www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Pareri Despre Eleven Rack/alte Optiuni...


rusti alex
 Share

Recommended Posts

Salutare tuturor. Deoarece nu mai cant live de cativa ani buni, vreau sa trec pe ceva digital, care sa sune bine si sa fie placut de folosit in casa. Totusi, pentru ca am avut ditamai amp-ul pe lampi (Marshall) si pedalier, sunt pretentios. Din pacate nu am buget de AxeFX II sau Kemper sau Helix (peste 1000 de euro), insa imi permit ceva mai mult decat un procesor ieftin si vreau ceva care sa sune bine. Am auzit de Eleven Rack. Totusi parerile de pe ent sunt contrarii. Din cate am citit eu, am ajuns la concluzia ca vreau sa il folosesc fara Pro Tools, nu ma intereseaza sa inregistrez, ci doar sa il folosesc ca un procesor/simulator amp. Ma intereseaza pareri bazate pe experienta practica, avantaje, dezavantaje, cu ce controloare Midi functioneaza bine, calitatea sunetului, optiuni etc. Sau ce alte optiuni ar fi in afara de Eleven Rack? Bugetul meu este de 1000 de euro.

Link to comment
Share on other sites

Parerea mea e ca la banii aia mai bine te uiti la un axe fx standard sau ultra, chiar si ax8, second. Dar trebuie sa iei in calcul ca ai nevoie si de monitoare mai de doamne ajuta, eventual si controler midi si atunci mai trebuie sa pui ceva.

Link to comment
Share on other sites

Daca nu vrei sa inregistrezi  ,presupun numai sa canti acasa "in surdina " sau/si  eventual cu control in casti ?

 

In acest caz exista "simulatoarele cu J-FET   " de la VOX  ...voxamplug  sunt vre-o trei tipuri ..AC-30 ,

VOX amPlug2 - Classic Rock ,Rock sau Metal , si ptr Bass

[poate mai sunt si altele (?) ] costa in jur de 150-180 Ron ..fiecare  din cele trei tipuri  ..suna foarte bine ! ...

Pe youtube gasesti demouri , unele demouri suna bine altele mai slab in functie de cum au registrat cel care a postat video-ul  , dar cred ca asta deja cunosti ..

( ma tot bate gandul sa cumpar si eu un VOX amPlug2 - Classic Rock sisa-l bag intr-o carcasa de la o alta pedala  nefolosita de ani de zile , am construit un Doctor Boogey , dar a iesit cam voluminos , sa fac altul aproape ca ajung la pretul unui VOX Amplug  si nici nu am integrat chorus,delay ,reverb ) si este foarte "mini" , si scap de doua trei pedale din "board " plus de trei patch cable si "economie " la trei iesiri din sursa de tensiune ...

 

 

Compact Headphone Amp for Electric Guitar
  • Version: Classic rock
  • Integrated 6.3 mm jack for direct connection to the electric guitar
  • 3.5 thomann mm Headphone connector
  • Aux input for MP3 player
  • Controls: Chorus / Delay / Reverb
  • Foldaway plug
  • Operating time: Up to 15 hours with 2 x AAA batteries (included)
  • Also suitable for slanted jack sockets an ST-Style guitars
  • Dimensions (W x H x D): 86 x 31 x 80 mm
  • Weight: 40 g

Exista si  versiune VOX amPlug2-METAL

 

Celelalte efecte ambientale pot fi cele pe care le ai ..

 

Sa nu te  astepti "Sound de Marshall " de la nici una din simulatoare si efecte din lume ..acolo-i vorba de presiunea sonora de  distorsiunile difuzorului  pe langa  distorsiunile pentodelor finale +si distors al trafului  de iesire . lucruri ce ce nu prea  am vazut/auzit simulae de nici o scula ..

 

In DAW /Sequencer    poti sa intervii postrecording cu o multitudine de efecte /prelucrare de dinamica si ambientale foarte bune .

