www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Intrebare Daw-Kontakt


Recommended Posts

Pe Mac există o aplicație, numită SoundFlower, care permite un fel de "inter-app audio", adică dă voie unei aplicații să ia ca input ce scoate o alta, ambele standalone. Uite-o aici: https://rogueamoeba.com/freebies/soundflower/

 

Pentru Windows, din păcate, nu știu, dar poate ar trebui să cauți ceva gen "inter-app audio".

Link to comment
Share on other sites

Precis exista soft ......ptr a interconecta mai multe  "canale " .. ce am avut  pe timpuri era parca  "live wire"   ...sau "virtual wire "  .sau "virtual chanels ".il foloseam la SB220 prin '96.

 

Practic exista parca  96 canale   utilizabile ..doar  de obicei la "Onboard Sound " ca nu ai o "platforma "  cu posibilitate de selectare /asignare .. au mixer simplist   doar ptr "web headstet " si "home-theatre "

 

Placile de sunet  mai OK  au mixer  cu    "wave " sau "wat you hear ".. cu care poti sa inregistrezi in DAW ce se aude de la un alt soft ...

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Tu folosesti Kontakt standalone? Ideea e urmatoarea: Nu poti sa deschizi doua aplicatii de tip DAW care sa aiba acces simultan la placa de sunet. Nu e ca si cum deschizi Youtube si Winamp in acelasi timp. Ar exista o metoda mai pe dupa ureche care se cheama agregare si o poti face cu ASIO4ALL, dar e greu de controlat volumele si nu prea faci treaba cu ea.

 

Ce ar trebui sa faci ar fi sa rulezi Kontakt ca si plugin in Sonar. Personal nu folosesc nici Kontakt, nici Sonar, deci nu pot vorbi din experienta, dar poate te ajuta asta:

 

https://www.native-instruments.com/en/support/knowledge-base/show/438/sonar-guide-how-to-insert-native-instruments-software/

Link to comment
Share on other sites

Cu acel "virtual chanels "     se selecta intr-o  mica fereastra   ce intra ce iese cu cine este cuplat In/Out apoi porneam CackeWalk -Sonar si SoundForge si Xing   asa puteam sa  rulez  toat trei simultan ..

Pana nu selectezi si dai "kontakt " la  intrari /iesiri fiecare primul program pune stapanire pe cele doua canale stereo de In / Out..dar cum am scris sunt vre-o 96 canale  utilizabile ptr audio .. dupa cate tin minte ..

 

cauta pe net ...how to ...one soundcard multiple sources

 

de ex

http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=351687

 

o sa gasesti rezolvare

 

iata :

http://www.virtualaudiostream.com/

Link to comment
Share on other sites

concret vreau sa fac urmatorul lucru:

 

folosesc sonar pt sequenzer si banca de tonuri clapa motif xs.ideea este ca mi se par mai ok tobele de la native instruments(kontakt) si as vrea sa rutez canalul(le) de toba spre kontakt .din kontakt as vrea sa trag toba audio tot in sonar intr un track audio.

 

am incercat cu kontakt in synth rackul de la sonar si nu e ce trebuie.

Link to comment
Share on other sites

Am incercat si eu ceva asemanator in ultima vreme. Solutia pe care eu am folosit-o e urmatoarea (adaptata pentru ce ai tu nevoie, avand in vedere ca nu poti rula 2 daw-uri in acelasi timp):

 

- inregistreaza track-ul cu clapele in sonar -> sa ai tot ce iti trebuie de la clape;

 

- importa-l in kontakt si adauga tobele -> inregistrezi alt track cu tobe;

 

- apoi le sincronizezi si mixezi pe amandoua in sonar -> iese neasteptat de bine;

 

E ceva de lucru, dar nu vad alta solutie.

Link to comment
Share on other sites

Daniel nu cred ca am inteles ce vrei sa spui (poate doar pct 1)

 

deci tu zici sa trag audio toate canalele inafara de cele pt toba(midi sunt deja trase)?

 sa import in kontakt ce anume si cum?kontakt din ce stiu nu are sequenzer pt track midi 

 

ps un print screen ca ex:

 

 

post-5188-0-56896200-1450391152_thumb.png

Edited by Vince Windrider
Link to comment
Share on other sites

Nu neaparat toate. Doar ce te ajuta sa inregistrezi(tragi) track-ul(canalul) cu tobe.

