www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

All Time Best Pedals


hourglass
 Share

Recommended Posts

Salutari!

 

Vin cu o propunere, un exercitiu de imaginatie daca vreti sa-i spunem asa, de dragul discutiilor pe seama echipamentului.

De ceva timp imi doresc sa fac o lista cu cele mai bune dintre cele mai bune pedale (la nivel de apreciere) pana in ziua de astazi.

 

Sigur ca pe internet exista o gramada de articole pe tema asta, insa toate vizeaza doar un anume punct de vedere.

 

Neavand ocazia sa testez si sa experimentez cu TOATE pedalele din lume, apelez la voi si sa ne umplem 'golurile' unul altuia.

Ca idee zic sa urmarim doar pedale legendare de genul Ibanez Tubescreamer. Sa vedem pedale de OD, distors, reverb, delay, fuzz, wah, volume pedals si altele, de ce nu?

 

Bineinteles ca vor exista si diferente de gust, dar sa avem mintea deschisa. De exemplu intre Fulltone OCD si Ibanez Tubescreamer, eu prefer OCD-ul pentru tonul meu, insa nu pot sa nu apreciez calitatea Tubescreamerului. Probabil ca pentru o alta abordare muzicala as folosi Tubescreamer.

 

Asa ca eu propun inceperea listei chiar cu Fulltone OCD si Ibanez Tubescreamer pe partea de OD-uri si propun si MXR Carbon Copy pe partea de analog delay.

 

Ar mai fi si alte pedale 'legendare' de mentionat, cum ar fi Dunlop Crybaby la wah, Ernie Ball Volume pedal si multe altele. Nu includ pedalierele digitale de genul Line 6 HD sau Boss GT si nu le discreditez - au avut si ele rostul lor candva in tonul meu, dar scopul post-ului nu e sa deschid o discutie 'digital vs analog'.

 

Voi ce considerati ca ar mai intra la capitolul 'legendare'?

Edited by hourglass
Link to comment
Share on other sites

Nici n-a început bine anul că a și apărut un thread de dat cu capul. RGC nu dezamăgește.
 

De ceva timp imi doresc sa fac o lista cu cele mai bune dintre cele mai bune pedale (la nivel de apreciere) pana in ziua de astazi.

Super tare frate! Înțeleg că ți-ai terminat listele despre cea mai bună mâncare din lume, cele mai frumoase femei, cel mai bun pictor și cea mai cea palincă. Așteptăm cu nerăbdare teza de doctorat, care va răspunde în sfârșit la eterna întrebare: Bruzli îl bate pe Vandam?
 

pe internet exista o gramada de articole pe tema asta, insa toate vizeaza doar un anume punct de vedere.

Și nu ți-a dat deloc de gândit chestia asta? Ai presupus că toată lumea-i proastă și spargi tu misterul cu un thread cu Cea mai pe RGC?
Sau de Crăciun ai primit darul omniscienței și prin acest proiect îl exersezi?
 

Bineinteles ca vor exista si diferente de gust

Pe lângă... ce? Diferențe de preț, greutate, număr de butoane? Culoarea LED-ului? Curentul consumat?
Precis care sunt criteriile după care ar trebui noi să evaluăm dacă o pedală e mai "best" decât alta? Ce există în afară de "asta mi-a plăcut" / "asta nu mi-a plăcut" și pe cine ajută?!
 

Poate facem un RGC TOP 20 Legendary pedals.

Eu deja lucrez la diploma ce i-o vom trimite căștigătorului.

Edited by FiveseveN
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

La mine e simplu, nu am pus cele mai bune pedale pentru mine, ci doar cateva pedale general acceptate de chitaristi ca holy grail. Nu imi plac toate si in mod clar niciuna nu este in top 3 al preferintelor mele, dar recunosc faptul ca au avut un impact major in muzica pe care o ascultam astazi.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Tot n-am înțeles care e utilitatea unui asemenea clasament, în care unii vor "vota" pentru efecte pe care n-au cântat niciodată, iar marea majoritate, pentru efecte pe care nu le folosesc.

Cel mai bun efect este cel pe care îl am în momentul de față în lanțul meu de efecte. Restul sunt fantezii.

Nu am solicitat un 'vot'. Voiam sa vad ce cunosc altii cu privire la acest subiect. Pentru mine este o metoda de a imi trece in revista o gramada de pedale. La fel de bine putem discuta si despre pedalele care le folosim si a fi cele mai bune in soundul nostru. Pana acum am remarcat doua pedale care nu am avut ocazia sa 'aud' de ele, prin urmare acum stiu exact dupa ce sa caut, iar asta e un lucru util pentru mine. :) La urma urmei nu cred ca ar trebui sa fie o 'utilitate' clara. Nu inteleg de ce e luata asa in serios problema. Daca am gresit topic-ul general unde am postat, se poate muta sau inchide thread-ul.

