www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Prea "bătrână" pentru chitară?


DenisaD
 Share

Recommended Posts

Bună tuturor! Nu ştiu dacă e potrivit să scriu aici, dar nu am idee în care topic, etc. Bun. Poate că aveţi timp şi răbdare să citiţi povestioara mea, şi să îmi daţi un sfat. Am 22 de ani, iar vara aceasta urmează să dau examenul de licenţă, la Pedagogie. De mică mi-am dorit să fiu cântăreaţă. Învăţătoarea mea le-a spus părinţilor mei că am ureche muzicala, şi voce, prin urmare m-a sfătuit să iau lecţii de canto. Regretul pe care îl am şi acum e că am putut merge. Apoi am vrut să învăţ să cânt la chitară, am un sentiment deosebit faţă de aceasta, însă părinţii mei nu m-au susţinut, voiau să am în minte doar "şcoala". După atât timp, şi mai multe încercări, dorinţa mea nu a dispărut, dimpotrivă, a crescut, ceea ce îmi îngreunează situaţia. De ce? Îmi doresc să fac "performanţă", vreau să cânt într-o trupă, sau chiar alături de un cântăreţ. Poate că par ipocrită, dar nu vreau să încep a face asta pentru a câştiga bani, ci din pură pasiune pentru muzică, însă vreau să duc asta la nivelul la care să mă ţină acolo sus, vreau să fac doar muzică. Nu am posibilitatea de a plăti un profesor pentru a mă învăţa, dar am găsit pe internet foarte multe lecţii din care pot în învăţa. Ştiu că am pierdut mult timp, şi mă întreb dacă mai vreo şansă să-l recuperez. O mică "problemă" este aceea că sunt stângace.  Am încercat să cânt la chitara unei prietene(clasică, pentru dreptaci). Îmi era comod să o ţin normal, dar totuşi invers îmi dădea mai multă stabilitate. I-am cerut caietul cu notiţe şi am început să învăţ câteva acorduri, cu corzile invers. Prietena mea s-a mirat că am învăţat atât de repede, chiar şi cu chitara întoarsă. Mi-a fost greu aşa, de aceea astăzi vreau să merg la magazin să văd dacă găsesc chitară(acustică îmi doresc) pentru stângaci. Oricum îmi voi lua chitară şi voi încerca, indiferent dacă voi reuşi sau nu. Vă mulţumesc!

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Poti recupera timpul de pana acum, cum sa nu, dar sa incepi azi. Eu cred ca, daca ideea ta de performanta va fi "o trupa de care sa fiu mandra", o sa fii mai mult decat multumita. Oricine poate sa aiba o trupa, si inca una faina.

Sanatos cred ca ar fi sa incepi la 22 de ani cu ideea ca absolut niciodata nu te vei putea intretine financiar din muzica, nici in Germania, nici in UK, absolut in niciun caz in Romania. Sper ca cu timpul sa te impaci cu gandul asta. Mai bine ar fi ca tu sa poti, depinde doar de tine :)

Eu m-am impacat cu gandul, dar asta e pentru ca sunt slab si exersez insuficient: muzicienii care traiesc din asta sunt (CRED, NU STIU) de cele mai multe ori, FOARTE buni. Si cu siguranta exerseaza foaarte mult si cu cap, 5+ ore pe zi.

Si sa stii ca daca nu esti pe un anumit calapod, nu e deloc usor sa faci DOAR muzica, se poate sa ti se aplece. Si daca iti mentine interesul 3,4 ore pe zi, zi de zi, timp de luni intregi, nu-i de ajuns.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Nu exista prea batrana, orice e posibil si depinde de sacrificiile pe care vrei sa le faci si de cat de mult crezi in tine si ca este posibil. Singura "limitare" e faptul ca esti in Romania, o tara cu foarte putina "deschidere" internationala si cu un public foarte mic ca numar, in comparatie cu SUA..evident.

Link to comment
Share on other sites

Daca tot esti la inceput, ai putea sa incerci sa inveti pe o chitara normala, astfel vei avea mai multe optiuni cand vine vorba de instrumente.

Exista si chitaristi celebri care sunt stangaci si canta dreptaci. Exemplu: Mark Knopfler, Gary Moore.

