www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Problema Korg M50 (Midi/usb)


Recommended Posts

Salutare

 

De curand am cumparat o clapa korg m50 pe care nu pot sa o conectez la laptop prin usb.am instalat driverul midi usb,clapa este upgradata cu ultimul OS .

Nu sunt expert in calculatoare dar in device manager clapa este la categoria sound,video and game controllers si nu stiu daca asta e ok;teoretic ar fi trebuit sa apara la usb(sau ceva de genul).

In device manager apare ca driverul este instalat si device ul ready to use.Cablul usb este bun,laptopul sesizeaza cand il conectez dar laptopul nu primeste activitate midi.

 

Ceva sfaturi/sugestii?

multumesc!

 

later edit:

am instalat driverul intr un laptop cu win xp si a mers din prima fara pb de unde deduc ca pb este modul in care clapa este vazuta de pc.

In xp o vede ca midi device,iar in win 7 ca.....(nu inteleg ca ce)

exista ceva setari de midi in win 7?

 

poze cu xp si 7:

post-5188-0-79209700-1473762877_thumb.jpg

post-5188-0-79180300-1473762885_thumb.jpg

post-5188-0-83150300-1473762892_thumb.jpg

post-5188-0-42816900-1473762900_thumb.jpg

Edited by Vince Windrider
Link to comment
Share on other sites

Cauta  KORG USB-MIDI driver for M50 ..ptr Win7

 

Daca nu gasesti ptr Win7  "driverul " il instalezi cu   "Compatibility Mode "  ce are  optiune de "propune automat versiunea cea mai adecvata " ( nu mai stiu cum este exact denumirea in  fereastra de "Compatibility Mode " al win7 .

 

Probabil o sa fie Win XP sp.3 sau sp2 .

Asa am patit si eu cu  multe  scule care faceau reclama ca functioneaza cu win 7  , 8 , 10  si de fapt fubctioneaza cu Win XP .. ..asa ca acum am instalat XP  Profesional   ce merge cu procesor "dual core"  singura problema ar fi ca  vede doar 3G Ram  din 4 G RAM instalate ...dar functioneaza OK cu toate softurile de muzica ce la am .primit cu mixer , efecte , recorder etc plus softurile Free VST ..

 

Foarte multe "dll" -uri ale sculelor virtuale nu functioneaza de la Win XP "in sus " .., gasesti zeci de soft synth tip VST plugin si scule de studio virtuale super bune !  dar majoritatea pe Win7 nu functioneaza .probabil nici pe 8 sau 10 ,,

 

 

Sau trebuie sa cauti daca exista ..la unele scule au aparut..  drivere ptr Win7

 

Deci pe scurt dai "click de dreapta " pe fisierul "exe" al driverului si alegi din lista de preferinte ce se deschide jos de tot   "Properties "  se deschide o alta fereastra cin care alegi ..."Compatibility  " in care "bifezi" "Run this program in Compatibility Mode  for " ai o fereastra cu  lista OS-urilor  din care sa alegi ....(de ex. Win XP ...sau  Win 95 ....Win NT ...etc ) probabil Win XP sp.2 sau sp.3)

Dar in Win 7 exista si un "auto mode" ..( parca asa se chema ) alegi acel auto mode ..ce va gasi care OS este OK ..

 

Daca ai un program al sculei   si acela trebuie instalat cu " compatibilty "

 

in Win7 asa am reusit sa pornesc sintetizarorul  M1  de la  KORG ..altfel rezultatul a fost "blue screen !!! " a blocat tot PC-ul complet !!!

 

plus am ceva     si tu trebuie sa ai asa ceva de la KORG ..

deci am instalat  :

 

Korg kontrol editor ..

 

Korg USB MIDI driver Tool ce contine

-Install Korg USB-MIDI device ....

-configure Korg Driver Setup Utility ....

-Install Korg USB-MIDI Device

 

Korg Legacy .. sintetizatorul KORG M1

 

 

 

acestea toate le-am instalat prima data normal in Win7 si a murit PC-ul ..( doar scria pe cutie Win XP si !! Win7 ..)

 

Apoi am "dezinstalat " si reinstalat cu compatibility ..

 

Daca ai instalate ceva din aceste programe poti incerca sa dai click de dreapta si in Properties ... "compatibility " sa alegi "run this program ..." si alegi XP sp 2 sau 3 ...sa vezi daca nu porneste doar cu atata ..fara sa mai reinstalezi ...

 

Dar ar trebui sa ai  driverul KORG !! ce contine ASIO   propriu ..cauti pe net la KORG...fara ar putea sa ai latenza mare daca cumva functioneaza ..

 

In orice caz "Korg Driver setup utility " la mine este setat sa porneasca automat la pornirea PC-ului  fara asta nu functioneaza

KORG M1

 


 

Nu stiu daca ai nevoie de toate acestea   eu am nanoPad si nano Key KORG  si functioneaza OK  cu XP si prin compatibilitate cu Win7 ..dar ptr Win7 gasesti mai putine softuri de scule virtuale VST ..asa ca am trecut iar pe XP ..

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Karpi , am incercat toate variantele posibile,inclusiv cele descrise de tine.initial am crezut ca e o incompatibilitate de driver cu win 7 64 pt ca pc-ul vedea clapa ca audio device.

In cele din urma am gasit pe net rezolvarea care e destul de atipica si anume trebuie intrat in regedit.exe si din windows/drivers32 trebuie sterse niste fisiere ``midi``.in linkul de unde m am inspirat erau 2 fisiere ,la mine erau vreo 6.Le am sters pe toate la risc(posibil driverele de la celelalte scule midi) am reinstalat driverul pt win7 si acuma merge.

Este prima oara cand mi se intampla asa ceva cu o scula nu f veche.

ps: pun linkul aici ,poate se mai loveste si altcineva de genul asta de pb:

 

Edited by Vince Windrider
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bine ca ai rezolvat .

 

.trebuie sa vad si eu ce mai pot face  ..daca nu am in USB MIDI device-ul ..si vreau sa pornesc  Korg M1   se blocheaza ..tot se " incarca " programul si nu se mai misca  ." . o crima sa inchid programul fara sa restartez PC-ul ...o fi ceva tot in Registrii ...nu am mai   cautat rezolvare caci s-a prapadit un PC si am altul  pe care inca nu am instalat de toate caci am asteptat sa primesc de la Zoom ->Steinberg  .> Cubase 7 LE ..iar trebuie sa inregistrez online ..cand am rabdare ..cu "elicencer " ..etc ..dupa sa vad daca mai am probleme ..Problema e ca Cubase 7 nu am vazu ptr XP ..hehe ..  si intre timp am instalat XP ..nebunie ..

.

Multumim ptr link !

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.