www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Fender American Standard


roby.caraulasu
 Share

Recommended Posts

Salutare tuturor, am si eu o întrebare, sper ca ma poate ajuta cineva.

 

Nu cu mult timp în urmă mi-a cumpărat un fender american standard la un preț corect. Chitara este mai mult decât îmi imaginam "suna de mori", griful este de-a dreptul fenomenal, doze noiseless.

La un moment dat mi-am dat seama că are câteva relații în plus sau un minus fata de un american standard clasic.

La grif, "cheitel" care susțin corzile sunt diferite față de orice american standard am văzut vreodată si îmbinarea dintre body si grif nu are posibilitatea de reglare a grifului cu imbus. Serial number-ul chitării confirma faptul că chitara este fabricata in America. Sunt si poze atașate. Dacă îmi poate raspunde cineva la întrebări arbfibsuper.

Nu este american standard? Sau este?post-34835-0-64903200-1474986074_thumb.jpgpost-34835-0-50791600-1474986105_thumb.jpgpost-34835-0-36303800-1474986123_thumb.jpg

Detalii in plus*

Link to comment
Share on other sites

Vrei sa o vinzi ?

 

Daca nu , bucura-te de o chitara buna .

 

Poate fi un Strat mai "vechi" , poate sa fie un MIJ cu gatul schimbat .

 

Poate fi   facuta din componente / parti  cumparate separat

 

Nebunia asta cu American - bau bau a aparut de cand vor sa-si refaca faima dupa ce si-au batut joc de aceasta chitara /firma

si doar datorita japonezilor de la " MIJ "  au reintrat in randul lumii .

 

Consideri  ca ai o chitara "custom"  cu  cele mai alese parti / componente ...

 

Bine ca suna  , spor la cantat

 

 

daca totusi esti curios ...

post-902-0-88224800-1475009448_thumb.jpg

 

si headstock are cu material "mai bogat "  si ghidaj de corzi  vintage ...

 

cu dimenaiunile /conturul  te pacaleste fotografia ... pickguard-ul si forma corpului pare OK

 

Gatul  poate nu este de Fender Strat  ..USA Standard ..poate ca este ...trebuie sa  studiezi ..seriale /stampile .. darpoate sa fie un gat facut ptr Strat de vre-o firma mai "mica " e plin netul de parti /subansamble ptr orice chitara ..

 

Multi chitaristi duc Strat-ul la lutier sa le faca "trus rod hole "  ca sa poata regla gatul  mai usor

https://www.google.ro/search?q=Strat+neck+with++trus+rod+hole&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjT44eburDPAhWGPRQKHSokApUQsAQIKQ&biw=1024&bih=644

 

Cauta pe net ..exista un site cu Strat . se analizeaza .de la culori la orice  componenta ..pe anii /seriile  de febricatie .

Edited by karpi
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Pare a fi un alt soi de Fender. Dacă trimiți pozele prin mail la ei la support îți spun ei exact ce este. Iar dacă dai jos griful de tot ar trebui sa aibă o serie gravata în lemn. Nu recomand sa faci tu asta dar și acolo e o serie.

 

Sent from my D5803 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Salut. Chitara este un fake. Logo-ul este diferit de cel original. Vrea sa imite spaghetti logo. Orificiul de ajustate a truss rod-ului nu are insertia de lemn de alta culoara. Nut-ul e taiat cu toporul, inlay-urile la octava sunt mult prea departate unul de celalalt. La Standard, ai bridge in 2 pivoti. Am impresia ca si pickguardul este putin off. Sper sa ma insel si sa fie doar din cauza pozelor. Singura sansa este sa te uiti in neckpocket. Acolo ar trebui sa gasesti data fabricatiei, cat si alte stampile care atesta autenticitatea.

 

Sper ca nu e unu din "Fender-urile" de pe OLX. Umblau niste fake-uri pe acolo, acum ceva vreme. Sorry si bafta! :)

Link to comment
Share on other sites

Chitara pare a fi facuta din parti, probabil omul a avut un corp de Squier sau altceva, a cumparat un grif de pe undeva, i-a pus un headstock decal si un pickguard de American Standard (sau doar stickerul de pe un Amerian Standard) si aia a fost. Griful se vede ca e din cu totul alt film, nu are nici o treaba cu cel de Fender. In China gasesti o gramada de astfel de grifuri la preturi de pana in 100$. Arata frumos si cam atat, nu au deloc treaba cu un grif Fender original. Sunt lucrate ieftin si asta se va vedea in timp, tastele sunt din material moale si se tocesc usor, tija dinauntru este de proasta calitate si lucreaza cum ai norocul etc. Daca suma platita a fost mai mare de 200E ai luat o mare teapa, daca a fost mai putin doar o teapa mai mica.

