www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Pickup For Ibanez!


johnnygt
 Share

Recommended Posts

Salutare!Am un ibanez rg370dxz si pozitiile 2,3 si 4 de la pickupuri am un noise destul de mare .Pickupul din mijloc este un infs3 oare el ii de vina sau procesorul -boss gt10-sau amp Marshall mg100dfx?Va rog ajutati ma !Daca trebuie sa schimb pickupul din mijloc dati mi ceva sfaturi ce sa fie dimarzio sau seymour duncan?va multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Chitara configuratie HSH, la unele Ibanezuri mai scumpe cu aceasta configuratie am vazut conexiunile la switch asa :

poz 1 neck

poz 2 neck split + mid reverse polarity/antifaza => humbucking (fara zgomot)

poz 3 mid simplu, aici fiind single coil ai zgomot orice ai face, numai daca nu o schimbi cu una noiseless

poz 4 bridge split + mid reverse polarity/antifaza => humbucking (fara zgomot)

poz 5 bridge

Probabil chitara ta nu s-au "obosit" sa ii faca legaturile asa, le-au legat simplu fara aceste "artificii" si din cauza asta ai zgomot pe aceste pozitii. Dar poti incerca cum ai zis sa pui o doza single coil noiseless la mijloc, dar nu-i sigur ca nimeresti din prima sa nu fie "out of phaze" cu celelalte doua si atunci trebuie sa o desfaci iar si sa-i inversezi firele. Am vazut cateva doze de genul asta la mica publicitate, preturi intre 150-250 lei (fender noiseless, dimarzio virtual sau ceva minihumbuckere, daca ti se pare ca merita...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Poate mai citeste cineva topicul asta, nu vreau sa umplu forumul cu inca unul.

Mi-am luat de curand o chitara pentru acasa, un Ibanez RG421, bridge fix, HH, decent dar low cost. Am primit ce-am platit, desigur. Nu mi-a prea placut niciodata cum suna. Cand a venit timpul i-am decretat un upgrade, marca e marca, lemnul e lemn, rezonanta la rece are buna, acordata sta, nu mi-a ramas decat sa-i schimb dozele. Le stiam de la un Jackson pe care l-am avut in trecut si care mi-a placut mult, Seymour Duncan SH-2N si SH-4, asa ca le-am comandat. N-am avut la cine sa apelez pe-aici prin zona asa ca m-am decis sa ma descurc singur la schimbat. Am cautat diagrame, nume exacte de componente, pe seymourduncan.com, ibanez.com, explicatii pe youtube, diverse alte site-uri. Ok, cand m-am simtit stapan pe situatie am luat-o la desfacut.

Asa au inceput surprizele. Am constatat cu stupoare ca dozele alea nu prea pareau ele Quantum cum ar fi trebuit, culorile firelor nu corespundeau cu codajul tipic Ibanez, mai mult decat atat, dupa o dupa-masa intreaga de studiat problema am ajuns la concluzia ca erau legate pe dos la switch. Dupa ce am facut legaturile e totusi de nerecunoscut soundul, sunt foarte mandru de realizare. Atata doar ca m-am apucat sa setez si bridge-ul ca sa am intonatie si restul si am constatat o calitate indoielnica a suruburilor.

Asa de praf sa fi ajuns Ibanez?

Link to comment
Share on other sites

f20f2ba9efc0f3474f375e81ded03fbd.jpg87208db756063a01e05539c95672013f.jpg

Uwe sunt.

Bridge-ul e cu verde, are doar două fire, alb și roșu, plus masa. Neckul are 4 plus masa, cum ar trebui. Ok, am înțeles, la bridge erau făcute legături mai jos, ieșea doar unul că oricum erau legate.

Poate totuși careva să îmi spună dacă e logic ca în poziția 1 să fie legat south start în loc de Hot? La neck asemenea.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.