www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
Sign in to follow this  
adotim

Chitara Electrica Morris

Recommended Posts

Salut... Am cautat informatii despre aceste chitari si nu am gasit mare lucru.... Daca poate cineva (posesor sau fost posesor) cunoscator sa posteze cateva pareri , mi-ar fi de folos, as dori sa achizitionez una...Multumesc. Sper ca am postat unde trebuie..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu vreau să fiu indiscret, dar de ce ții morțiş să cumperi o chitară de la o firmă puțin cunoscută, pe care nu cântă nimeni relevant, ale cărei serii hand-made şi luthier sunt făcute în SUA (deci costă foarte mult), şi care, în plus, nu are distribuție în Europa?

Dacă motivul e excentricitatea, atunci fac un pas înapoi şi zic: OK.

Dacă, însă, motivul e că ți se pare că aceste chitare sunt nemaivăzute, atunci poate ar fi cazul să te gândeşti dacă merită efortul de a da o cârcă de bani pe chitară, la care se adaugă taxele vamale şi de transport. Când în România poți lua chitare foarte bune (Taylor, Takamine, Gibson, Seagull etc. etc.) din magazin, la prețuri acceptabile.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca te referi la acustice, si sunt perfect de acord.. Eu ma refer la electrice.. am vazut una la cineva, imi pare rau ca nu am facut o poza, chitara sta degeaba, si ma gandesc sa o cumpar... asta daca omul va dori sa o vanda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Electrica nu poate fi departe de acustică. E puțin probabil ca un atelier obscur să producă o capodoperă, ba încă la un preț convenabil. Mai ales când atelierul respectiv nu are, de fapt, experiență în electrice, care sunt complet diferite constructiv.

Asta, dacă nu cumva o fi vorba de o chinezărie care a pus la întâmplare un nume cu sonoritate "americană", fără legătură cu fabricantul de chitare acustice.

Pune şi tu o poză a chitarei, ca să ştim de ce vorbim.

În tot cazul, instrumentele muzicale, în modesta mea opinie, nu se cumpără după părerile altora sau după reputația firmei. Ci după cum sună, cum sunt lucrate, cum te simți tu când cânți pe chitara respectivă şi, nu în ultimul rând, cât de bine se potriveşte cu muzica pe care o faci.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chitara respectiva nu e cantata de vreo 30 de ani, nu cred ca are legatura cu China, e posibil sa nu fie in regula la doze sau vreo cheita, dar e posibil sa fie lemnul de calitate... si cu o investitie rezonabila sa rezulte o chitara foarte decenta, mai ales in comparatie cu ce se gaseste in comert... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

In sfarsit un posesor! Multumesc, Dicu... Ma gandesc ca e o chitara ok daca e favorita ta de atata timp....


Nu am poze cu chitara, si e la vreo 400 km de mine... e vorba de o replica telecaster, care sta degeaba si ma gandeam ca merita readusa la viata..Dar asta necesita oarece cheltuiala, si nu stiu daca merita...  Chiar am o chitara la lutier, si nu e chiar ieftin.... Oricum, mai cercetez, sa vedem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moridaira (Morris Guitars)
Founded in 1967 by Toshio “Mori” Moridaira, the Moridaira factory produced high-quality guitars, including the infamous Morris badged guitar. Moridaira also produced badged guitars for Hohner including Coronado, Futurama, H.S. Anderson, Lotus (some) and Sakai.   

Sursa claescaster.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

MORRIS

 

1967-present. Intermediate, professsional and premium grade, production, acoustic guitars imported by Moridaira of Japan. Morris guitars were first imported into the U.S. from the early '70s to around '90. They are again imported into the U.S. starting in 2001. They also offered mandolins in the '70s.

sursa: The Official Vintage Guitar Magazine-Price Guide 2011 by Alan Greenwood & Gil Hombree.

 

MORRIS

 

Electric instruments previously produced in Korea. Acoustic instruments are currently produced.

The Moridaira company offers a wide range of acoustic and solidbody electric guitars designed for the beginning student up to the intermediate player under the Morris trademark. They no longer produce solidbody electric guitars. Moridaira has also built guitars (OEM) under other trademarks  for a number of other guitar companies.

sursa: The Blue Book of Electric Guitars-13th Edition by Zachary R. Fjestad.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.