 

Ptr ceva "hardware +portabil " efecte de super calitate Eventide H 9.( ingramadite  9 efecte/pedale ) intr-o singura cutie .e cam scump ..mai ales .caci nu stii ce apare peste trei luni  ceva " si mai si "  din aceasta cauza ptr "  home studio "  programe PC ar fi cele mai rentabile ..

 

Cu AXE-FX   ai mai multe optiuni ..parca are si simulator bun de chitara acustica .., ceva "orga " ce nu m-a convins ..daca nu au upgradat   ..ptr orga si strings  ar fi mai OK sintetizatoarele ptr chitara   EHX B-9 si MEL-9    si Suprer Ego  care are effect loop unde introduci efecte ..dar acestea sunt deja .."mofturi" .

Mai ieftin iesi cu efecte speciale si MIDI cu

Fishman Triple Play
Dar ai nevoie de un PC sau ptr "deplasare " un Laptop ce duce un player MIDI ..cu Fishman Triple Play primesti si Softuri ..MIDI  si sunete ..dar mai gasesti zeci de altele FREE -open Source cu milioane de sounduri ..( daca o sa ai nevoie ) plus este "wireless" !
M gabndesc ca acasa pana la urma o sa doresti sa inregistrezi ce faci ..sa testezi sa incerci sa asculti cum suna ..
 
O scula buna ptr exersat si compus acasa ar fi  DIGITECH "TRIO +" Band creator ,
  care are si looper si "organizator " !.
 
Canti cu chitara  progresia armonica ...pedala "invata " apoi la terminarea acestei faze apesi play si i-ti vine toba ( cu  fill in/out ) si basul ( mai complex sau simplu dupa alegere )  in 12 genuri ori  12 stiluri selectabile ,( deci 144 de tripuri)   poti inregistra loopuri cu pana la 5 parti pe melodiilor  create care   poti sa le "organizezi" ordinea de redare ptr fiecare piesa ce se poate salva multe BT-uri  in memoria SD cu capacitatea maxima de 32G .
Mai are si alte  reglaje ..de ex  simulatoare/efect  de chitara potrbvite  stilului /genului ales .. Deci poti sa folosesti   mai multe  BT-uri create de tine  sa canti chiar live singur , are si FX loop , cu o pedala switch  se poate controla complet "handfree " mai totate comenzile de redare /inregistrare selectie stil si Half /time etc ...https://www.youtube.com/watch?v=Qzmskf6wxkA
 
Vizioneaza mai multe vide-ouri ..soundul tobelor si al basului depinde de genul ales
 
Aceasta ultima pedala cu un Vox Amplug ptrhitara ar fi cel mai OK ptr acasa ...dar si ptr live de nevoie ..
 
Depinde la ce vrei ..planifici ..ca sa faci acasa ..
Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Multam fain de pareri si de materialele ajutatoare baieti. Probabil fac un imprumut, si urmeaza sa aleg intre un Helix si un Kemper. Imi place sa am efecte bune de modulatie, dar pe primul loc raman sunetele de "amp". Cant "metale", am o chitara foarte buna pentru asa ceva, deci - mai degraba pun un ban in plus si imi iau o chestie care sa imi aduca zambetul pe buze cativa ani. Axe FX II e prea scump, iar ce se gaseste second sunt modele invechite deja. Ma gandeam ca Eleven Rack e in stare sa produca sunete heavy pe masura asteptarilor mele, la un pret bun. Dar vad ca are destule slabiciuni. 

Link to comment
Share on other sites

OK !

 

Este bine sa ai  efectele pe "module " macar moduile principale ...Ampsim /formator de sound

 

Un modul Ampsim cu ..compresor + EQ + distors + EQ +expansor +cabsim      separat  dupa preferinta ta

 

Efectele ambientale /modulare separat  ca sa poti sa treci mai ieftin la altele mai noi /convenabile /mai performante ,ce o sa tot vina .

 

Bine ar fi sa se poata comanda toate cu MIDI  ca sa poti face preseturi ca si la un "procesor " compact ...

