www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Pedalboards Personalizate?


Red X
 Share

Recommended Posts

Salutare tuturor, sunt curios de o chestie, ma gandesc sa incep o mica "afacere" cu pedalboards as vrea totusi sa nu ma arunc cu capul inainte fara sa aflu pareri de la oameni din comunitate. Ce ar fi diferit la acestea? Faptul ca le putem personaliza in functie de cerinte si cand spun personaliza, efectiv se pot face picturi pe ele, diferite desene, modele etc... Totusi cati ar fi interesati si care considerati ca ar fi pretul pentru asa ceva?

Link to comment
Share on other sites

 In primu' rand trebuie sa ai unul cu care sa iesi in fata, de reclama. Il faci pt. tine, vezi cat te costa si cat lucrezi la el si astfel ai un pret pe care-l ceri la vanzare. Eu zic ca ar fi lume interesata, mai este un topic vechi la "servicii" parca, dar a intrat pe linie moarta. Depinde bineanteles de calitate si pret.

Link to comment
Share on other sites

Ce ar fi diferit la acestea?

Adică să-ți facem noi poziționarea? :D

Nu sunt multe locuri unde-ți poți face pedaliere, dar nu sunt nici mulți chitariști care au nevoie de acest serviciu. Probabil loc pe piață ar fi.

Dacă ce deosebește produsul tău de al altora sunt decorațiuni personalizate, e treaba ta. Sunt și potențiali clienți pe care-i impresionează modul în care arată echipamentul. Chiar dacă nu petreci mult timp uitându-te la pedalboard, mai ales la exteriorul său.

Trebuie să iei în considerare și faptul că asta se poate face cam la orice print shop/atelier de producție publicitară, de care sunt destule.

PS: sunt curios cum rezistă asemenea aplicații decorative la rigorile turneului.

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

Fa una doua modele sa vedem cum ar arata. Foarte important e sa fie usor si portabil sa nu ti se rupa mana daca mergi de ex la repetitie. Alt aspect ar fi design ul. Pe unii le intereseaza cum arata pe altii nu, eu de exemplu am un pedalboard facut de mine destul de urat insa isi face treaba de 3 ani de zile, a vazut o gramada de concerte si niciodata n-am avut treaba cu el.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Alt aspect ar fi design ul. Pe unii le intereseaza cum arata pe altii nu

O să repet în continuare până vă intră în cap: aspectul (cum arată) e doar una din consecințele designului (proiectării). E.g. "ușor și portabil" țin tot de design.

Edited by FiveseveN
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ca in orice domeniu trebuie sa respecti niste conditii ca sa te impui pe piata.

 

1. Produsele sa fie calitative si fiabile. In cazul tau, usoare, rezistente, materiale de calitate, vopseluri de calitate, etc.

2. Design grafic de bun gust si executie de calitate.

3. Pret competitiv. Si aici s-ar putea sa ai o problema, pentru ca nefacand productie de serie s-ar putea sa-ti iasa cam scumpe. Iar daca un pedalier costa 500 ron la thomann si la tine 1500, nu prea-i bine.

 

Marea problema pe care o vad eu insa e piata. Din start te adresezi unei nise de piata, iar daca te axezi doar pe Romania s-ar putea sa ajungi in scurt timp la concluzia ca de fapt nu ai prea multi potentiali clienti. Gandeste-te cam ce procent din chitaristi foloseste pedaliere, si din aia cam cati sunt dispusi sa-si schimbe pedalierul doar ca sa aiba unul personalizat.

 

Plus investitie in scule (daca nu le ai deja), atelier (daca nu il ai deja), etc. Nu vreau sa te descurajez, doar sa fii constient in ce te bagi. Daca te astepti sa vinzi pe banda rulanta, s-ar putea sa ai o dezamagire.

 

Bafta!

Edited by sam
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.