Cum spunea si Iulia, nu exista prea batrana. Trebuie sa incepi de undeva si daca esti asa de pasionata cum spui, vei continua sa inveti si sa canti indiferent daca vei face performanta/vei deveni celbra/vei fi bogata sau nu.

Link to comment
Share on other sites

Ai scris " . Învăţătoarea mea le-a spus părinţilor mei că am ureche muzicala, şi voce, prin urmare m-a sfătuit să iau lecţii de canto. Regretul pe care îl am şi acum e că am putut merge."

Ai luat lecțiile de canto sau regreți că ai putut dar nu le-ai luat ?

Daca le-ai luat e bine, ai o bază muzicală ! Lecțiile de pe net pentru chitară nu prea sunt de ajuns dacă vrei să faci muzică, așa cum zici !

Nu te entuziasma prea tare că ai învățat repede acorduri de bază, alea se prind repede, in câteva săptămâni.

Caută macar o carte mai complexă de chitară, de exemplu A. Rosulescu "Chitara pentru începători" sau altele, in care ai și elemente de teorie de bază și o metodică de studiu...

Bafta !

Edited by ramurel
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Îmi zicea un amic din Fr că pe la ei pensionarii obișnuiesc să studieze câte un instrument. Dacă e să compar, vârsta de 22 e obraznic de tânără, așa că dă-i 'nainte cu tupeu. Și cu perseverență, bineînțeles. Peste doar un an vei fi tu uimită de ceea ce ai realizat. Începe acum, până nu te îngroapă obligațiile familiale. Încă mai ai timp să pui baze solide. Baftă!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

On 26.05.2017 at 10:18, Liviu.Pop said:

Îmi zicea un amic din Fr că pe la ei pensionarii obișnuiesc să studieze câte un instrument. Dacă e să compar, vârsta de 22 e obraznic de tânără, așa că dă-i 'nainte cu tupeu. Și cu perseverență, bineînțeles. Peste doar un an vei fi tu uimită de ceea ce ai realizat. Începe acum, până nu te îngroapă obligațiile familiale. Încă mai ai timp să pui baze solide. Baftă!

Bine zis, cred ca pana la urma important e sa fie pe locul 1 (sau hai 2) - in prioritatile si activitatile tale)..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Iti ofer un example that you can at least somewhat relate to...

Eu m-am apucat pe la 20 de ani because why the fuck not.

Cand le-am zis la cunoscuti ce am de gand sa fac, raspunsurile primite n-au fost pe masura asteptarilor mele... daca aveam vreo asteptare.

Ureche muzicala, nu aveam (cel putin la inceput)... intre timp, am observat ca a canta la un instrument te ajuta enorm la capitolul ureche muzicala/voce.

Nu am pe nimeni in familie care sa fi avut macar vreo afinitate pentru muzica. Deci surprindere totala cand au aflat de "noul meu hobby"... 

Modul meu de a invata la chitara a fost cel putin spus "erratic". N-am avut timp si rabdare sa invat note, teorie etc. Dar dupa 1-2 ani nu aveam probleme sa cant melodii care imi placeau gen freebird, la grange, voodoo child etc. Ce regret eu, e faptul ca sunt cam mentally instable, si nu am suficienta rabdare in general. 

Tentativa de trupa am avut, a fost ok ca si experienta, dar, dupa parerea mea, mai greu e sa "inchegi" o trupa decat sa inveti a canta la un instrument.

Culmea ca si eu sunt stangaci, dar am avut bafta sa-mi vina natural a canta regular. Chitari pentru stangaci se gasesc mai greu. Poate te faci ambi.

Problema mea e ca literalmente nu imi ajung 24 de ore intr-o zi sa rezolv toate lucrurile. Chitara apare cam in miez de noapte, dar si asa... it's all good.

On 5/25/2017 at 11:10, DenisaD said:

Oricum îmi voi lua chitară şi voi încerca, indiferent dacă voi reuşi sau nu.

Cam asta-i atitudinea care tre s-o ai. Daca ai putina rabdare, si cred ca ai din moment ce ai dat la pedagogie... totul o sa fie ok. Mult succes si tine minte ca poti sa gasesti chitari de vanzare si aici pe forum. SH, intr-adevar dar la preturi rezonabile. Majoritatea userilor sunt oameni de incredere. 