 

O scula DSP  compacta este OK  dar nu mai ai ce sa-i faci daca nu mai crespunde ..o vinzi in pierdere .  sau se aduna ptr " muzeul personal " .

 

Idea ar fi ca au aparut efecte ce se pot configura prin USB in ce efect vrei sa alegi din gama ce o ofera constructorul ..acestea se pot upgrada  si astfel  rezista mai mult  timpului .

 

Acum 3 ani  ma tot gandeam la un AXE- FX    ce acum nu mi-ar mai trebui ..este  depasita  efectiv ma bucur ca nu am aruncat banii pe asa ceva ....OK am aruncat pe altele ce vor deveni vechituri ....hehe..ceva trebuie sa fie ..

 

Asta ar fi  o optiune  sa fie upgradabile ( exista deja cateva   cu posibilitati de reconfigurare sau /si upgradare ) sa le poti configura /reconfigura prin incarcarea altor soft-uri .cand te rzgandesti si vezi ca un efect efectiv nu prea il folosesti pur si simplu incarci un soft cu alt efect .

 

Daca are scula MIDI  trebuie verificat sa nu fie o versiune a fabricii  ce nu este compatibil cu MIDI Standard ca sa nu fii  nevoit sa tot  convertesti fisiere  cu un soft cu PC-ul sau vre-un convertor hardware etc ..trebuie verificat daca  este direct compatibil sistemul MIDI cu  cele din sculele si softurile  uzuale !

 

Daca are looper , sau si drummachine sa se poata sincroniza si In si Out    in Timing si in comenzile de Start Stop Play  Record ..etc ...

 

De ex patanie personala Zoom R8  nu pot sincroniza cu Zoom R16 ! Fisierele  MIDI de lla drummachine intern nu este compatibil cu SMF  asa ca ar trebui sa cumpar un Soft de la o firma tertza   care costa inca 50 Euro . si ar trebui sa tot convertersc "dute /vino " ca sa pot utiliza un Cubase ...

 

Zoom R16 se poate sincroniza cu alt R16 sau cu R24 ...R8 nu are intrare/iesire USB ptr sincronizare  , si bineinteles nu este MIDI standard asa ca cu alte scule ar fi nevoie de un "adaptor " ce nu am auzit sa existe ..

 

Loop-ere mai noi  Digitech  se pot sincroniza intre ele ..dar cu alte scule nu ..

 

Acel TRIO  SI TRIO +    ia tempoul automat  dupa cum canti  dar cu un drummahine ( ptr sounduri mai bune )  nu ai cum sa-l sincronizezi ( acasa prin mai multe   porniri poti sa nimeresti un sincron intre  un drummachine si TRIO  dar nu este ceva precis ce se poate utiliza live in concert ..nu poti sa incerci de doua trei ori  pana nimiresti un sincron acceptabil ...Ptr acasa este  super !!. Live poate ptr un folkist  care canta vocal se acompaniaza cu o acustica mai merge..TRIO ii face bass si tobe acceptabile ca si sound    .Precis o sa apara un TRIO +++  ce va avea mai de toate dar o sa aiba si pretul +++..hehe

 

Trebuie sa te interesezi cu asemenea aspecte si altele ce in fisa lor de date tehnice ei scriu ca-i compatibil cu XYZ  apoi te trezesti ca ai nevoie de softuri sau scule de adaptare /convertire ...

 

Exista o groaza de scule practic inutilizabile  live in trupa   , sunt doar sa te joci acasa ( sa pierzi timp si bani ..hehe ) ca apoi peste 6 luni apare o versiune  denumita "+" la care se completeaza cateva din cele deficiente ...apoi peste inca 6 luni apare una " MK II + Super Pro " si mai adauga ceva ca sa se poata utiliza ....bineinteles cu preturi mai mari si tot asa ...Efectele vechi nu mai ai nici cui sa le vinzi   doar eventual le faci cadou ..hehe .

