www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Amplificare In Aer Liber?


iulia_i
 Share

Recommended Posts

Salutare! de mult ma intreb asta, am cautat pe net dar nu m-am lamurit foarte bine.

 

se da o chitara acustica si o voce la purtator. se vrea cantat pe strada in aer liber. cum as putea amplifica atat chitara, cat si microfonul si cam care ar fi cea mai ieftina posibilitate? am gasit asa ceva: http://www.fly-music.ro/combo-uri-de-chitara-pe-tranzistori/17160-amplificator-portabil-roland-cube-street-ex.html, din cate vad e si pentru voce si instrument, insa exista o varianta mai ieftina?

Edited by iulia_i
Link to comment
Share on other sites

Buna. daca te referi la cantat in aer liber mai exact la varianta de a canta pe strada... atunci DA ! ampliful ala din link este o solutie foarte buna.

 

din cate stiu eu, astea facute de firma Roland sunt bune si redau bine si vocea si chitara. Ideea este sa nu fortezi volumul foarte mult si reglezi chitara si vocea sa se auda cat mai curat.... fara suprasaturatie din butonul de GAIN ! cu cat e sunetul mai curat si fara distorsiuni, cu atat mai mult o sa reziste difuzoarele fara sa se arda sau sa se descentreze...

 

pana la urma... cine vrea sa te asculte... o sa te auda daca vine mai aproape... oricum nu o sa poti sa acoperi o suprafata foarte mare cu acel amplificator.

 

alte variante mai ieftine nu cred sa existe si care sa si sune cum trebuie. mai prost... da, cu siguranta ;)

 

 ma rog... exista si o varianta mai ieftina, dar cu putere mult, mult mai mica... asta de aici: http://www.senia.ro/mobile-cube-combo-chitara-electrica-roland-32058-3

 

legat de ciclul de incarcare/descarcare al acumulatorului amplificatorului. ei spun acolo ca o incarcare tine 20 de ore... trebuie sa citesti cu mare atentie instructiunile ca sa vezi exact cum se fac aceste reincarcari si mai ales daca trebuie cumva formatat acumulatorul. ca sa nu-l uzezi prematur. ;)

 

daca lucrezi zilnic cu el... atunci e bine sa-l reincarci peste noapte... sa fie plin acumulatorul a doua zi... logic :);)

 

bafta :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

S-ar putea sa sune decent, Rolandul face chestii bune de obicei, insa difurile de 8" mie mi se par cam mici, desi s-ar putea sa fie OK ca raspuns la joase. Trebuie testat.

Ca solutie stradala e posibil sa gasesti si variante mai ieftine insa cu siguranta mai faci rabat la calitate sau nu ai toate facilitatile (de ex. modelarea COSM, efectele). Poate vin colegii cu idei.

Treaba cu bateriile ar trebui sa o clarifici cu furnizorul. Nu a spus ca sunt acumulatori, ca sa poti sa ii reincarci. Din cate vad eu sunt 8 baterii AA, adica atunci cand se golesc cumperi altele si le inlocuiesti.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Fraților, voi știți că există și altfel de amplificatoare decât combo-uri de chitară, da?

Iulia, informații importante care lipsesc:

1. Trebuie să funcționeze (exclusiv) pe baterii? Că asta te limitează cel mai mult. Nu știu cum ar putea scoate Roland-ul ăla 50 W din 8 baterii R6 timp de 20 de ore. Probabil are un reactor nuclear înauntru.

2. Cât de mare e spațiul pe care vrei să-l "acoperi"? O stație de autobuz și un festival de 20.000 de oameni tot în aer liber sunt dar au cerințe diferite.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

In magazinele Cora, Flanco, Emag exista asa ceva https://www.flanco.ro/boxa-portabila-activa-akai-ss022a-x6-negru.html?gclid=CIqt1qzVqc0CFTUz0wodCgoEBQ

in doua variante una de 30 de w si una de 50, eu cred ca are tot ce vrei, e PA portabil, deci daca canti cu chitara pe overdrive ti-ar cam trebui un cabsim, dar in rest pentru clean, acustic, voce are de toate. In spate mai are un pannel unde sunt intrari de chitara, microfon, iesiri de linie, casti, intrari aux, cateva efecte etc.

Edited by alinu_tau
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Multam tuturor pentru raspunsuri! Pana acum Roland Mobile Cube ma tenteaza cel mai mult.. Nu trebuie neaparat sa functioneze pe baterii, insa nu stiu de alte variante? auzisem ceva cu un alimentator, dar care ar face mult zgomot si nu prea se recomanda. Pe mine ma intereseaza in principiu orice varianta care sa fie totusi sub 1000 RON si care sa se auda cat de cat acolo placut, ca fara microfon la voce nu o sa sune frumos vocea. adica ma intereseaza mai mult sa fie procesat sunetul prin ceva ca na, cum s-a zis si mai sus, cine vrea sa asculte vine mai aproape. ba chiar mai bine, astfel as "deranja" mai putina lume. ideea nu e sa stresez toata zona cu cantatul. ci doar sa ii atrag pe cei interesati.

 

Prin sistemele alea PA portabile se poate conecta/ s-ar auzi ok o chitara acustica? Boxa aia Akai de la flanco iar imi face cu ochiul, insa faptul ca vine cu microfon ma face sa ma gandesc ca e mai mult pentru amatorii de karaoke decat pentru ceva serios?

Edited by iulia_i
Link to comment
Share on other sites

Pentru acustica si voce e decenta. Akai e o firma veche si cu traditie, deci nu poate fi o porcarie, sau ceva de jucarie. Eu m-am uitat putin la ea la magazinul Cora... Are roti si maner sa o poti trage dupa tine ca pe un troller... drept sa spun ma tenteaza si pe mine :)

Edited by alinu_tau
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dacă nu ai o sursă de curent acolo unde cânţi (şi bănuiesc că nu ai) atunci nu prea ai alte variantă decât pe baterii (sigur poţi folosi un generator pe benzină dar nu cred că e cazul).

