www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Meditaţii de chitară cu Ştefan Hâncu


Dulceata Mortii
 Share

Recommended Posts

Salut!

 

Prin 2000, când m-am mutat în Bucureşti, m-am ocupat pentru o vreme cu asta, dar apoi am renunţat, pentru că trebuia să acord prioritate lucrurilor "serioase" (ălea pe care de obicei le facem, deşi nu avem chef). Meditaţiile nu m-au îmbogăţit în bani, aşa cum nici acum n-o să se întâmple, dar m-au îmbogăţit în prieteni, chestie şi mai mişto. În toiul activităţii, m-am ales cu o oarece gaşcă, dintre care cu mulţi mai am ce discuta şi astăzi (mai ales dacă nu s-au cărat din ţară).

Acum mi-a venit un mare sictir cu privire la viaţa "corporatristă", aşa că am de gând să acord mult mai mult spaţiu lucrurilor "neserioase", cum ar fi şi predatul lecţiilor de chitară. Văd că suntem destul de mulţi care facem asta, dar, dacă se nimereşte careva pe la mine, n-o să-i pară rău. În general, lucrurile făcute din inimă ies cel mai fain, iar eu aşa fac tot ce ţine de muzică.

Pentru cei care vor o idee despre ce ştiu să cânt, vă invit călduros să ascultaţi Dulceaţa Morţii pe YouTube. Am postat toate albumele, ele trec prin multe genuri muzicale şi valorifică şi unele resurse "exotice", cum ar fi chitara fretless, ebow-ul, sustainer-ul, slide-ul, fluierul sau mandolina. Poate că unii dintre voi îşi doresc ocazia de a încerca aşa ceva şi nu ştiu unde: I'm the man! Dacă vreţi să vedeţi că ştiu să predau, ascultaţi Nori Geometrici sau Lost Society şi uitaţi-vă la Adi Moisoiu. Normal că acum ştie mult mai mult decât l-am învăţat eu, dar îl revendic şi sunt mândru de el.

Putem discuta fără probleme şi despre bass - de 16 ani mă ţin de acest proiect solo şi a trebuit să fac şi onorurile de basist. Însă, fiţi preveniţi: specialitatea mea este cântatul cu pana, aşa că unii ar putea să nu fie 100% mulţumiţi.

Preferabil, lecţiile le-aş ţine la sediul meu, dar nu este obligatoriu (o să devină, dacă vă faceţi prea numeroşi...). Ca un avantaj al variantei ăsteia, puteţi să nu vă căraţi chitara cu voi, în caz de vreme ploioasă, oboseală sau lene. Am şi pentru voi. În fine, aş vrea să văd instrumentul fiecăruia cel puţin o dată, ca să-mi fac o idee cum merge şi eventual să-i fac mici reglaje, dacă e nevoie. Desigur, la cerere, pot să vă învăţ orice ţine de îngrijirea şi reglarea unei chitări, dar hai să nu ne gândim la supranatural: nu sunt lutier. Pentru problemele mai dificile, apelez la alţii, pe care vi-i pot recomanda şi vouă.

 

Mulţam cui a citit până aici!

Ştefan

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.