 

 

 

Si efectul acela Eventide H9  contine vre-o 9 pedale ce pana acum se vindeau "cutiute separate "   ..acum toti care le utilizeaza live /in deplasari  vor acest efect compact  ca sa nu care 9 pedale ..sa mai elibereze loc in "pedalier " ...si iaca mai fac un ban fabricantii ..hehe

 

A...! Ce zici de treaba ca la "Alesis Drumpad PRO " are iesire MIDI dar intrare MIDI ...NU are  (alta "tzeapa ") ...nu se poate comanda  din DAW sau dintr-un Synth   DrumPad-ul ..adica sequencerul intern unde ai "tobele aranjat in SONG" .Dar nici din "Alesis Drumpad PRO " nu se poat comanda sequencerul din Cubase sau  cel al unui  Synth   ( clapa  reala )  Standalone .trimite efara numai Note de drumm si Note de Bass ...de  controler Start Stop etc ..nimic ..

 

Sa nu aiba scula numai iesire MIDI pe USB !  deoarece nu vei putea sa legi cu alta scula cu midi   respectiv va trebui sa cumperi  un convertor USB - MIDI ( 5 pini) si vice versa ...

 

OK probabil  stii despre aceste probleme..ma gandesc ca mai citesc si alti useri inca "nepatiti " cu  gadget-urile    ce "trebuie neaparat sa le ai " ..ca apoi sa vezi ca sta in raft sau sub pat de un an si nu foloseste la ce te-ai gandit ..

 

DAR!!

 

Cum spune Ex basist -prietenul meu acum mutat in Germania  cand il intreaba

nevasta .-.ce-ti trebuie  ditamai sculele ocupa numai loc in subsol 

El .- Ma simt fericit sa le stiu acolo !

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Ce ai tu este de la BIAS/Positive Grid, daca nu ma insel, nu? Chiar voiam sa cer o parere si despre Positive Grid: Bias Amp si Bias FX.

Nu sunt interesat de Drum Machine-uri, inregistrare etc., ci doar sa cant, si la partea de chitara, vad ca pe langa Kemper, Line6 Helix, Fractal, mai este si Bias.

Sunt deschis la ideea de a folosi Backing Tracks si bineinteles sa ma joc cu looper-e, dar in principiu sunt interesat de simulatoare de calitate pentru amp-uri si efecte, cu posibilitate de control MIDI.

Intrebare practica: daca isi ia omul head-ul procesor (fara putere, deoarece am mixer cu putere) de la Bias, mai ai nevoie de DAW si alte chestii, ca sa rulezi Bias Amp si Bias Fx. Nu de alta, dar preturile imi par bune pe Thomann. Insa, nu stiu cat de bine suna in realitate. Pe net, toate clipurile sunt prelucrate sa sune bine. Eu fac fotografie, stiu ce inseamna sa infrumusetezi rezultatul final :P 

Link to comment
Share on other sites

Ce ai tu este de la BIAS/Positive Grid, daca nu ma insel, nu? Chiar voiam sa cer o parere si despre Positive Grid: Bias Amp si Bias FX.

Nu sunt interesat de Drum Machine-uri, inregistrare etc., ci doar sa cant, si la partea de chitara, vad ca pe langa Kemper, Line6 Helix, Fractal, mai este si Bias.

Sunt deschis la ideea de a folosi Backing Tracks si bineinteles sa ma joc cu looper-e, dar in principiu sunt interesat de simulatoare de calitate pentru amp-uri si efecte, cu posibilitate de control MIDI.

