www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
Guest

Primii Zece Pași Către Nicăieri ... [Dramă În Patru Acte]

Recommended Posts

Guest

Primii* zece pași către nicăieri:

*numărul de pași este egal cu 1 − 1 + 1 − 1 + ...

 

 

I. A de la aberație (cum ar trebui să sune):

Drone. Disonanță. Delir. Haos. Abordare minimalistă cu sustain incredibil și feedback din abundență. Drone. Masă și densitate. A se servi rece și crud. Textură. Slow și repetitiv. Experiment. Originalitate? Caută sunete. (De)Construiește cu ajutorul (sunete)lor. Repetă. În partitură* este inclusă multă liniște dar și foarte mult noise. Ragnarök? Dureri în vintre și senzații de sufocare. Calm. Vibrații. Armonie. Nu imita fără să înțelegi. Aspiră la imperfecțiune. Geniale Dilletanten.

*Relax, nu există partituri (cel puțin nu în sensul clasic). :)

 

 

II. Transpirație (cine ar trebui să participe):

Hipsteri care nu se pricep să câte la instrumente și care nu sunt hipsteri. Nu contează dacă au sau nu instrumente muzicale. Trebuie să poată improviza folosind ceea ce au la îndemână. Dacă pot improviza folosindu-și barba atunci sunt acceptați și hipsterii.

Se caută basiști (preferabil cu două coarde și slide – dacă vreți să fiți luați în serios) și chitariști (preferabil de la patru coarde în jos - pe bune, chiar aveți nevoie de MI-ul subțire? oricum se rupe – utilizatori de amplificator de bas) cărora nu le este frică să întrebuințeze flanger-ul, phaser-ul (nu ăla din Star Trek) și delay-ul înainte de fuzz și care nu folosesc (sau au uitat ce înseamnă) EADGBe și drop D. Ca întotdeauna, instrumentele fretless, coardele flatwound și acordajul DDDDdd au prioritate.

 

Notă: Nu este recomandată folosirea acordoarelor. Dacă nu vă puteți abține încercați să nu le setați la 440 hz. Idealul frecvenței de referință variază între 410 hz și 435 hz. Recomandăm 432 hz. Sau whatever.

Percuționiști cu tehnică primitivă, impulsuri de autodistrugere și instincte creatoare. În cazul în care vor fi folosite tobe convenționale, mărimea minimă a ride-ului trebuie să fie 22” (ideal 26”) iar cinelele vor avea coadă lungă. Pedala dublă e un minus. Amatorii de bebop* și swing stau în față.

Vocali care stăpânesc tehnica diafonică și improvizația. Deși accentul cade pe sunete și nu pe versuri, nihilismul este un bonus.

Suflători în diverse țevi (plastic, metal, lemn etc.) și orificii.

În loc de concluzie: căutăm oameni (masculin/feminin), nici muzicieni nici muzicanți, care doresc să experimenteze, să improvizeze și să concerteze. Cerem seriozitate, punctualitate și disponibilitate. Nu este vorba despre formarea unei trupe muzicale. Nu există un număr fix de colaboratori. Respingem folosirea formulei succesului. Gloria eternă vă va fi refuzată. Damnatio memoriae.

EXCLUS: cavalerii post-rock (wtf?), cadeții shoegaze (puteți să vă admirați pantofii și colecția de pedale la voi în dormitor – țineți cont că holbarea în led-uri poate provoca fosfene și halucinații!!!), exploratorii de soundscapes și alte chestii gen ambient/atmosferic. Exclus.

*Bebop drone e un quadrcopter. Bebop e muzică.

 

 

III. Inspirație (scurtă listă de preferințe personale):

Nivelul I: La Monte Young, Pierre Schaeffer, Eliane Radigue, Yves Klein (da, pictorul), Brian Reitzell, Merzbow, Earth, Sqürl, Swans (perioada Filth, Cop), Caspar Brötzmann.

Nivelul II: Einstürzende Neubauten (audiție obligatorie Stahlmusik, Kollaps, Halber Mensch), Velvet Underground, John Cage, Jim O'Rourke, Sunn O))) (vezi albumul Flight of the Behemoth), Taj Mahal Travellers, Iancu Dumitrescu (?).

Nivelul III: puțin Melvins.

Nivelul IV: ... ... ... ... ...

Nivel bonus: Boris/boris. Dacă ști de ce Boris/boris și nu BORIS atunci ai trecut din oficiu de prima etapă* a preselecției.

*Nu există o a doua etapă. Dar poate exista o a treia.

 

 

IV. Constipație (scurtă listă de antipatii personale):

Sonic Youth, Cocteau Twins, My Bloody Valentine.

 

 

 

Contact: PM (și uneori pe mail-ul secret) :respect:

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.