www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Diferenta Dintre Mixer Si Interfata Audio


Recommended Posts

Salutare tuturor,

Sunt ceva mai nou intr-ale chitarelor si am nevoie de cateva sfaturi de la oameni mai priceputi ca mine.

Vreau sa va intreb ce e mai bine si care e diferenta intre un mixer si o interfata audio, pentru a putea inregistra/canta prin softul de PC.

Cele doua exemple si comparatii sunt acestea: interfata audio usb Focusrite Scarlett 2i2 si mixerul Behringer Xenyx Q502 USB.

Va intreb asta deoarece din ce am citit inteleg ca as putea face si prin mixer cam acelasi lucru pe care il face interfata audio , iar atunci care sunt avantajele sau dezavantajele dintre ele?

Va multumesc :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mixerul este util atunci cand ai mai multe intrari si mai multe iesiri pe care trebuie sa le gestionezi rapid, cum ar fi de exemplu in live sound. De asemenea, iti permite sa faci si corectii de EQ, sa adaugi efecte si chiar compresie in timp real. Daca vrei sa inregistrezi doar unul sau doua canale acasa, ca sa aplici procesare ulterior, nu ai nevoie de mixer. 

Behringer Xenyx Q502 USB nu este un mixer in adevaratul sens al cuvantului, este doar o interfata impachetata si vanduta ca un mixer. 

Iar Focusrite face produse de calitate mai inalta decat Behringer, care sunt renumiti pentru lipsa de fiabilitate.

Link to comment
Share on other sites

"Mixerul"  se poate utiliza si fara PC ca si mixer analogic ,,dar  este bine sa aiba si interfata de "external soundcad " USB  ptr  PC.

 

Si cu  interfetele /"placile externe " ai tot felu de efecte in "mixerul virtual " ai DSP .cu efecte COSM (CAM CE ARE UN PROCESOR PLUS  ARE EFECTE PTR MICROFON/VOCE) SOFTUL il primesti cu placa ( pe CD sau download de pe siteul firmei).

Dar nu-l poti utiliza efectele si mixerul separat de PC ! respectiv trebuie sa duci cu tine si un PC/Laptop/tableta ce sa fie compatibila cu "placa externa pe USB"..

 

Deci ceva util ar fi  un "mixer/" cu 4-6 canale cu efecte /(si recorder ar fi OK ) standalone ce are si interfata USB ,ce il poti folosi si la cantat live pe scena si acasa cu sau fara PC,

 

Convertoarele A/D si D/A  sunt deja foarte "comune" si cam toate sculele au calitate  ..

Unele scule au problema cu un mic zgomo la intrarea de microfon..ce deranjeaza pe cei care vor sa inregistreze semnale mici din natura..de ex..greieri, pasari cantatoare...dar si acestia rezolva cu un preamp in plus ce este mai fara zgomot si un microfon adecvat .

Behringer nu stiu cum e .Am auzit ca au imbunatatit treaba de acu vre-o 2 ani si ca ar fi mai calitative  sculele lor de noua generatie.

 

Mixerul analogic ptr "live" are avantaj ca poti sa setezi ptr mai multe scule ..de ex o intrare ptr o chitara , alta ptr a doua chitara sa zicem acustica  pregatite ptr cantat si doar schimbi chitarele si volumele ll  nu mai umbli la butoanele de EQ /EFECTE , a treia intrare ptr un BT sau drummachine , a patra intrare ptr un microfon ,,,,etc, , plus poti sa rutezi efecte in paralel, sa panoramezi ptr doua amplifuri etc etc ..

Edited by karpi
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.