www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Upgrade Doze Semi Hollow-Body


Gungnir
 Share

Recommended Posts

Am testat un Epiphone Sheraton II Pro si intentionez sa cumpar unul de pe Thomann, insa as dori sa il cumpar si cu niste doze cu care sa ii fac un mic upgrade, urmand sa folosesc dozele Probuckers la o alta chitara de a mea.

Piticul meu este ca vreau sa pastrez optiunea de coil split(adica sa iau 4 conductor wire pickups) cu care vine chitara din fabrica, asta insemnand ca nu privesc spre alternativele normale la un upgrade de doze la o astfel de chitara(Gibson Classic 57, Burstbuckers sau Duncan Anquities, de exemplu).

Stilul meu inca se definitiveaza, deci am nevoie de maximumul de versatilitate(care este si motivul pentru care vreau coil split-ul).

Momentan cant Blues cu gain moderat, dar am si preferinte pentru care un crystal clean sau un overdrive ceva mai 'intaratat' nu ar fi nefolositoare.

Asadar, ce doze 4 conductor wire recomandati pentru un upgrade la un Sheraton?

Multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

nu iti pot face o recomandare privind dozele, insa iti pot spune ca schimbatul lor va fi o operatiune destul de complicata. chitara nu are acces in spate catre potentionetre si toata treaba se face prin fanta de pe fata chitarii. am urmarit unele tutoriale pe youtube si este ceva munca sa schimbi dozele la un asemenea tip de chitara.

Link to comment
Share on other sites

Nu e foarte complicat, eu am rezolvat singur, ce-i drept cu Gibson '57, asa ca nu pot oferi alta parere. Cu putina atentie si rabdare, se poate (prin F-urile aferente...). Desi ar fi poate mai interesant un upgrade definitiv, cu un intreg "wiring harness" adevarat. Ar fi si mai simplu... Bafte!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Multumesc pentru sfaturi! :D

 

Am vazut si eu cateva tutoriale pe youtube, imediat cum o sa achizitionez chitara o sa incerc, pe cat posibil, sa fac eu upgradeul in asistenta unui lutier cu experienta. 

 

Astept si sfaturi pentru doze, daca are cineva.

 

Am ochit un set de Seymour Duncan Seth Lover 4C, a incercat cineva ceva de genul?

Link to comment
Share on other sites

Seth Lover si Antiquity suna extraordinar de bine in chitarile hollow si semihollow. Pearly Gates au alta faza, parca merg mai bine in solidbody. Poti incerca linistit si Gibson Classic 57 in cazul in care le gasesti mai usor decat Seth Lover., sau orice doza din gama PAF cu output mai mic, gen Alnico 2 pro de la SD, 36 Anniversary PAFs DiMarzio etc

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.