Intrebare practica: daca isi ia omul head-ul procesor (fara putere, deoarece am mixer cu putere) de la Bias, mai ai nevoie de DAW si alte chestii, ca sa rulezi Bias Amp si Bias Fx. Nu de alta, dar preturile imi par bune pe Thomann. Insa, nu stiu cat de bine suna in realitate. Pe net, toate clipurile sunt prelucrate sa sune bine. Eu fac fotografie, stiu ce inseamna sa infrumusetezi rezultatul final :P

 

Colegul Moș Crăciun pare că are ReValver și GuitarRig din poză. Să fiu sincer, și eu voiam să recomand ampsim-uri, decît un procesor, dacă nu cînți live (dar și pentru live, probabil). Principalul avantaj pe care îl văd la software, pe lîngă flexibilitate și nimic de cărat este reamping pentru înregistrări. Mă bucură din ce în ce mai mult chestia asta, dat fiind că mereu mai învăț cîte ceva și nu am mereu timp să fac înregistrări noi, așa că testez tehnici de mix pe cele vechi. Pot schimba chiar și tonul, pot pune alt ampsim, nu doar efecte de mix.

 

Deci, din partea mea, și eu sînt pe +1 pentru ampsim-uri.

 

Și eu cînt aproape exclusiv metale și am cumpărat mult mai multe ampsim-uri decît ar trebui. Iată, pe scurt, experiența mea:

 

- BIAS Amp și BIAS FX au aplicație standalone, nu e musai să folosești în DAW. Mie, însă, nu mi-a ieșit niciodată un ton bun de metal doar din BIAS Amp, deci dacă ar fi să alegi din cele două doar unul, FX-ul e de ajuns, mai ales în versiunea Pro. Dacă iei și Amp-ul, probabil îți vei face ceva configurații personalizate, dar pe care tot în FX le vei rula, măcar să poți pune un boost, comp, ceva. Dar da, sună excelent, iar cu o pedală MIDI bună, e un rig serios de live, chiar și numai cu el.

 

- Și ReValver e foarte bun, în special modelele Peavey, desigur. 6505, de exemplu, sună extraordinar în el, pe locul doi fiind, probabil TSE X50v2, care văd că progresează rapid și remarcabil.

 

- Multă lume mai recomandă și AmpliTube, mai ales de cînd s-a trecut la versiunea 4 și cu colecția Mesa. Poți testa și asta (chiar eu am de vînzare un pachet de la IKM, cu AmpliTube 3 & 4, cam toate expansions și ceva T-Racks :D ).

 

- Dacă te ține calculatorul, poți proba și ceea ce a devenit Recabinet, anume Thermionik. E foarte fain, doar că solicită foarte mult procesorul dacă maximizezi calitatea.

 

- Un altul pe care îl recomand este cel de la Mercuriall, U530 (după ENGL), iar azi lansează și Spark (după Marshall și Bogner).

 

- O alternativă cunoscută de puțini este ampsim fără cabsim și Two Notes Wall of Sound. Este un plugin de cabsim extraordinar de flexibil și bun, mult mai comod și versatil decît impulsuri. Din experiența mea, un difuzor simulat de WoS suna mult mai bine decît orice cabsim al oricărui ampsim, cu sau fără impulsuri.

 

Na, pe piața software, alternativele sînt foarte multe și diverse. Pot fi și testate și, cu o interfață audio bună și un controller MIDI, cred că poți obține măcar tot ce oferă un Eleven Rack și multe procesoare. (Probabil Kemper și Axe FX sînt în altă ligă, nu mă pronunț, nu știu, dar ampsim-uri de 100-200€ aș zice că bat lejer procesoare de pînă-n 500€, poate chiar mai mult.)

 

În plus, dacă ai Mac, poți rula orice ampsim în Mainstage, nu contează dacă are versiune standalone sau nu.

Edited by Adi M
Link to comment
Share on other sites

Nu este decat Guitar Rig si folosesc pt reverb Valhalla Shimmer. Nu am avut ocazia sa ma joc f mult cu Bias-ul dar nici ala nu suna rau. Cred(parerea mea) ca toate suna cam la fel. La Guitar Rig ai un cabinet simulator foarte fain in care poti incarca IR-uri. Daca ar fi sa imi cumpar procesor as alege Kemper fara sa ma gandesc. In rest nu as alege nici un alt procesor din lumea asta :)