Link to comment
Share on other sites

Tot n-am înțeles care e utilitatea unui asemenea clasament, în care unii vor "vota" pentru efecte pe care n-au cântat niciodată, iar marea majoritate, pentru efecte pe care nu le folosesc.

Cel mai bun efect este cel pe care îl am în momentul de față în lanțul meu de efecte. Restul sunt fantezii.

Desi partial iti dau dreptate, nu sunt total de acord. Eu de exemplu nu tin efectele preferate in pedalboard pentru ca nu le folosesc in muzica pe care o cant cu trupa. Asta nu ma impiedica sa ma bucur de ele separat.

Link to comment
Share on other sites

De altfel, Kemper a făcut complet inutilă o asemenea discuție...

Cu siguranta in cazul tau. Nu insa si in al meu. :) 

 

Unii nu sună bine nici cu cel mai sofisticat compresor din lume, Mick Box sună de rupe fără nici un compresor. Ce ne spune asta despre criteriile după care judecăm pedalele?

Nu-i mai bine să cântăm pe ele?

Perfect de acord. Dar mi-am exprimat deja scopul si nu vad sensul sa repet.

Link to comment
Share on other sites

Stimabile, esti un vulcan de frustrari

Pfoai, nu mă pot culca noaptea până nu m-asigur că fiecare RGCist e pregătit pentru teza la Estetică.

Nah, totuși niște noțiuni elementare nu strică.

 

 

Nu stiu daca ma crezi ca am citit un sfert din ce ai etalat pe aici

Un sfert din 6400 de post-uri sau din 5 paragrafe amărâte de mai sus? Prima variantă n-o cred, că nici eu nu le-am citit. Dar a doua se cheamă că vorbești în necunoștință de cauză.

 

Voiam sa vad ce cunosc altii cu privire la acest subiect.

Deci nu e concurs între pedale, e concurs între RGCiști despre pedale. La asta m-aș băga.

 

Pentru mine este o metoda de a imi trece in revista o gramada de pedale.

Uite frate, cado: http://www.effectsdatabase.com/Cea mai grămadă și mai trecere în revistă.

 

Pana acum am remarcat doua pedale care nu am avut ocazia sa 'aud' de ele, prin urmare acum stiu exact dupa ce sa caut

Deci le-ai citit titlul aici și acum "știi exact" ce fac, cum sună, cât costă, dacă se mai fabrică... Sau ce vrei să spui?

 

nu cred ca ar trebui sa fie o 'utilitate' clara. Nu inteleg de ce e luata asa in serios problema.

Well, asta e inima problemei, innit?! Iaca unii iau chestii precum de ce e apreciată o pedală în serios. Dacă vrei să fii mai meta, unii iau în serios întrebarea de ce ne plac listele?.

De ce n-ar fi luată în serios? :D Dacă întrebi "Care e pușca voastră preferată din CS?" pe forumul Softpedia vei primi răspunsuri diferite decât pe un forum de armurieri sau jucători profesioniști de CS.

Care crezi că vor semăna mai mult cu răspunsurile mele?

Link to comment
Share on other sites

Cred că nu ştii ce este şi cum funcționează un Kemper. De altfel, am folosit o denumire generică pentru tehnologia profiler.

Adică, mai simplu spus: din momentul în care a apărut şi e disponibilă (la un preț comparabil cu orice amp Mesa) o tehnologie care nu mai emulează, ci clonează orice lanț de sunet, discuția despre caracteristicile pedalelor are aceeaşi relevanță ca una despre caracteristicile opaițelor sau ale arcurilor cu săgeți.

Asa e. Si crezi bine. Tocmai de aceea pentru mine nu e acelasi lucru. Unde sa mai pun la calcul cate-o pedala mai imi permit si asa cu timpul sa strang. Insa daca vreodata voi avea ocazia sa incerc un Kemper si imi va placea, nu vad de ce sa nu fac eforturi sa ma indrept incolo. Pana atunci insa imi ramane sa ma misc cum pot. :)

Link to comment
Share on other sites

Păi tocmai asta e: că nu despre tine e vorba, atunci când lansezi invitații pe un forum cu jde mii de membri, pentru a se face clasamente. Interesul tău e relevant pentru tine, clasamentul e irelevant în sine.

Pentru informarea ta, Fiveseven (care e el însuşi un iscusit constructor de pedale!) ți-a dat un link. Îți mai dau şi eu două: www.gilmourish.com, respectiv www.stinkfoot.se.

Iar dacă vrei să cumperi şi nici Thomann, nici Musicstore nu-ți sunt suficiente, uite aici pedale câte vrei: www.effektpedaler.dk. Numa' pedale "boutique", care costă o cârcă de bani.

 

Pana la urma ce imi spui tu mi se pare irelevant. Cine nu doreste sa 'participe' poate sa ignore post-ul si sa participe la topicuri relevante pentru el la fel cum fac si eu si cum facem toti in viata de zi cu zi. :) Dar pentru deranjul produs am sa inchid topicul. Multumesc pentru pareri.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.