Link to comment
Share on other sites

e o chitara care poate fi luata de referinta in ce priveste detaliile pentru "spot the fake". cam bifeaza peste tot. 

sorry.

 

ps. la trussrod trebuie sa fie rosewood. sunt japoneze sau fake-uri care au alt lemn de culoare inchisa, gen ebony. la american e doar rosewood.

iar micro tilt exista la standard din anii 80.

Link to comment
Share on other sites

Acuma @roby va veni si ne va spune ca serialul zice ca-I the real deal. Da numa un search pe google cu "Fender Stratocaster American serial number", dai la poze si nu te chinui prea tare, ca sigur il gasesti in primele doua pagini. Ideea e ca, la Fender, este foarte usor sa falsifici serial-ul, exceptie facand seriile Vintage Reissue and up (Custom Shop, etc.), unde serialul este stantat pe neck plate, in comparatie cu Gibson, care il are stantat pe spatele headstock-ului si nu tiparit, ca la Fender. Bine, nu-ti inchipuii ca alea ar fi imposibil de "fake-uit". Cine vrea sa te faca, cu orice pret, te va face.

 

Chiar ma simt prost pentru teapa pe care ai luat-o, dar si furios, in acelasi timp. Next time, daca nu esti super in tema, pune poze aici, inainte de a da banul. Foarte multi colegi sunt in avizati sa iti spune "yey or ney". Nu e o rusine sa nu stii. Nici eu nu sunt in tema 100%. Colegul @StratMan ma bate la cur oricand, in orice chestiune legata de strat-uri, thus his user name, dar nu este nici o rusine sa recunosc lucrul acesta. Imi pare rau ca a trebuit sa inveti chestia asta, the hard way. Bafta!

Link to comment
Share on other sites

Va multumesc mult pentru ajutor.

Oamenii inteligenți învăța din greseliile altora, oamenii destepti învăța din greseliile lor. Se pare că eu am învățat din gresala mea. User-ul nu este pe Rgc, dacă ar fi fost aici ar fi fost demascat cu siguranță de unul dintre voi.

. La următoarea chitara voi posta ceva poze pe forum pentru a ști dacă e real sau fake. Va mulțumesc încă odată.

Greșelile*

Link to comment
Share on other sites

Va multumesc mult pentru ajutor.

Oamenii inteligenți învăța din greseliile altora, oamenii destepti învăța din greseliile lor. Se pare că eu am învățat din gresala mea. User-ul nu este pe Rgc, dacă ar fi fost aici ar fi fost demascat cu siguranță de unul dintre voi.

. La următoarea chitara voi posta ceva poze pe forum pentru a ști dacă e real sau fake. Va mulțumesc încă odată.

Greșelile*

 stai nitel, ai zis pret corect, ne poti spune si noua care ar fi ala? si daca ma intrebi pe mine, daca scula suna si este ok, wtf?

Edited by Pava
Link to comment
Share on other sites

Nu cred c-ar fi rau sa publici numele domnului cu care ai facut deal-ul.

Atat numele cat si numarul de telefon. Sa stie si altii sa n-o muste de la "stimabilul".

FI atent la orice "castana" ce-o prinzi. Atat ceva prea ieftin cat si ceva la pret normal.

Exista documentatie "cacalau" pe internet. Insa si aici poti intreba.

Imi pare rau sa aud ca se vand asa chitare inclusiv pe la noi. 


Apropo. Daca zici ca suna asa bine, du-o la cineva s-o aranjeze putin.

Nut-ul ala ii cam... gata.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pentru parere/expertiza straturi apelati cu incredere la @Stratman. E un profund cunoscator al acestor chitare, si nu numai. M-a servit si pe mine, fara sa ma cunoasca, ca pe un prieten. Si total dezinteresat. Toata aprecierea si stima.

Dar preferabil a se apela inainte de achizitie.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.