte ok. N-am avut probleme nici cu intonația. Tastele înclinate ajută mult și după maximum 20 de minute deja le simți normale, deloc diferite la degete. Sunt foarte utile, mai ales o chitară cu 8 corzi, dar după ceva timp de cântat la ea am început să mă conving că nu sunt o necesitate și, mai ales că m-am lămurit după ceva săptămâni cu chitara asta că 8 corzi sunt prea multe pentru ce am eu nevoie, mi se par un moft. Firește, e o opinie subiectivă a cuiva care nu coboară aproape deloc mai jos de C# standard pe 6 corzi... Am vrut ca acest 8 string să fie un experiment, să văd cum e cu mai multe corzi și cum e cu tastele înclinate.

Acum negativele, care e firesc să existe la o chitară low-end. Trebuie luat în calcul că, deși e printre cele mai scumpe chitare de la HB, e tot un HB făcut în China. Tastele mi se par inegale pe alocuri, am câteva note moarte pe grif (lucru pe care sper să-l corectez personal printr-un fret leveling) și un pic de fretbuzz pe alocuri, dar chiar e suportabil, mai ales că e ceva ce se poate îndrepta. Ca sunet e decentă - asemănătoare cu un Ibanez low-end. Cea mai și cea mai mare problemă a mea e cu tastiera. Chiar discutam cu @ChurchOfCthulhu că mie îmi dă senzația că n-ar fi lemn. Foarte probabil chiar e lemn, eu mă refer doar la feel în sine. E rigidă, se simte neplăcut chiar la atingere, lucru ce sper că poate fi tratat cumva. Tuning-ul e un pic instabil, se dezacordează destul de ușurel, dar nu atât de drastic cât să fie o problemă reală.

În concluzie, chitara e peste așteptările pe care le-am avut de la ea, fiind convins înainte de a o cumpăra că e un patetic lemn de foc, ceea ce nu e adevărat. E fun de cântat și pentru banii pe care i-am dat (1400 RON, SH cu tot cu husă și accesorii) e chiar super ok, dacă nu ești perfecționist și poți trece peste niște minusuri. Presupun că ține doar de ce așteptări are fiecare de la o chitară low-end. Totodată, chiar sunt convins că dacă ai bugetul de 1800-1900 RON cât e nouă și nu ești 100% setat pe o chitară cu multe corzi și fanned frets, nu merită deloc, comparativ cu un Ibanez, un Schecter sau LTD de aceiași bani. Drept comparație, am un Ibanez GRG de pe vremea lui Pasvante Chioru', luat la vremea aia cu 1000 RON pe care am pus un Seymour Duncan. Adică, cu totul, 400 RON mai puțin decât acest HB, iar ca sunet și feel Ibanezul câștigă puțin spus detașat. A fost doar un experiment fun.

Astea fiind spuse, acum am doar două opțiuni: fie o pun la punct (fret leveling, tratament etc.) și o vând sau îi fac un upgrade - locking tuners și un SD minim pe bridge, obligatoriu - și o păstrez. Trebuie să mă gândesc bine ce fac, pentru că nu-mi displace chitara sub nicio formă, dar parcă nici n-aș băga toți banii ăștia într-un HB. :)

22547051_1597609656949058_1182367558_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.