www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ibanez Vs. Gibson ( Or Other Brands)


EmilianAlexandru
 Share

Recommended Posts

Eu intrebam de HB pt ca nu am cantat niciodata pe ele . Intamplator am avut ocazia sa cat pe un Chapman ML-1al unui prieten din Anglia .... Din punctul meu de au preturi decente pentru occident avand in vedere ca un copil in Anglia are alocatia in jur 200£ . Deci strange 3-4 luni si isi cumpara o chitara la care un pusti din Romania strange tot liceu. Eu zic ca fac chitare decente bineinteles ca nu se compara cu Ibanez sau alte brad-uri cu straditie. Dar mie acea scurta experienta mi-a lasat o senzatie destul de placuta de aia am spus ca as vrea un Ghost fret . Dar cum bugetul e extrem de limitat deocamdata caut o chitara de low buget .

 

Sent from my Xylo X using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Nu e nici o ură. Unde vezi aşa ceva? E unul din milioanele de jmecheri care vând produse mediocre la prețuri mari, îmbrăcându-le în vorbe despre "tonewoods" etc.

Preturile nu sunt asa de mari pentru occident , sunt mari pentru Romanica noastra . Iar din punctul meu de vedere e un brand cu chitare decente . Acum fiecare cu parerea lui .
Link to comment
Share on other sites

chapman are o imagine buna, iar review-urile sunt ok. in mare :)

daca ar fi sa aleg intre chitari relativ asemanatoare ca pret, as alege chapman.

la o chitara conteaza cum suna, dar si feelingul care ti-l produce. 

desigur, la nivel de ,,scotian'', poate primeaza functionalitatea la pret cat mai mic.

pt placerea personala, nu e suficient :)

cumperi si marketing-ul, imaginea, numele.

si, in anumite cazuri, poti avea setare realizata de rabea, de ex.

maybe si autograf...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eu, în Românica ta (că a mea nu e), nu caut Harley Benton. Aşa că, vorba grecului lui Caragiale, mai cu modeştia, dom'le, mai cu modeştia...

Nu a spus nimeni că nu sunt decente, dar, pentru nişte chitare doar decente, sunt overpriced.

Dacă vrei, în Anglia, nişte chitare foarte bine lucrate, la un preț decent, îți recomand Tanglewood.

Dupa cum ti-am spus nu am pus niciodata mana pe un HB ..... Iar pe net parerile sunt impartite. Pe Chapman am cantat si am avut parte de o experienta placuta. Totodata daca tot ai vazut ca am cautat HB ar fi trebuit sa vezi in general banii mei se duc in IT, iar muzica e duar o pasiune astfel ca bugetul e extrem de limitat. Plus ca eu duar am mentionat ca daca ar fi sa imi cumpar o chitara mai serioasa ar fi un Ghost fret ( pentru ca asa cred eu si asta mi-ar place mie ) si faptul ca Chapman e "scump" din punctul tau de vedere e o parere . Mie imi place si la fel e stric parerea mea . E la fel cum unora le place Fender si altora Gibson . Daca tie sau altora nu le place nu inseamna ca nu e bun e o chestiune de gusturi. De curiozitate ai pus mana vreodata pe un Chapman ? Daca nu, cand ai sa ai ocazia, sa nu eviti si sa incerci. Apoi ne spui si noua de ce iti place sau nu .
Link to comment
Share on other sites

L-am şi cunoscut pe Chapman şi am probat cel puțin o duzină de chitare ale lui, în două rânduri, la Andertons. Cum am spus: instrumente banale, prea scumpe pentru ceea ce fac, mult marketing. Nu e o părere: nu cântă nimeni relevant pe Chapman. Spre deosebire de Fret-King sau chiar de Vintage, ca să rămânem în zona engleză (vorba vine: cele mai multe sunt engleze numai cu firma, chitarele sunt lucrate în Coreea, Indonezia sau China, la firme ca Saein, de pildă).

Iartă-mă, dar nu pari a înțelege ceva: a pretinde că te pricepi la cnitare şi a întreba de HB e ca şi cum ai pretinde că te pricepi la automobile, după care ai întreba "Ce părere aveți de Trabant? Sunt bine lucrate? E un brand bun?".

