www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Problemă Intonaţie Epiphone Les Paul


Santal
 Share

Recommended Posts

Salut,

 

Am un Epiphone Les Paul Special II - nimic special la el, doar îl folosesc pentru jammuri şi sa înregistrez nişte skank chords ptr reggae şi îşi face treaba bine. Problema e că de când am primit-o tot îmi face figuri când vine vorba de intonaţie.

 

Am încercat să adjustez intonaţia din saddle, aşa cum am făcut şi la un bass Fender şi nimic - intonaţia rămâne tot la fel, sau se schimbă f. puţin, indiferent cât de mult umblu la saddle.

 

Ar putea fi ceva din cauza truss rod-ului? Să încerc să-l adjustez? Ori să fie altceva?

 

Vă mulţumesc mult ptr orice răspuns!

Link to comment
Share on other sites

Ai dozele prea aproape de corzi. Incearca sa canti o nota, pe mi-ul gros, dupa tasta 15. Daca auzi o oscilatie in sunet, ca un fel de tremolo, inseamna ca acolo e problema. Lasa dozele mai jos si incearca din nou. Le lasi pana nu mai oscileaza nota, apoi te poti apuca de intonatie.

Link to comment
Share on other sites

Daca ai corzile montate de mult timp  ele se "intind" si nu mai poti compensa din cursa calusurilor mobile  ..

 

Cand pui corzi noi acestea sunt inca "nefrante"  atfel trebuie sa maresti lungimea corzi prin mutarea calusului catre "spate "...cum se intinde otzelul in timp  va trebui treptat sa compensezi invers ..mutand ca;usul catre "neck"..dupa un timp  nu se mai poate compensa ...iese din plaja de reglaj ..si oricum nu mai suna frumos corzile uzate ...

 

 

"....Ar putea fi ceva din cauza truss rod-ului? Să încerc să-l adjustez? Ori să fie altceva?...."

 

Restul componentelor nu influenteaza intonatia ( reglajul octavei )  in asa masura sa nu poti canta .

Corzi prea indepartate de taste ( actiune mare ) poate sa duca la note false chiar daca octava este OK ..mai ales in primele pozitii ,,dar depinde de tipul de constructie al chitarei ,,,de obicei se  "compenseaza" prin acordarea pe acord tinut ..si se acordeaza ceva de compromis  de cateva come  ca sa poti canta si cu corzile libere ...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Mersi mult ptr răspunsuri.

 

Cozile le am de două luni, maxim. Nu-mi aduc aminte exact când le-am pus - cred că în prima jumătate a lui decembrie. Le-am schimbat ptr că mi s-a rupt Mi-ul subţire. Nu am cântat atât de mult pe chitara asta şi a stat mai tot timpul în husă.

 

Totuşi, am adjutat saddle-ul şi, spre ex., coarda Sol, octava e cu +10 cents mai sharp decât harmonic-ul. Tocmai de asta întreb dacă ar putea fi ceva din gât, de la truss.

Link to comment
Share on other sites

Totuşi, am adjutat saddle-ul şi, spre ex., coarda Sol, octava e cu +10 cents mai sharp decât harmonic-ul. Tocmai de asta întreb dacă ar putea fi ceva din gât, de la truss.

Pai si ai ajuns la capatul cursei de reglaj a saddle-ului? Pune si tu o poza cu bridge-ul sa vedem aliniamentul saddle-urilor.

Truss rod-ul se modifica daca e gatul stramb, nu daca ai o coarda neintonata.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.