Link to comment
Share on other sites

Am inteles. Multam fain baieti. Calculatorul duce, slava Domnului, ca fac editare foto - 2 procesoare Xeon, 64 Gb Ram, SSD, Nvidia Quadro etc. Nu ma atrage insa ideea de software pentru chitara, mai ales ca nu ma intereseaza inregistrarea sau re-amping-ul. Imi plac unitatile "standalone" cu care sa interactionez fizic - butoane, potentiometre. Chiar daca sunt digitale, modul de operare sa fie cat de cat analog. Si sa aiba tot ce trebuie integrat - totul intr-o cutie. Asta era problema si la Eleven, pentru care am inceput discutia asta. Nu e grozav "standalone", nu are pedalier dedicat etc. Din fericire banutii se strang, asa ca in ianuarie, batalia se va duce intre Kemper si Helix :)

Link to comment
Share on other sites

Am avut mixer Behringer. Nu a fost rau. Dar cand e vorba de footswitch nu am incredere in rezistenta produselor lor. Kemper are pedalier propriu, fain, dar sare de 2000 :) Daca a auzit careva live cum suna una dintre cele doua, chiar sunt curios de parerea lui :)

 

FCB1010 e dintre cele mai lăudate controllere de picior în categoria "bang for the buck". Dacă ai răbdare și cunoștințe să-l programezi, nu cred că îi poți găsi rival care să nu coste de minim 2-3 ori mai mult.

 

Kemper are Cristi Gram, oarecum de curînd. Îl găsești pe Facebook, sînt sigur că te poate ajuta. La fel și Cosmin Lupu, parcă. Sigur, ei le folosesc într-un context profesionist foarte serios, care înțeleg că e departe de scopurile tale. Dar chiar și numai acest lucru ar putea spune ceva despre ele. Oricum, cu Cristi am vorbit puțin, mai demult, cu Cosmin, ceva mai mult și amîndoi sînt mai mult decît amabili, îi poți contacta via Facebook.

Edited by Adi M
Link to comment
Share on other sites

Ma gandeam sa nu ii deranjez. Pe Cristi Gram il am si eu la prieteni pe Facebook, mai ales ca el e din Petrosani. Adi M, tu ai zis foarte bine - ei sunt profesionisti, folosesc Kemper-ul la nivelul cel mai inalt. Eu in schimb sunt amator cu pretentii, si de cativa ani incoace nu am mai cantat live, ma ocup cu alte treburi. Dar iubesc chitara, si nu vreau sa o las balta :) In ianuarie voi avea banutii pentru un Kemper second - foarte putin folosit, sau un Helix nou. Mai am ceva timp, si pe langa documentarea de pe Youtube, incerc sa adun pareri de la oameni care chiar stiu :)

Link to comment
Share on other sites

Ma gandeam sa nu ii deranjez. Pe Cristi Gram il am si eu la prieteni pe Facebook, mai ales ca el e din Petrosani. Adi M, tu ai zis foarte bine - ei sunt profesionisti, folosesc Kemper-ul la nivelul cel mai inalt. Eu in schimb sunt amator cu pretentii, si de cativa ani incoace nu am mai cantat live, ma ocup cu alte treburi. Dar iubesc chitara, si nu vreau sa o las balta :) In ianuarie voi avea banutii pentru un Kemper second - foarte putin folosit, sau un Helix nou. Mai am ceva timp, si pe langa documentarea de pe Youtube, incerc sa adun pareri de la oameni care chiar stiu :)

 

E vorba de o achiziție importantă și scumpă, eu aș încerca la ei. În cel mai rău caz, nu-ți răspund, doar nu te-or înjura. :) Oricum, ideea principală știi care e, cam peste tot: cumpără-ți cel mai bine dotat, apreciat (și, implicit, scump) dispozitiv pe care ți-l poți permite, dacă pretențiile sînt ridicate. N-are cum să dezamăgească.