Plăcerea e o chestie subiectivă. Dar stabilitatea acordajului, de pildă, nu: e măsurabilă. Şi confortul accesului la tastele superioare. Şi mulți alți parametri. Când am spus anumite lucruri - şi eu, şi alții de aici - despre un model de chitară sau altul că e într-un fel sau altul, nu pe plăcerea aia pe care o ai când guşti o înghețată ne bazăm. Ci pe parametri măsurabili (cât de cât) şi opozabili.

Te înşeli şi când crezi că opțiunea pentru Fender sau Gibson e pur subiectivă. Cele două firme au filosofii complet diferite, din care rezultă instrumente complet diferite constructiv şi muzical. Alegerea e personală, dar ține de felul în care cânți, de muzica pe care o cânți, de rigul pe care îl ai etc.

Eu am ajuns la chitarele pe care !e am după vreo 25 de ani de admirație pentru Fender. Am avut Fender Stratocaster (sincer, nu bag mâna în foc că original) în 1987. Mi l-a adus un sârb de la Viena, la mâna a doua. Atunci mi se părea un instrument de nedepăşit, perfect. Când am pus mâna, la începutul anilor '90, pe primele Charvel, Jackson şi Ibanez, am înțeles ce nu-mi plăcea la Strat. S.a.m.d.

Ideea e să nu intervii într-o discuție cu oameni care au nişte ani de cântat şi experiențe cu zeci de chitare, când tu îți permiți doar chitare de buget şi n-ai auzit că HB e brandul de buget (şi foarte prost) al Thomann, cel mai mare distribuitor ce instrumente muzicale din Europa.

No offence.

Imi pare rau ca sunt "nepriceput" si toate alea...dar tin sa iti reamintesc ca aceasta discutie e la "sectiunea" Pentru incepatori , iar viziunea ta mi se pare foarte sumbra... "Ce nu e cunoscut si cu traditie e automat banal si prost" . Dragut, oricum mersi pentru parere si imi cer scuze ca ti-ai pierdut timpul tau valoros cu "incepatori fara experienta" . Bafta si sper sa intalnesti in drumul tau numai chitare bune .

 

Sent from my Xylo X using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Apropo de branduri, fara sa fac reclama mascata, daca sunteti in cautarea unei chitari extraordinare, si nu vreti sa intrati in polemici Fender, Gibson, Ibanez etc... incercati si aruncati un ochi pe opera colegului Avatar2100. AntonioGuitars se cheama ... Ca design sunt mult peste ce vezi in magazine la aceeasi bani, si ca sound...mnah... am ascultat atent trei bucati, si cred ca merita cu prisosinta pretul... De asemenea, am facut un mic research si am vazut ca mai avem prin tara cativa producatori, la scara mica ce-i drept. Inca nu le-am testat produsele, dar sunt tare curios. Vorbesc de Criman, Curly Brothers, Vlahopol Guitars.... Cel putin ca design si originalitate proiectele lor par foarte interesante in opinia mea. De Grossman nu zic nimic ca inteleg ca imi iau bataie....  Daca cineva le cunoaste produsele si e dispus sa dea un share la opinii, sunt binevenite. In aceeasi masura am vazut pe aici pe forum un Taylor SB1X si pot sa zic ca il ador... cel putin din demo-uri bate Gibsonuri care au pretul de 3 ori mai mare... (si alte branduri nu doar Gibsonuri, sa nu se inteleaga ca fac anti reclama). iar intreaga discutie pe care am lansat-o se dorea si inca se doreste o discutie constructiva. eu unul nu ma supar daca ma face cineva necunoscator, nestiutor, chitarist de mana a 10-a sau oricum altcumva. Pana la urma asta sunt, iar unul din motivele pentru care mai scriu pe aici e tocmai sa invat mai multe de la persoane mai experimentate, sau din experientele altor colegi. Daca cineva a incercat un Ibanez si spune ca nu i-a placut deloc, nu inseamna ca o sa ma supar. Poate persoana respectiva e mult mai experimentata ca mine si a reusit sa identifice acelei chitari unele defecte pe care poate eu nu le-am sesizat. Sharing is caring spunea englezul. 

Link to comment
Share on other sites

prima chitara am ales-o pentru ca era alba...:) in rest nu aveam habar de nimic la acel moment si nu ma interesa. habar nu aveam de doze, bridge si altele. Floyd-rose-ul ma drranjeaza si pe mine sincer pentru ca nu ma descurc sa fac un setup calumea si trebuie sa apelez mereu la specialist . Pe de alta parte griffurile imi par super confortabile. dozele suna demential... in fine: adaptabilitatea pe stilul cantat, corect. Exista si Gibson cu floyd si arata grobian in opinia mea :). modelele les paul nu se potrivesc deloc estetic cu acest sistem.