Edited by Tiberiu
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

scurt.... eu ma apropii de 50, iar acum 2 ani mi-am cumparat o chitara si incerc sa fac ceea ce as fi vrut sa fac pe la 18.... nici nu conteaza cum si ce iese, important e ca imi place! Am cunoscut si doi colegi de forum foarte faini baieti.....Deci, fa ceea ce iti place...uita buletinul!

P.S... De-as avea din nou anii tai..:)

Edited by adotim
  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Toata taina este sa te tii de acest hobby si sa tot studiezi sa inveti ceva nou asa incetiosor .cu rabdare .

Problema cu varsta de  peste 20 de ani  nu este din cauza ca  ai prinde mai greu decat un tanar la 14 ani  ci ar fi problema cu extinderea ariei de ocupatii  "obligatorii " ..

La 14 ani ai de umblat pe la scoala  inveti cat ai chef doar sa treci clasa si cu unul sau do prieteni te ocupi numai si numai de cantat la chitara ( exersat ,invatat  teorie ..etc ) , apoi cu timpul se  formeaza o trupa si tot asa pana treci cu greu bacul apoi intri la faculta si tot de chitara te tii ..in majritatea timpului liber .

Deci problema este cu timpul ce-l poti acorda ptr chitara .,

O tanara domnisoara  o sa se marite si problema-i ca nu are nevasta ci sot .!

Cat eu eram ocupat cu chitara si cantam , exersam ,repetam , turnee ,,,,nunti , restaurant , cluburi .....nevasta gatea ,spala , tinea casa apoi a crescut copilul ...

Acest lucru ptr o femeie casnica este mai greu de realizat .

Totusi daca-ti faci un orar de "chitara " si il respecti , studiezi dupa "un calendar "  bine stabilit poti invata multe si maxim dupa un an te poti acompania cu chitara , chiar daca       inveti mecanic acordurile si folosesti "armonia " pieselor luata de pe net sau diferite publicatii .

Pe langa  daca doresti mai mult poti studia teoretic ca sa intelegi cam ce se intampla cu acele "armonii ".

asttfel vei putea  sa -ti faci singura "armonia" ptr piesele care  vrei sa le canti .

Probabil cam atat te intereseaza si nu doresti sa devii un   solist virtuoz  sau un super aronist de jazz .., dar cu timpul daca vrei si  asta se poate

.https://www.youtube.com/results?search_query=female+guitarists

Timpul este problema .( timpul posibil de acordat ptr studiat cantatul la  chitara  + teorie )

Edited by karpi
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

On 5/28/2017 at 13:32, adotim said:

scurt.... eu ma apropii de 50, iar acum 2 ani mi-am cumparat o chitara si incerc sa fac ceea ce as fi vrut sa fac pe la 18.... nici nu conteaza cum si ce iese, important e ca imi place! Am cunoscut si doi colegi de forum foarte faini baieti.....Deci, fa ceea ce iti place...uita buletinul!

P.S... De-as avea din nou anii tai..:)

Este foarte important si ce iese . Este motivarea de a continua. Altfel va fi doar un moment magic care se va consuma .

Edited by ggg
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Depinde la ce nivel dorești să ajungi.De exemplu la pian, că sa ajungă un copil la scoala de arte și sa tina pasul e necesar minim o ora de studiu pe zi ...și după 4- 5 ani de pian ar putea să studieze singur ( cunoscând cam tot ce scrie in partituri plus digitație...) Bineînțeles că e nevoie și de profesor în primii 4-5 ani.Pentru hobby merge, pentru cantat după partitura însă necesita ore de studiu pe zi ...și după ani de exercițiu vor veni și rezultatele.

Link to comment
Share on other sites

Soția unui verișor vrea să se apuce, de asemenea, de chitară. Are 35+ ani.

