www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ciupitul Cu Pana


Ozzy097
 Share

Recommended Posts

Pana nu demult ciupeam tot timpul corzile de sus in jos dar mai tarziu am intampinat probleme la viteza.Acum ciupesc astfel:daca ciupesc o coarda mai subtire decat cea pe care am ciupit-o inainte, o ciupesc de sus in jos, daca ciupesc una mai groasa ca cea dinainte, o ciupesc de jos in sus iar daca ciupesc de mai multe ori pe aceeasi coarda, ciupesc o data de sus in jos si o data de jos in sus.Mie mi se pare mult mai relaxat asa.Voi ce parere aveti?

Link to comment
Share on other sites

Ce spui tu are si un nume: cross picking. Te sfatuieste Petrucci in extenso.

Altii sint strict pentru sweep cu avocati de renume. E si o dezbatere cross picking versus sweep picking, youtube si dai de toate povestile.

<<Adiacent: uneori a lovi corzile doar de sus in jos se face (aproape obligatoriu) pentru a obtine o anume si dorita frazare.>>

 

PS- deseori multi chitaristi nu-si bat capul cum fac aia sau ailalta decit atunci cind au probleme de viteza si de coordonare stinga dreapta sau trebuie sa explice altora: e simpatic Gilbert undeva explicind o fraza proprie si care ajunge sa se gindeasca ce naiba face cu mina dreapta :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ciupesti cum vrei tu , cum i-ti iese tie bine .Nimic nu este gresit  doar eventual "tehnica neadecvata " ptr executarea  unor pasaje.

De obicei in jos poti accentua mai bine ,,,daca urmaresti basisti ce canta cu pana o sa observi ca ciupesc  in jos 90% si mai ales la tempouri sustinute .Chiar este greu si obositor dar asa suna bine basul .

La  chitara daca toba mare si basul duce greul  la chitara poti sa faci " jos-sus "  dar la pasaje "lente "  la rifuri cu  greutate  si poate si estompate est /suna mai greu ciupit numai in jos ce da o "adancime " in plus .

 

Deci nimic nu este gresit .

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.