 

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

A fost un LesPaul cu Floyd la Guitarshop acum 5-6 ani, l-am incercat si mi-a placut la nebunie. Imi propuneam atunci sa invat ce-i cu Floyd-ul, mi-a trecut deocamdata. Acum imi pare tare rau ca nu am luat chitara aceea, mi se potrivea si la mina si-mi placea grozav cum suna. Chiar daca LesPaul + Floyd parca nu, acel instrument era de da, toata ziua!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eu am incercat mai multe Ibanez-uri (superstrat-uri) si nu mi-au placut. Nu stiu daca sunt mai experimentat decat tine, dar daca sunt nu conteaza oricum. Nici una nu era defecta. Gatul nu era confortabil pentru mine (era prea subtire, eu vreau gat de Gibson 50s style sau Fender baseball bat), toate aveau Floyd Rose care ma inspaimanta si pentru care nu am nici un folos, dozele "principale" (neck si bridge) erau humbuckers, si asta nu imi place (prefer sunetul de single-coils / P90-uri), ma deranja menghina de la pragus, etc. Nu eram deloc confortabil cu ele.

 

Nu sunt unele defecte si altele bune, sunt diferite. Mie nu mi s-au potrivit niciodata. Tie se pare ca ti se potrivesc. Excelent.

 

Fix asta a fost si la mine cu Ibanez. Gatul prea subtire, dureri de incheietura. Am zis ca ma obisnuiesc cu timpul, dar n-a fost sa fie. Prefer un gat mai chunky. Nici Jackson nu mi se par foarte comode din punctul asta de vedere, desi nu toate au gatul atat de subtire. In rest, Ibanezul S770 pe care l-am vazut era ok din toate punctele de vedere si calitativ era peste alte instrumente din aceeasi gama de pret. Dozele nu erau extraordinare, dar aici e o treaba subiectiva.

 

Zicea cineva mai sus de Harley Benton ca-s praf. In mare e adevarat, dar in ultima vreme au inceput sa faca instrumente mai bune. Apar tot mai multe reviewuri pozitive, am pus si eu mana pe cateva si nu-s atat de proaste pe cat s-ar crede. Nu-s vreo autoritate in domeniu, dar raportul calitate pret mi se pare ok.

 

Cat despre Gibson, in ultima vreme am avut parte doar de experiente dezamagitoare. Un coleg de trupa are un LP de vreo 2000 de coco care e finisat mai prost decat un LTD la juma' de pret. SG-ul din 2016 mi s-a parut banal din toate punctele de vedere.

Link to comment
Share on other sites

Imi pare rau ca sunt "nepriceput" si toate alea...dar tin sa iti reamintesc ca aceasta discutie e la "sectiunea" Pentru incepatori , iar viziunea ta mi se pare foarte sumbra... "Ce nu e cunoscut si cu traditie e automat banal si prost" . Dragut, oricum mersi pentru parere si imi cer scuze ca ti-ai pierdut timpul tau valoros cu "incepatori fara experienta" . Bafta si sper sa intalnesti in drumul tau numai chitare bune .

 

Sent from my Xylo X using Tapatalk

 

 

Nu trebuie sa te superi ca treaba e destul de simpla:

sunt chitaristi buni  care tin la {"traditie" precum sunt si chitaristi care incearca sa se adapteze la noutati.. in rest sunt povesti. A, te rog sa nu mai pomenesti de doze care suna "exceptional" ca poate se isca iar vreun scandal pe aici :))

Link to comment
Share on other sites

Nu trebuie sa te superi ca treaba e destul de simpla:

sunt chitaristi buni care tin la {"traditie" precum sunt si chitaristi care incearca sa se adapteze la noutati.. in rest sunt povesti. A, te rog sa nu mai pomenesti de doze care suna "exceptional" ca poate se isca iar vreun scandal pe aici :))

Nu inteleg de unde ai tras concluzia ca m-am suparat ?? Duar mi-am cerut scuze ca o persoana asa experimentata ca el ( 25 de ani, e muult ) a trebuit sa stea sa se contrazica pe o tema care tine strict de gusturi cu mine care nu am nici jumate din experienta lui.