Microfonul de voce şi chitara acustică (de fapt electro-acustică) se pot conecta direct la sistemul PA. Dacă usecase-ul tău includea chitara electrică si voce atunci se schimba puţin setup-ul. 

Akai este într-adevăr o firmă cu tradiţie însă nu ştiu ce să zic de acea boxa de la Flanco. Dacă stai in Bucureşti poţi sa te duci sa vezi măcar câteva sisteme să îţi faci o idee. 

Un criteriu pe care ar trebui sa ti-l stabilesti ar fi dacă vrei sau nu şi ceva procesare/efecte.

Eu am un mini sistem PA Behringer (vezi link) care mie îmi satisface mai multe necesităţi. Dacă nu îţi trebuie efecte ţi-l recomand. Mă poţi contacta dacă vrei să vezi cum e (nu îl vând, doar îţi ofer posibilitatea de a încerca)

http://www.thomann.de/ro/behringer_mpa40bt_pro.htm

Link to comment
Share on other sites

http://www.fly-music.ro/combo-uri-de-chitara-pe-tranzistori/17160-amplificator-portabil-roland-cube-street-ex.html

Sa luam 10W  din puterea "selectabila "  ,,ca sa scoata 10W putere electrica catre difuzor probabil consuma 13W  din baterii ..( randamentul amplifului nu este 100%).

 

??? 8 baterii AA  sa poata furniza  10W  timp de 20 ore ??  cred ca este "EXAGERARE " artistica ..

 

6 baterii in procesorul de chitara "Boss G...30 "  tin cam 10 ore

4 baterii AA in  procesorul ZG1Nde chitara tin cam 15 ore ..

4 baterii AA in Zoom R8 ,,digital recorder tot cam 6-10 ore

2 baterii AA in Korg Pandora ,,procesor mini ptr chitara etc ..10 ore  ,,

 

Daca le folosesc cu casca cuplata pe iesire bateriile tin mai putin ..plus conteaza pana si consumul LED-urilor de semnalizare si iluminare ale  afisajului LCD  ..la unele se poate stinge iluminarea ca sa nu consume cei 20 -40 mili Amperi !!(0.002- 0.004  A )

 

nici unul dintre aceste scule  ce sunt practic numai "preamp + efecte " nu consuma 10W !!

 

http://www.thomann.de/ro/roland_mobile_cube.htm?sid=18623c6dfe9bea448e9d9a4675a72e94

https://www.flanco.ro/boxa-portabila-activa-akai-ss022a-x6-negru.html?gclid=CIqt1qzVqc0CFTUz0wodCgoEBQ

 

Acestea au difuzoare  de 4-5 cm diametru ..cea ce inseamna randament foarte redus !!

Adica "bagi" 50 W in difuzor (  cea ce nici nu cred ca pot livra aceste amplifuri ) si suna 5W .!

 

Daca nu este neaparat sa fie pe acumulator ar fi OK un combo cu un dif de banda larga (dublu con )cu SPL   cel putin 100dB

ce pe inalte ajunge la 113dB !!  bine ar fi sa aiba magnet "neodinium" ce este foarte puternic su de 4-5 ori mai usor decat difurile cu magnet  de ferita .dar sunt mai scumpe ,

cu amplif pe tranzistori sau circuit integrat (IC) ca sa fie usoara la transport...

 

 

Dif EMINENCE   de 12" de banda larga ar fi ideal ,cuprinde toata gama audio  de voce  si chitara .

Diful de banda larga suna "cald " si egal fara "goluri:" in banda de inalte este cel mai perfect ptr voce .

 

Nu se compara sunetul  " boxelor active " ce le aud in zilele noastre cu "boxele de voce"  ,coloane cu 2-3 sau cate 4 difuri de banda larga dar cum oameni cumpara ce le ofera firmele asta e ..probabi asa castiga firmele cel mai bine ,,

 

Difurile  de bas/medii cu diametru mic( 4-5cm) + un dif de inalte (tweeter)  suna prost ..inaltele tzaraite si departe -separat de partea de  sunete  medii joase ..plus cum am scris  au randament mic ,,suna (acustic )de trei/patru  ori  mai slab la aceiasi putere de amplificator .!

Mai ales unde nu ai "reflexii" din pereti si castig in joase cu diful pus in colt in "aer liber " suna foarte "sarac".

 

Efect ptr voce ai nevoie de un reverb/delay  ..exista preamp ptr Karoke cu ecou ..da si pedale delay .. cumperi unul second hand Amplif  ar fi bine tot unul second hand   cu dif de 12" !! cu SPL  100dB puterea amplifului d 30-50W ar fi de ajuns daca ai dif bun .

Chitara acustica ,,,trebuie una electroacustica ,,,sau sa cumperi montezi "doza piezo +preamp " in chitara ta ..altfel va fi foarte greu sa-ti amplifici chitara ca sa sune bine/plin ..cu microfon apar 100 de probleme !

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

... Pe mine ma intereseaza in principiu orice varianta care sa fie totusi sub 1000 RON si care sa se auda cat de cat acolo placut, ...

 

In bugetul asta as sugera ca daca ai posibilitatea sa testezi un Alesis. Era ideal sa fi avut si un pic de reverb pe canalul de microfon, dar ... asta e. Cel putin are acumulator incorporat.

Alesis au sound bun ca sisteme electronice, dar trebuie verificat device-ul. Mie tot mi se par prea mici difurile de 8".

Anyway, nu lua nimic pana nu ai posibilitatea sa probezi cum suna!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.