Cred că satisfacția împlinirii (măcar parțiale) a unui vis face mai bine decât regretul că n-ai încercat deși ți-ai dorit. Aș zice să nu lași pe alții să-ți stabilească limitele. Dincolo de dezavantaje (if any) cred că sunt și avantaje clare: la o anumită vârstă hotărârea de a face ceva e mai stabilă (un copil ba vrea, ba nu vrea să cânte), plus că știi ce e și cum funcționează timpul (te organizezi mai bine). Pune-ți ținte realiste... și renunță la „dacă”. Spor! :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Va multumesc tuturor ca mi-ati raspuns. Mi-am luat acum aproximativ doua luni chitara "normala", pentru dreptaci. Am invatat singura acordruri, le leg, "creez" melodii, suna foarte bine. Imi place foarte mult, si nu regret o secunda ca am cumparat-o. asta Mi-am dat seama ca o fac pentru mine, si sunt super happy cand cant. Yeeey. O zi buna va doresc!

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Vârsta contează mai mult dacă vrei să fii profesionist, iar aici mă refer la ideea de a fi muzician de studio sau de concert, unde trebuie să ai un anumit bagaj de cunoștințe, precum și o ureche muzicală destul de bună. E mai greu să capeți cunoștințele și să-ți formezi urechea pentru așa ceva de la o vârstă. La nivelul ăsta, concurezi cu tineri care au mâncat muzică pe pâine de la 5-6 ani și nu prea ai cum să-i prinzi din urmă. 

La nivel de amator, să-ți faci o trupă, să cânți cu prieteni sau cunoscuți, chiar și concerte, poți face asta la orice vârstă și la orice nivel. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
On 5/29/2017 at 03:31, karpi said:

O tanara domnisoara  o sa se marite si problema-i ca nu are nevasta ci sot .!

Cat eu eram ocupat cu chitara si cantam , exersam ,repetam , turnee ,,,,nunti , restaurant , cluburi .....nevasta gatea ,spala , tinea casa apoi a crescut copilul ...

Acest lucru ptr o femeie casnica este mai greu de realizat .

Hai ca n-am putut sa ma abtin sa nu raspund. Mentalitatea dvs. este cam depasita. Timpul este cel mai PRETIOS lucru, fratilor, si sa-l dai pe a fi gospodina in era in care traim mi se pare trist. Mai trista mi se pare gandirea asta care inca traieste aici. Femeile au la fel de multe sanse sa fie muzicieni la fel ca barbatii. E stupid sa-ti pui problema de treburi casnice in 2017!!! in conditiile in care daca esti tu valoros poti sa apelezi la serviciile altora si tu ramai cu timpul, care cum ziceam e si mai pretios.

Edited by iulia_i
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, iulia_i said:

Hai ca n-am putut sa ma abtin sa nu raspund. Mentalitatea dvs. este cam depasita. Timpul este cel mai PRETIOS lucru, fratilor, si sa-l dai pe a fi gospodina in era in care traim mi se pare trist. Mai trista mi se pare gandirea asta care inca traieste aici. Femeile au la fel de multe sanse sa fie muzicieni la fel ca barbatii. E stupid sa-ti pui problema de treburi casnice in 2017!!! in conditiile in care daca esti tu valoros poti sa apelezi la serviciile altora si tu ramai cu timpul, care cum ziceam e si mai pretios.

cred ca colegul se referea la faptul ca nevasta sa a fost si casnica in timpul in care avea grija de copilul lor

ce mi se pare mie mai trist este repulsia asta "new-age", automatizata si nefondata fata de formarea unei familii :wub:  pe motiv ca acum si femeile pot avea cariera (cand nu au putut avea?) dar e ok, cu medicina moderna poti face copii si la 50 de ani :P (cat de cat sanatosi)

hai sa ne bucuram totusi pentru colega de forum care s-a apucat de un hobby misto :1st:

Edited by Reckless
didn't expressed myself entirely
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Am uitat sa mentionez faptul ca nevasta avea si serviciu stat acasa cu copilul mic doar foarte putin timp  !

Ptr colega de forum @iulia_i

trebuie sa-i strag atentia ca nu este mentalitate ci doar o simpla observatie a starilor de fapt nu am scris ca asa trebuie sa fie ci doar ca din ce am observat 99% din cazuri asa se intampla .