 

Sent from my Xylo X using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

avand in vedere multitudinea de opinii, concluzia mea este clara (desi ajunsesem la ea de ceva timp): totul tine de preferinta personala.

 

eu personal prefer Ibanez-urile, cu gaturile lor subtiri, cu floyd-ul lor care este mai performante decat Floyd-ul original (dpdv stabilitate acordaj si inovatie), cu versatilitatea lor (poti sa canti ce vrei pe ele, nu au limitari, doar hateri care zic ca nu poti sa canti cine stie ce muzica ca au gatul prea subtire :death: ) si toate celelalte cate mai sunt. 

 

cum am mai spus, am avut mai multe brand-uri si de fiecare data m-am intors la Ibanez. si acum, am decis sa vand RAN-ul, desi dpdv constructiv, calitate lemne si ton este peste Ibanez, pentru ca dpdv feeling si placere de a canta ma simt mai confortabil pe Ibanez.

 

just my 2 cents ...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

In ceea ce ma priveste, mie nici gatul de la un RG nu mi se pare suficient de subtire :) Asa ca m-am hotarat sa il subtiez. Cum aveam suspiciuni daca o sa ma acomodez sau nu cu neckul subtiat, am zis sa nu stric bunatate de RG, asa ca am incercat prima data pe un Jackson DK2M. Evident lucrarea a facut-o cineva care se pricepe, nu eu, iar dupa cateva ore de smirgheluit si ceruit, vreau sa va zic ca rezultatul a fost incredibil. Un banal DK2M, SH, cu doze zebra de pe un Dean ML low price, suna de rupea. evident a contat si setupul.  De asemenea, gatul chitarii a fost introdus mai adanc in corp, fapt ce a contrbuit la modificarea in bine a tonalitatii. Ce vroiam sa zic e ca mie unul nu mi se pare deloc prea subtire gatul de Ibanez...chiar deloc....e loc si de mai bine.

 

 

De greutate, iar....nu am intalnit vreodata un Ibanez care sa imi rupa umarul...in schimb un Gibson LP traditional...of.... Nu zic ca nu sunt chiar firav, dar nu era chiar confortabil. Mai grea decat acel Gibson nu am tinut in mana vre-o chitara. Am avut o data un bas de la TRABEN, in 5 corzi, cu lemn de Paulonia, care desi suna foarte bine, imi rupea umarul, in rest nimic... Si ce e amuzant, ca si semi-anecdota, ca atunci cand l-am pus la vanzare m-a sunat un tatic ce vroia sa il achizitioneze pentru fetita lui de 12 ani :)) I-am zis sa se reorienteze, ca sa nu ma injure mai tarziu :))

 

Cu scuzele de rigoare de spam, revin si intreb daca a intrat cineva in contact cu produsele lutierilor autohtoni Vlahopol Guitars, Criman, Curly Brothers. Indeosebi de opera celor de la Criman as fi interesat. Stiu ca dl Cris Electroputere se ocupa daca nu ma insel. De Antonio guitars nu mai intreb ca stiu deja. Baiatul asta o sa ajunga mare de tot in randul lutierilor.

Link to comment
Share on other sites

daca ai introdus gatul chitarii mai adanc in corp, ai modificat scale-ul si ai dat peste cap intonatia.

 

orice interventie asupra finisajului sau grosimii gatului poate rezulta in instabilitate a acestuia in caz de schimbari de temperatura si umiditate. lemnul nefinisat este mai expus la asta.

 

de aceea se foloseste cu precadere maple la gaturi nefinisate. daca e doar maple ideal e sa fie mai gros (evh/peavey wg/musicman/unele jackson sau charvel). un gat subtire nefinisat poate fi o problema. daca e subtire si finisat (lacuit) atunci e putin mai stabil. si in cazurile astea se foloseste cu precadere maple, pt ca e un lemn tare. se folosesc si lemne stratificate maple cu bubinga etc, aceasta solutie facand gatul mai rezistent.

 

oricum, ca idee, cu cat e mai gros gatul, cu atat sunt sanse mai mari sa fie mai putin sensibil la schimbari de umiditate si temperatura.

 

sau exista mai nou solutia pe care a adoptat-o si ibanez, cu acele insertii titanium rods, sau graphite reinforcement rods cum avea peavey wolfgang - la vremea aia inovatie, si evh in prezent. genul asta de solutii te scapa de bataie de cap si iti permit un gat mai subtire, finisat sau nefinisat, si mai stabil.

eu am chitari cu asa ceva (peavey wolfgang) la care de 15 - 18 ani ! nu a trebuit deloc sa strang truss-rod-ul.

