www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Midi Map Conversion


Recommended Posts

Salutare și bine v-am regăsit în 2016, pe care vă urez să aveți puterea să-l faceți așa cum vi-l doriți!

 

Trecînd la treabă, unul dintre principalele lucruri deranjante atunci cînd folosești mai multe instrumente virtuale de la producători diferiți (exemplu: Addictive Drums & Superior Drummer, să zicem, deși nu ăsta e cazul meu) e faptul că au tobele asociate diferit pe taste. Steven Slate Drums are niște fișiere speciale de "map conversion" care permit trecerea de la aranjamentul pentru Addictive la al lor, de exemplu.

 

Dar dacă n-am așa ceva pentru alte programe? Se pot face "de mînă" aceste fișiere de conversie? Nu cunosc detalii tehnice, dar îmi închipui așa: te uiți pe asocieri și faci un fel de fișier cu reguli; în cel mai fericit caz, totul se rezolvă cu o translație, dar dacă nu, "îi zici" C1 -> D#1, D1 -> G1 ș.a.m.d. Se poate așa ceva? 

 

Dacă da, cum? În particular, m-ar interesa pentru Logic Pro X, dar cred că pot adapta și o metodă generală sau pentru alt DAW.

 

Dacă nu, voi cum faceți, chiar mutați de mînă sau rescrieți porțiunile?

 

Mulțumesc.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

REAPER are un plugin pt. remapping: http://amano-guitar.blogspot.ro/2012/03/using-reaper-midikeymap.html

Există și VST, pe care l-ai putea folosi în orice DAW.: http://www.codefn42.com/notemapper/index.html

 

Mersi. Din păcate, astea-s VST, mie mi-ar trebui AU pentru Logic. Dar pornind de la recomandarea ta, am descoperit thread-ul de aici: http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=215781

 

Strict în situația care mă interesează, am descoperit că dacă scotocesc atent, instrumentele virtuale care se respectă, au propriile conversii, de exemplu Steven Slate are către și de la Addictive Drums și Superior Drummer (precum și multe altele), la fel și BFD3.

Link to comment
Share on other sites

Pai ai in "libraria " softurilor ...fiecare are  ...ma multe  "aranjamente " ...de "drum map"..o lista intreaga , si cum zici in ultimul tau post  de obicei pe testate unul se potriveste ...de altfelpoti sa incarci "patch banks " in ".Midi Device Manager "--->Install Device ...ai o lista intreaga de la diferite firme /tipuri de "scule "..Korg ,Yamaha , Alesis ...drum si synth ...dar doar de cateva ori am instalat cate un bank ...nu am rabdare sa caut /testez .....asa ca ...:

 

Cum de obicei folosesc  doar cateva elemente dntr-un kit mare /complex ..de multe ori pur si simplu mut "randul " din pianorol  select si dragg ..unde am soundul care-l vreau ...de obicei o piesa  rock/pop are  sa zicem 4 loop-uri principale ...de cate 4 masuri deci nu-i o problema nici sa muti cateva "randuri " mai sus sau mai jos  cu select tot randul si dragg sau cu pop up menu in  MIDI "Transpose "  ...1---to -- +/-N  (cate "semitonuri" vrei)  de cele mai multe ori cinele , HH si tom-urile erau "decalate "  foarte rar toba mica .

OK eu zic de piesa ce o faci tu ..cu MIDI piese complexe facute de altii  este  mai " time killer "  ...

 

Deci practic ai nevoie de "patch bank :" .de la cei care au "facut drum map-ul " si pe ..care il instalezi in Midi Device Manager ....poti sa rearanjezi si tu cum zici ..C#-to -> XY  etc ...si sa salvezi ..asa o sa ai si ptr alta ocazie ...

Personal am aranjat odata "randurile "  apoi am salvat sesiunea cu canale MIDI si tobe VST instalate  "empty"  asa cand am vrut sa fac o piesa noua deschideam acestfisier empty MIDI cu BIgKIt7 ( la mine ) si cu VST "rgc+ " gata instalat  si nu mai pierdeam timp cu "rearanjatul " transpunerii ...

Link to comment
Share on other sites

Iata .."lista " din Cubase ( mai sunt ce nu am mai  pozat )  aceasta o au cam toate  softurile ...

 

post-902-0-31468600-1451942902_thumb.jpg

 

din atatea "sisteme " precis se potriveste careva  , ca sa nu cauti doua zile  printre acestea vezi pe forumuri cu MIDI si cu recording acolo precis mai sunt zeci de useri care intreaba si  daca ai noroc vei gasi raspuns  mai rapid ,la care din lista   se potriveste care "patch bank "  de al tau ..

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.