www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Se Merita Sa Trec Pe Bas?


Codrin18
 Share

Recommended Posts

1- Trebuie vazut DE CE "progresezi foarte greu", in special ca ai prof. ... vezi CE nu se leaga...

2- S-ar putea ca proful/metoda/etc., sa fie ok, si sa ai tu anumite puncte slabe (chill, NU este nici o rusine, toti am fost inzestrati cu diverse, mai mult sau mai putin). S-ar putea ca focusul pe bass sa te ajute de fapt sa iti lamuresti niste lucruri, d.p.d.v. melodic, ritmic, armonic, .. Stai linistit, NU este automat mai usor sa canti cu basul, doar pt. ca are numai 4 corzi ! ... cred ca e mai greu sa prinzi corect niste lucruri cu basu' (chiar chestii relativ simple), decat sa inveti 3 acorduri cu chitara si sa te distrezi la un foc de tabara :-p Mult succes!

:respect:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

NU!

 

In 6 luni nici la  bas nu poti invata  mai multe

 

 

RABDARE !!

 

Inveti chitara..incet , acumulezi practica si teorie  ce este necesara si la chitara si la bas .

 

Introducere ......notele , pozitiile , acordurile/arpegiile  ...toate acestea  trebuie invatate si ptr bas cu 4 corzi  , la chitara ai doua corzi in plus

 

ca basist va trebui sa cunosti   si basul cu 5 sau 6 corzi ....deci acelasi lucru ..

 

Ca si tehnica de "instrumentist solist " basul poate fi chiar mai greu ..

 

In orice caz se invata la chitara  cand esti avansat treci pe bas daca este nevoie .., tehnica difera un pic  dar in mare tot chitara este .. 

Edited by karpi
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nu merita, in primul rand nu vei mai avea acelasi impact la gagici (cate gagici ai vazut tu sa se uite la basist?) si in al 2-lea rand e cam tot aia daca nu chiar mai greu, mai bine inveti asa catinel cu chitara aia si ai sa vezi ca vei prinde pan' la urma, acu, bine, nu toti trebuie sa fim cantareti, unii pot, altii nu.

succes!

Link to comment
Share on other sites

Cred ca, chitara bas sau... trecerea pe chitara bas o simti, nu ti-o impune nimeni. Ceva gen: nu conduce masini, condu motociclete, ca te "prinde mai bine". Nu e o regula ca cineva sa fie expert in chitara, ca mai apoi sa aibe dreptul de a trece la bas, cum nu e o regula ca cineva sa fie expert in masini, apoi sa treaca la motociclism.

Ca ajuta, asta-i alta poveste, dar degeaba ajuta daca nu ai "tragere de inima".

Cred ca, in primul rand, toata lumea ar trebui sa aleaga instrumentul cel mai drag lui, care-i place cel mai mult, si apoi sa invete sa-l foloseasca, decat sa-i impuna cineva la ce sa cante sau ce sa cante.

 

Eu cant si la chitara si la bas, si sincer, ma doare fix in dos cate fete/ domnisoare se uita la mine sau nu, atunci cand fac un jam cu prietenii. Daca fac ceva, in primul rand o fac pentru propria placere.

Eu zic sa iei basul in mana si sa vezi daca te prinde. Daca ti se par freturile interminabile, aspectul si sunetul total "neconform" standardelor tale + nu simti si nu te atrage o linie de bas, cred ca nu ar trebui sa te apuci de el. 

Cum spunea cineva mai sus, poate ca o linie de bas nu e atat de melodica, insa are aceeasi teorie muzicala. Si stilurile/tehnica sunt mult mai complexe, dar.. cine stie?

Edited by ScreamStar
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Grammar nazi pe ziua de azi: verbul a merita NU este reflexiv!

 

Asta inseamna ca merita sau nu si absolut niciodata nu SE merita ceva.

 

In rest au spus-o colegii, vezi ce te atrage si MERITA s-o faci. Poate MERITA sa faci un exercitiu si sa asculti doar basistul unei trupe, uneori respectivul instrumentist joaca un rol cu mult mai important decit pare. Cauta pe youtube dupa un Nathan East sau dupa un Geddy Lee si asculta.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Specific trupelor de rock și metal care abia se formează (eventual din începători) e faptul că tipul care nu cântă bine la chitară trece pe bass. Asta e o foarte mare greșeală. Sunt pline scenele de trupe care mai deschid concerte prin cluburi mai mici care nu au basist, ci încă un chitarist, dar cu corzi mai groase și dat încet în mix.

Edited by eduard.alexandru
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Salutare prieteni.Studiez chitara electrica de aproximativ 6 luni , dar progresez foarte greu iar profesorul meu mi-a sugerat sa trec pe chitara bas pt ca el crede ca ma va prinde mai bine pt moment.Ce sa fac?

Daca descrierea ta succinta e reala raspunsul la intrebarea ta e relativ simplu:

- agata chitara electrica-n cui

- procura sau cumpara-ti o chitara cu cutie de rezonanta

- schimba profesorul

Ia aceste masuri radicale dupa ce in prealabil cineva de specialitate iti confirma ca ai simt ritmic.

Daca instrumentul "te atrage", porneste ,din nou de la level"0", fara sa "arzi" etape, inarmat cu multa rabdare, la aprofundarea studiului teoretic, paralel cu cel practic. Rezultatele apar treptat.

De la dorinta la putinta exista un parcurs, care difera de la un individ la altul. Bafta!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

"chitara "  sau "bas",,,tot ai nevoie de studiu si exercitii cat incape ..

 

In sase luni  ce se poate observa la un "elev" ? daca nu exista probleme serioase ca si lipsa auz muzical /simtul ritmului , trebuie si mai mult timp de studiat daca ai chemare ..si este absolut neinteresant daca e vioara...contrabas ..chitara ,,chit bas ..pian ..etc

 

Ca si basist in trupa esti pe post de acompaniament  ,canti mai putine note decat chitaristul solo  dar impreuna cu bateristul esti baza trupei .Este o iluzie faptul ca basistul are "mai putiina treaba '!

 

Toti basistii cu care am cantat  sunt niste perfectionisti atat ritmic cat si armonic si fiecare cunosc chitara sau ,pian / orga ..canta si vocal ..si cam orice gen muzical ...de la folclor la rock la jazz . unii si muzica clasica .

 

Si eu cant si la bas , nu-i de loc  mai usor decat la chitara !.

 

 

Nu stiu de unde idea profului tau ?

 

Poate tu vrei ca mai repede sa ajungi "pe scena" .. 

 

intr-o trupa de incepatori chiar ca basistul poate avea de invatat mecanic doar  cateva "mersuri" ptr progresiile armonice a catorva piese ..si iese ceva ..

 

Apoi "cu timpul " poti devenii si solist basist ..

 

Iata doi basisti ...mai sunt multi altii ,,

 

 

 

In sase luni abea ajungi  sa "nimeresti" coarda  si sa ai un "prim sincron "(cateodata ) intre cele doua maini  ..indiferent de bas sau chitara ..

Edited by karpi
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.