 

on topic:

 

ibanez cred ca e firma care produce overall cele mai multe instrumente pe zi/an. nu are cum sa capete valoare de colectie si automat de revanzare un instrument care se produce in zeci de mii de exemplare pe an si pe care il gasesti pe toate gardurile de vanzare. bun sau prost. daca esti multumit de calitate, atunci asta e un avantaj pt cumparator. dar pt vanzator nu.

 

spre comparatie les paul se fabricau cam 7-10.000 pe an din seria classic si cred ca tot pe-acolo era si standard. pana prin anii 2000.

 

iar prs usa in 20 de ani a ajuns la un numar total de custom 24 si custom 22 de vreo 200.000, productie de serie...

 

vazusem un interviu in care parca vai spunea ca s-au vandut peste 1 milion de jem-uri...

 

si tot on-topic, ca o parere personala...un chitarist profesionist sau serios mai degraba se uita la un instrument serios second, care a trecuit testul timpului, cu lemn bine uscat etc, bine intretinut, pe care il ia la mai putini bani sau la aceiasi bani ca un instrument nou. vedetele le primesc pe gratis, nu si le cumpara...

discutiile astea cu chapman sau alt brand asiatic, nou la sume care se invart la multe sute de euro, dupa parerea mea, sunt pt pustani fara experienta. sau pt cine nu are timp, rabdare, interes, sau banii nu sunt o problema

daca jem vrei, sau js, sau rg sau alt ibanez, fender, gibson, prs, te uiti intai frumos dupa unul ok din anii 90 sau 00, nu sari sa dai caruta de bani pe unul nou, care are sanse mari sa fie mai prost, si iti ramane si de o bere.

Edited by barbarossa
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Nu ma pricep la detalii tehnice prea bine, dar din cate am inteles de la persoana care s-a ocupat, daca faci treaba buna cu subtierea, poti regla intonatia din truss rod (se poate sa fi inteles gresit si sa bat campii) Cert este ca, in urma modificarii, chitara chiar suna mai bine, era mai comoda, iar ca dezavantaje singurul sesizabil se limita la o asperitate langa headstock, unde datorita curburii smirghelul nu si-a facut treaba chiar bine. De cand am facut operatiunea, chitara a trecut prin mana catorva chitaristi notabili de pe la noi care au adus doar argumente pro modificarii. Gatul era din maple (era un model DK2M ceva mai vechi care mai fusese modificat inainte. A apartinut lui Cosmin Marcovici de la Rosu si Negru (de la el il achizitionasem eu) iar eu l-am vandut mai departe unui baiat foarte de treaba de aici de pe forum care stiu ca este in continuare foarte multumit de el. Ideea e ca treaba a fost facuta foarte bine, dar nu cred ca ma descurc eu sa descriu foarte bine toate etapele modificarii si cred ca imi scapa chestii esentiale. 

 

Acum, nu mi-as mai cumpara nici de nebun chitara noua. Cum ai spus si tu, la sh-uri daca ai rabdare poti gasi doar chilipiruri. Insa pe de o parte incepatorii (vorbesc aici si de mine) care nu au pe nimeni sa ii indrume la o prima achizitie sunt tentati sa aleaga un instrument nou in detrimentul unuia sh, din lipsa de incredere. Adica la un instrument nou au totusi o garantie oferita de magazin, pe cand la un produs sh, neincrederea in vanzator sau teama de o eventuala teapa sau eventuale defecte pe care nu le-ar putea sesiza la momentul achizitiei il fac de multe ori sa se razgandeasca. Am trecut si eu prin asta. Prima data mi-am luat un Harley Benton alb nou, apoi un Gretsch sh... pe Gretsch nu am recuperat nici jumate din investitie... 

 

Pe de alta pare, uite,  sa luam un Gibson LP studio de exemplu, e 4000 - 4500 in magazin iar sh se vinde in 3500... poate si mai bine daca proprietarul i-a facut un ecranaj sau i-a pus vreo doza mai reusita... sau l-a pus intr-un case in schimbul husei aleia de vata in care vine...  