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 12/4/2017 at 15:16, Reckless said:

cred ca colegul se referea la faptul ca nevasta sa a fost si casnica in timpul in care avea grija de copilul lor

ce mi se pare mie mai trist este repulsia asta "new-age", automatizata si nefondata fata de formarea unei familii :wub:  pe motiv ca acum si femeile pot avea cariera (cand nu au putut avea?) dar e ok, cu medicina moderna poti face copii si la 50 de ani :P (cat de cat sanatosi)

hai sa ne bucuram totusi pentru colega de forum care s-a apucat de un hobby misto :1st:

deja e prea offtopic, dar, nu frate, n-am nimic cu familia, dar copilu trebuie crescut de ambii parinti.

mentionez ca nu am atatcat pe nimeni personal, ci doar ideile spuse. pace si voie buna!

Edited by iulia_i
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da, esti prea batrana pentru chitara. Nu mai ai aceeasi minte deschisa si absorbanta ca cea a unui copil, nu mai ai timpul pe care il aveai in copilarie din cauza ca ai alte provocari, iar mintea ta este ocupata cu mult mai multe lucuri.

Esti prea batrana pentru chitara la fel cum si Simona Halep e prea scunda pentru tenis. Dar, ce sa vezi, a devenit campioana mondiala! Lumea si istoria e plina de oameni care au fost prea putin intr-un fel pentru a face ceva, dar totusi au reusit in ciuda tuturor dificultatilor.

Instrumentul nu este chitara, ci ambitia, pasiunea si dorinta de a reusi.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ar mai fi și un mic amănunt, cum că nu statutul de mare meseriaș îți aduce satisfacție, ci preocuparea în sine. Dacă te bucură să cânți și un sfert de oră pe lună, că atâta timp mai ai, tot merită. Faptul că ești Steve Vai sau Stan de la bloc contează mai puțin, plăcerea și bucuria de a cânta fac să merite preocuparea. Pentru că dacă amândoi se bucură, fiecare la nivelul lui, de ceea ce fac, singurul lucru care-i diferențiază sunt probabil potențialul și câteva mii sau zeci de mii de ore de muncă.

Mie comparația muzicii cu sportul mi se pare destul de nefericită. Cel puțin cu sporturile la modă acum și cu toate cutumele și rigorile lor. Dacă ăsta ar fi singurul mod în care s-ar putea face muzică, nu m-ar interesa deloc.

Dacă te imaginezi în viitor ca fiind nu știu ce mare șmecher(ă) într-ale muzicii, riști ca toate piedicile să devină frustrări în loc de mici 'puzzle-uri' pe care le rezolvi în timp, din joacă. Iar dacă ajungi să repeți ca berbecul aceleași tehnici și aceleași fraze doar ca să atingi sunetul/nivelul nu știu cui sau să faci lucrurile așa cum le fac alții, mai bine te apuci de fitness. Nici Knopfler, nici Hendrix nici mulți alții mai mult mai puțin cunoscuți dar cu nimic mai puțin capabili n-au știut neapărat unde vor ajunge și nici nu s-au luat după alții. Au muncit mult (dar cu plăcere) și au prins și o combinație timp/spațiu care i-a ajutat să devină mai buni și cunoscuți. Dar cred că toți au în comun plăcerea de a cânta și determinarea de a face lucrurile în felul lor.

Nu ai cum să fii bun la toate stilurile și tehnicile, dar cu siguranță sunt cel puțin câteva unde vezi că-ți merg rotițele. Poate nu-ți merge urechea pe melodii, dar ai în tine ritm. Sau invers. Apăi, și ca agricultor, n-o să fii nebun să uzi la sămânța care nu prinde în loc să te ocupi de aia care s-a deschis... chill out and enjoy.

Pe mulți îi bușește râsul când începe Jack White un solo. Că nu are mână, tehnică, că e doar imaginea de el etc. Eu nu-i contrazic, însă remarc cum omul ăla a mișcat stadioane întregi împreună cu Meg într-un fel în care alți mari virtuoși ar putea numai să viseze. Fiindcă are trăire, atitudine, mesaj și ceea ce face, face cu pasiune. Iar tehnica aia, multă sau puțină, câtă are el, îl ajută să 'livreze'. Mai mult, ce poți să vrei?

Edited by apocapsile
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

On 12/6/2017 at 13:16, Dan Damian said:

Da, esti prea batrana pentru chitara. Nu mai ai aceeasi minte deschisa si absorbanta ca cea a unui copil, nu mai ai timpul pe care il aveai in copilarie din cauza ca ai alte provocari, iar mintea ta este ocupata cu mult mai multe lucuri.