 

Dup-aia (sau înainte), adu-ți aminte și că cea mai importantă componentă a "sunetului" e mîna. Dacă la Cristi și Cosmin (și alții) sună extraordinar, iar la tine fîșîie, bîrîie, se screme, nu da vina pe chitarele sau restul setup-ului lor. :)

Link to comment
Share on other sites

Eu zic sa lasi Line 6, Kemper se simte la mana mult mai a amplificator. In plus scot variante update de software (cu imbunatatiri / facilitati noi) destul de des, ceea ce nu prea se poate spune despre Line 6. FCB 1010 cu chip UNO este folosit de cam toata lumea care nu vrea sa cumpere footswitch original, deci nu sunt probleme de calitate, tine bine de tot la tavaleala

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Eu cam 90 la suta sunt hotarat pentru un Helix de la Line6. De o luna si cateva saptamani ma tot documentez (initial incepusem cu chestii simple si mai ieftine, gen topicul Eleven Rack) si am ajuns la finalistele Kemper si Helix. Mi-am notat urmatoarele argumente, care ma duc catre Helix:

Nu sunt pro, cant doar acasa in ultimii ani.

Pentru Kemper ar trebui sa cumpar si footswitch (este recomandat controlerul original Kemper, care este aproximativ 2000 de lei), si pedala de expresie (deci o cheltuiala de minim 2500 in plus) - in Helix le am integrate, si sunt de calitate.

Helix-ul NU este HD POD - peste tot se subliniaza asta. Diferenta de calitate este mare de tot in favoarea Helixului. Se simte si la pret bininteles.

Pentru simulare de amplificatoare e mai bun Kemper, pentru efecte, interfata, posibilitati de control si conexiuni - Helix. Asta am vazut ca se scrie pe toate forumurile. Cei banosi, le folosesc pe amandoua cuplate. Fain de ei.

Am observat, ca pentru Helix, Line6 sunt seriosi cu update-urile. Apar mereu modele noi de amp-uri, cabinete etc.

Se pot folosi multe IRs-uri (cabinete de diferite marci inregistrate cu diferite microfoane) care pot schimba radical sunetul.

Review-urile sunt pozitive, si sunetele (desi youtube-ul este inselator) sunt convingatoare. 

Pretul e bun la Helix - aprox 6700. La Kemper - nou, cel mai ieftin e 7300, second, este in Gheorgheni/Harghita unul aproape nou la 6500.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tot mai bine iti luai un Kemper. Peste 2 ani cand o sa apara Line6 Helix 5 HD 8K McTone, tot cu Kemper va fi comparat. 

Aceeasi branza a fost si inca este in prezent cu seria AXE FX, incepand de la standard trecand prin Ultra pana la ultima versiune Axe FX II XL+ MK2, tot e head-2-head cu kemperashu, iar upgrade-ul costa 1500-2000 euro per generatie pe cand la kemper le descarci for free :) chiar de la pagina de suport. 

 

As face o intreaga analogie intre Console VS PC & Kemper vs AxeFX/Helix insa ma asteapta berea. 

Edited by Crypto
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ca o scurta continuare - m-am abtinut sa scriu despre eleven rack caci am avut unul la vanzare cat de curand si n-am vrut sa se considere ca is biased. 

 

11R-ul este una dintre cele mai bune si probabil ca cel mai bun price/value scule ever, is multi batuti in cap care habar n-au cum arata un workflow si isi fac o parere proasta (publica chiar) despre el din cauza ca HABAR N-AU SA-L FOLOSEASCA !! 

Edited by Crypto
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Daca aveam 3000 de lei in plus imi luam Kemper :) Dar nu am avut, si nici nu aveam de unde sa mai scot. Am schimbat si chitara. Asa ca am luat in categoria de pret "un pic sub Kemper" ce era mai bun. Update-urile si noutatile is gratuite si pentru mine. Eu unul ma distrez la maxim si cu Helix-ul, si nu am regrete. Suna foarte bine si e foarte usor de utilizat. E maaaaaaare diferenta dintre ce vezi pe youtube, si cum suna pe viu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.