 

Parerea mea, ca sa revin la topic e ca dintre brandurile consacrate, Ibanez este o chitara corecta. Nu contest ca poate si eu as prefera un LP Traditional de la Gibson unui Ibanez Art chiar si din gama Custom, pentru ca Ibanez nu imi rezoneaza cu corpul Les Paul. Dar uite, eu mi-am luat asta de la thomann https://www.thomann.de/ro/gibson_les_paul_trad_t_2017_ab.htm. Am pastrat-o fix doua saptamani timp in care m-am convins ca din punctul meu de vedere e o chitara care daca s-ar fi vandut in 7-800 de euro nu s-ar fi suparat nimeni. Ciudat este ca am dat-o cu doar 200 de RoN mai ieftin decat am dat pe ea..  Ai dreptate insa, nu am gandit niciodata din perspectiva asta...valoarea de colectie a unui instrument e data si de numarul de unitati ce ies pe usa fabricii. Ce e mai rar e mai scump... 

Link to comment
Share on other sites

Discutiile despre chitari acilisa la voi sunt ca discutiie despre muzica dintre pitipoance. Toata isi dau cu opinia despre rihana si adele si cine mai e la moda ca astea le vad si ei in ziare si le-au auzit pe la radio...

 

Sent from my ATH-TL00H using Tapatalk

 

Recunosc, sunt un pitiponc! Dreptul la libera exprimare este garantat de constitutie. E unul dintre motivele petru care am murit la revolutie, ca n rest se cam merge din rau in mai rau. Imi cer scuze daca topicul sau ideile expuse te indispune in orice mod, nu am urmarit si nu urmaresc asta. O discutie despre chitare imi pare oricand mai interesanta decat una barbateasca despre masini, injectoare, turbosuflante si altele ( la care am fost obligat sa asist din ce in ce mai des in ultima perioada in cercul meu apropiat de prieteni). Dar din nou, daca chiar si o singura persoana de aici e deranjata de topic sau de ideile expuse am sa rog un admin sa il inchida. Make love not war! 

Link to comment
Share on other sites

Recunosc, sunt un pitiponc! Dreptul la libera exprimare este garantat de constitutie. E unul dintre motivele petru care am murit la revolutie, ca n rest se cam merge din rau in mai rau. Imi cer scuze daca topicul sau ideile expuse te indispune in orice mod, nu am urmarit si nu urmaresc asta. O discutie despre chitare imi pare oricand mai interesanta decat una barbateasca despre masini, injectoare, turbosuflante si altele ( la care am fost obligat sa asist din ce in ce mai des in ultima perioada in cercul meu apropiat de prieteni). Dar din nou, daca chiar si o singura persoana de aici e deranjata de topic sau de ideile expuse am sa rog un admin sa il inchida. Make love not war!

Nu ma indispune topicul, ma indispune faptul ca de 10 ani de forum cat am, numa gibson vs fender vs ibanez vs jackson vad la chitare si numa tub vs procesor vs radio vad la discutii dar la jam nu canta nimeni, la inregistrari bate vantu...

 

Daca dadeai un search inainte de a deschide topicu nu mai era nevoie sa te (sa iti faci reclama ca ai un ibanez la vanzare) exprimi, comparand merele cu perele

 

Sent from my ATH-TL00H using Tapatalk

Edited by CiocanelBloodyCIocanel
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Of,Doamne, ironia asta e si ea buna, dar nu e pentru oricine... Ca sa iti inlaturi ideea ca topicul avea drept scop sa imi fac reclama la un anunt, l-am inchis si am retras chitara de la vanzare. Nu de alta, dar inteleg ca ai citit mult Kafka la viata ta, iar eu nu doresc sa ma regasesc transpus intr-unul dintre personaje... Te sfatuiesc respectuos sa pastrezi ironiile si rautatile gratuite pentru persoane care chiar le merita, ca mai sunt unii altii pe aici pe forum. In rest, nu port pica si nu sunt suparacios. Numai de bine!

Link to comment
Share on other sites

Hagstrom?

Pe ei in ce grupa i-ati pune? Mai la nord si vest de tara noastra se poarta.

 

E pe categoria made in china dar din zona de pret E 600+. Sunt bune, am doua, gatul are ceva aparte ca e ranforsat cu un truss rod design de-al lor, in rest, atentia la detalii si restu e din zona epiphone si blabla (facute la aceeasi fabrica acum ceva timp). 

 

Steve Wishnevski? Ieftin si original :D Dar nu pentru oricine...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Cosu locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.