www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Indepartare Lipici Velcro


Doctor X
 Share

Recommended Posts

Salutare!

 

Eu sunt cam "miniatehnicus" așa că sper să nu vi se pară stupidă întrebarea.

Am câteva pedale nefolosite de ceva (multă) vreme, care au fost montate odată pe un pedalboard cu ajutorul unor bucăți de velcro. Cu trecerea timpului, lipiciul de pe banda de velcro s-a înmuiat si s-a întins pe baza pedalelor.

Întrebarea e cum scot acest lipici de pe suprafețe din plastic și cauciuc, fără să afectez cumva respectivele suprafețe.

 

Mulțam anticipat!

Link to comment
Share on other sites

Alcool izopropilic sau white spirt; white spirtul curata mai bine astfel de lipiciosenii. Sau WD40, care e un fel de white spirt pe steroizi. Nici white spirtul, nici alcool-ul izopropilic nu ataca masele plastice(mai putin stirenele care sunt solubile in majoritatea solventilor) si cauciucurile, decat la expunere indelungata s-ar putea intari. La plastice ar mai fi de adaugat ca PET-ul dupa expunere indelungata s-ar putea matui. Expunere indelungata inseamna mai mult de 30-60 de minute intr-o baie de alcool.

 

Si oricum: e spatele unei pedale, nu bara unui ferrari; daca are cauciuc, nu e folosit pentru etansare, asa ca despre ce vorbim aici?

Edited by lefmir
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Incearca cu "Cracii Lu' Mona". Spirt. Dai cu spirt, freci cu o carpa in asa fel incat sa ramana scame in lipiciul inmuiat. si mai dai cu sprt, mai bagi niste scame. Dupa cateva serii de-astea lipiciul va imbiba scamele si suprafata de contact cu cauciucul si plasticul tau se va reduce considerabil. Dupa care mai freci cracii Monei si scapi de belea.post-997-0-85642400-1460188555_thumb.jpg

Edited by Nenea Rau
Link to comment
Share on other sites

"Goo Gone Citrus Power Liquid Adhesive Remover" dar nu stiu daca gasesti in RO in schimb am auzit ca asta e la fel de bun si il gasesti aici: http://www.life-care.com/produs/Solutie-de-scos-pete-BioHAUS%C2%AE-925/K04Z/RO/?itemID=13166

 

 

"Solutia BIO de scos pete BioHAUS® degreseaza biologic, indeparteaza petele de pe imbracaminte, covoare, mobila tapitata, elimina mirosul, curata orice pata ”enervanta” din gospodarie. Guma de mestecat, cerneala, uleiul, lacul de unghii, pixul, lipiciul, urmele de cauciuc de pe podea, grasimea intarita, animala sau vegetala, toate pot fi indepartate."

Edited by bandibalog
Link to comment
Share on other sites

Si pentru ca preventia este mai buna decat tratarea, exista la Praktiker (sau cel putin exista) velcro autoadeziv care adera foarte bine cam pe orice suprafata si se indeparteaza foarte usor fara sa lase urme. Suprafata nu ramane nici macar lipicioasa dupa ce e scos. Era vreo 5 ron metrul liniar. Nu mai mutilati pedalele cu tot felul de adezivi, sunt si ele oameni :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Am curatat asa ceva , urma da adeziv "nepietrificat" da la "Scotch" si altele   ce era inca maleabil ,cu apa calda cu sapun si cu o carpa sau burete mai dens  se  umezeste si se freaca ..se  dezlipeste pas cu pas cum "intinzi" adezivul ..unde ramane umed nu se mai prinde asa ca se "aduna " ca si plastilina  si se  ia .

  .

Am utilizat metoda si la suprafata /cutii de pedala din polistiren (neexpandat) ce era atacat de cam orice ,

 

Am mai curatat si cu "CONTOX  "(contact spray  uleios  nu din cel uscat !) bineinteles se  incerca   pe o portiune  mica sa vezi daca  nu ataca materialul de plastic sau vopseaua ....dar daca nu este intarit adezivul merge cu apa calda+sapun ..si "frecat" cu carpa   .

 

Chiar si de pe o chitara am reusit sa curat adezivul "pietrificat" de la o "matritza " , pusa de  fostul proprietar ,cu metoda ..apa+sapun si carpa .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.