www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cover - Tropotita De Pe Iza


Recommended Posts

In primul rind felicitari! :beerchug:

Ma bucur foarte tare sa vad pe cineva mult mai tinar interesat de muzica populara. Romaneasca, aici in varianta ei cruda. Bravo!

 

Aveam un solo de concert in care cintam acompaniat de orga de biserica (sintetizata) la inceput un G Zamfir (dupa modelul concertului vazut la tv undeva in 1974-5 sustinut  de Zamfir cu Nicolae Licaret, cred) si apoi un Farcas tot cu o tropotita dar compusa de mine si care sa sune a el. Criteriu esential sa sune ca el!

Ei bine, daca Zamfir mi s-a parut a fi usor de emulat (pull and release, mult hammer on cu ambele miini si niste tapping mai fisnet la unele chestii, ce cinta el e o doina olteneasca, oltenii n-au decit una!) la Farcas a trebuit sa invat multe astfel incit interpretarea pe o chitara electrica distorsionata sa sune a el si nu a ceva adaptare metal. Mai apoi, am gasit ca o foarte atenta selectie a panatiei e esentiala: cind sa dau cu pana si cind sa fac hammer on/release ca sa sune a Maramures nu a Michael Schenker care a trecut pe-acolo.

Sper sa m-apuc cindva sa inregistrez povestea asta cu orga, chitara si duba. Dac-o iesi si buna o incarc aci, daca nu oi sede blind.

 

Felicitari inca o data!

Edited by Posho
Link to comment
Share on other sites

Multumesc frumos pentru aprecieri! Intr-adevar, este destul de greu de emulat stilul pt noi chitarstii de metal/rock/blues/jazz. Sunt multe subtitlitati de care trebuie sa tinem cont, dar nimic nu e imposibil. Mai e inca o chestie, sunt si note care nu pot fi reproduse exact pe chitara. In exemplul de fata piesa originala e cantata la vioara si unele parti sunt cumva intre doua semitonuri pe chiatara, deci nu pot fi reproduse exact din pdv al tonalitatii, poate doar cu o chitara microtonala. In fine, e o experienta care iti deschide mintea :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.