Esti prea batrana pentru chitara la fel cum si Simona Halep e prea scunda pentru tenis. Dar, ce sa vezi, a devenit campioana mondiala! Lumea si istoria e plina de oameni care au fost prea putin intr-un fel pentru a face ceva, dar totusi au reusit in ciuda tuturor dificultatilor.

Instrumentul nu este chitara, ci ambitia, pasiunea si dorinta de a reusi.

 

asteptam un comentariu ca acesta

m-am re-apucat de cantat la chitara acum la 24 de ani (dupa o serie de pauze) si confirm ca merge mult mai greu, chiar daca doar reinvat niste tehnici

totusi se poate :ninja:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Anumite chestii mecanice într-adevăr se deprind mai ușor când ești mai mic. Avantajul când ai crescut destul este că în mod normal ai mai mult cap și înțelegi altfel totul, crește mult abordarea pe laterală și deprinzi mai ușor alte chestii, pe care ți-ar fi fost greu dacă nu imposibil să le pricepi cu 15 ani în urmă. Oricum creierul e considerat matur undeva peste 30 de ani din câte țin minte.

Aș zice că singurul dezavantaj major când ești ceva mai mare devine lipsa timpului pentru studiu, de cele mai multe ori.

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Aia cu bătrânul vă zic eu că nu-i binară - învață mai greu sau nu. Cert e că după mulți ani de bullshit prin vreo multinațională sau chiar națională/firmuliță (că-i a ta sau a altuia, nu contează), după însușit documentații și legi mai seci decât un deșert, după stat aiurea la cozi, mulți se sictiresc și dezvoltă un soi de blocaj pentru 'noutăți'. Asta și oboseala cronică de care suferă foarte mulți adulți. Că e de la spetit cu munca și gospodăria, crescut copchii, necazuri sau de la chefuri și beție, partea a doua. N-aș zice că e chiar un mit, doar că e nuanțată treaba. E posibil să înveți în mai mult timp chestiile care țin de coordonare și viteză, dar ce înveți înveți cu mai mult rafinament, corelezi mai ușor, ai mai multe repere pe care să construiești. Aș rotunji în 'bătrânii învață UNELE chestii mai încet, în schimb pe ALTELE mult mai ușor și cu mai multă finețe'. Și nu e neapărat de vină oboseala, poate nici nu găsești interesantă partea repetitivă. Nu mai ești câne tânăr să alergi după aceeași minge de 100 de ori pe oră, te-ai mai sclifosit, poate deșteptat, pervertit, oricum nu merge să înveți cum ai fi învățat cu ani buni înainte.

Am testat-o p-aia cu un cub Rubik. Mai nou sunt concursuri de 'rezolvat' legat la ochi nu știu câte cuburi pe minut și alte aberații. Majoritatea celor care au succes acolo (sau care vor să participe, ca să fim corecți) sunt tineri și foarte tineri. Acum, pe de altă parte, genul ăsta de 'aptitudine' mi se pare că ține mai mult de prestidigitație și memorie tactilă și nicidecum de inteligență sau finețe. Nu are nicio legătură.

Cam așa și cu shredderii juvenili de pe YouTube. E ușor să înveți mecanic tehnici, algoritmi, 'rezolvări' armonice pentru tot felul de situații, să le înlănțui cu oareșce sens, dar să cânți chiar și o piesă simplă, cu puține note, într-un mod frumos, care să miște alți oameni și să transmită exact un tablou sau o stare, aia reclamă mult mai mult decât muncă și repetiție. Și inteligență. Și tot ce vrei.

Să cânți peste un backing track e una, să îi asculți pe alții dintr-o trupă și să te armonizezi cu ei la deprinderi, dispoziție și chestii mai obiective gen ritm, sonoritate, coloratură, aia e infinit mai dificil. Tocmai de aia e mai simplu să o faci în doi (gen White Stripes) decât în  șapte-opt, că-s mai multe ființe care trebuie să ajungă la un consens sau la o consecvență în disonanța lor interesantă.

Edited by apocapsile
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.