www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Reparatie Microfon Shure Sm57


vaxe
 Share

Recommended Posts

Hai noroc!

 

Am un shure sm 57, la care este rupt unul din firele alea subtiri (doar conductor de cupru lacuit cred), care vin de la membranana si sunn pozate pe langa capsula cu ceva banda autoadeziva. Asa, ideea e ca firul cu pricina s-a rupt astfel incat nu mai este suficient de lung pentru a putea fi lipit la loc, Intrebare: cum se executa o reparatie in astfel de situatie? Se innadeste firul cu un altul similar ca si caracteristici, sau se inlocuieste de tot (asta e foarte greu in schimb ...). Ceva pareri?

 

Merci frumos! 

Link to comment
Share on other sites

Deci s-a rupt un fir de la bobină (ce se vede aici)?

Și nu e suficient de lung pentru a fi relipit direct? Atunci da, îl poți prelungi cu o bucățică de fir subțire, nu contează foarte mult "caracteristicile".

In imagini se vede bobina "humbucker" cu terminalele ..

 

".. Atunci da, îl poți prelungi cu o bucățică de fir subțire, nu contează foarte mult "caracteristicile"....."

 

Firul de .a bobina de sunet este foarte subtire , este lacuit cu un lac ce se "dizolva" cand cositoresti ,,

 

Daca ai dexteritate si ai mai lucrat cate ceva ...:

 

1/- fixezi un conductor  cu lungimea necesara  decapat si cositorit , lpesti de "cosa" din metal unde a fost lipit firul care este acum rupt  , dupa ce ai lipit   fixezi bine acest fir de carcasa capsulei ,,cu un adeziv  ..lac ,,poate si "picatura | trebuie sa incerci pe altceva  inainte cu un fir asemanator fixat cu adezivul ales de o piesa din plastic ce gasesti prin casa ..sa vezi daca  rezita la incalzire cand o sa cositoresti firyl de la '"bobina de sunet "/

Daca  vezi ca firul test nu se dezlipeste de adezivul fixativ este OK .

 

Deci trebuie sa realizezi o noua suprafata unde sa cositoresti firul de sunet  scurt , un "punct fix " ce sa nu se miste /rasuceasca etc ca sa nu smulgi /rupi firul de sunet .

 

Asa , cand este pregatita aceasta noua " cosa " ce este cositorita la terminalul capsulei ..lipita/fixata bine cu ceva adeziv de carcasa capsulei ,,cu capatul decapat si cositorit  ca sa ai suprafata perfecta ptr cositorit firul de sunet ....poziitionezi acest capat de fir pe care "infasori " o data  firul de sunet ..nu strans ci doar sa "stea"  pe /langa  ca sa poti cositori ..

 

Ai nevoie de un pistol sau ciocan de lipit de putere mica (30W) ca sa nu cumva sa topesti ce nu trebuie .cu "fludor" ce are temperatura  de topire mica ..cositoresti "usor " cu grije ca sa nu se agatze firul de varful pistolului /ciovcanului de lipit ..

 

Inainte faci exercitii pe  alte fire ,,ca sa vezi cum se comporta treaba .

 

Pistolul .ciocanul sa aiba capatul /varful curat " formatat " cu cositor " proaspat ,,,sa fie  "lucios cositorul " ce acopera  varful ..

 

Sa nu "arzi " cositorul ca nu se va mai "lipii| !..In caz de cositor :"ars " se curata binr varful si se " reformateaza "

 

Dupa cositorire  fixezi portiunea respectiva  cu lac de unghii /lac incolor  cu grije (sa fie fluid lacul  ca sa nu se agatze firul ,,

 

normal chiar o picatura este destula ...

 

Eventual poti fixa 'firele nou lipite "  inainte de lacuire , bobinand peste carcasa la  pozitia unde-i lipitura atza ..cateva spire apoi lacuiesti peste spirele de atza si lipitura ..asa va fi fixata bine innadirea ..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.