 

Asta doar daca poti sa inregistrezi un wav cu tobele in kontakt.

Edited by stanchiu
Link to comment
Share on other sites

Eu stiu ca Kontact  este VST ( pe langa standalone ) deci nici o problema sa-l   urtilizezi in DAW  ..Sonar sau Cubase ...sau price alt DAW ce recunoaste VST ..nu exista nici  diferenta in functionare /CALITATE redare  intre standalone sau VST plugin .

 

Deci  il pornesti ca si VST PLUGIN  SI PROBLEMA ESTE REZOLVATA ...

 

 De altfel nu stiu daca poti rula Kontact si Sonar ...in SINCRON .midi ,adica sa ai un singur  "Transport Panel " ( <<  II  >  >>  Rec )

 

In cel mai rau caz   daca are (??) softul standalone  faci un audio mixdown in "wav"  si il  importi in DAW pe un canal stereo ..vezi sa ai aceiasi BPM .

 

Eu faceam tobele in BUZZ Machine ...audio mixdown ...si le foloseam in Sonar  pe vremea can Sonar nu suporta VST  apoi a aparut DXI Synth si cu DIRECTXSISER ,  puteam sa utilizez orice VST ..IN SONAR ....parca csftul nou vede direct VST ..

Acum utilizez mai mult Cubase  ce vede VST -urile ...dar unele de XP nu functioneaza in Win7 ...mai toate sunt ptr XP SP3 ..

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Am  descarcat si instalat Kontakt , descarcat si instalat Libraria FREE  ...si cam atat ...mi-au dat si un COD de  activare ....hehe ...apoi cand am vrut sa activez , dupa cum am citit in indicatiile pretioase  , a inceput cu "colectarea de date ". Nu mai stiu daca nu vroiau si Nr de la pantofi  asa lunga era lista ...cand am vazut-o am  si dezinstalat urgent ...

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

am ajuns la concluzia ca ce vreau eu nu se poate,in sensul ca nu ar functiona cum trebuie.tine si de configuratia laptopului asta.kontakt ca si vst in sonar are intaziere la redare fata de clapa .

- ma gandesc ca ar fi cel mai ok sa folosesc kontakt intr un desktop dedicat(la care ma gandesc de ceva vreme) si sequenzerul in continuare pe laptop.poate pe un desktop i7 dedicat as putea sa merg cu mai multe instrumente inafara de toba.ideea e ca instrumentele pe care le vreau puse in kontakt solicita enorm calculatorul(numai tobele au parca 6 gb) sunt unele strings-uri care au 30 gb.

-libraria free de la kontakt e foarte slaba dar librariile native instruments sau 8dio cinematic strings etc suna fantastic,asta si datorita faptului ca sunt samplere.

 

eu am luat kontakt de pe filelist si nu mi-a cerut nici un fel de activare.nu e nici cracuit

Edited by Vince Windrider
Link to comment
Share on other sites

Eu zic ca te grabesti sa treci de la una la alta si nu esti atent la ce sfaturi primesti. Ti-am spus din prima ca solutia e sa rulezi Kontakt ca si VST. Bun, ai latenta. De abia acum, dupa atatea postari, am ajuns la miezul problemei. Ce placa de sunet folosesti? Cea interna? Daca da, s-ar putea sa ai nevoie de o placa externa care sa suporte o latenta mica. Chiar si asa, orice DAW are setari de latenta. Daca sistemul suporta latenta redusa, ai scapat de intarzierea la clapa si ai terminat problema.

Link to comment
Share on other sites

Nu ma grabesc,am incercat toate variantele.placa de sunet este m-audio 2626 bufersize de 256:e deja prea mare si tot mai apar cracksuri in sunet.

 

-Totusi ,cel putin in cazul meu sunetele redate de kontakt ca si vst sunt mult mai slabe decat in standalone.diferenta pare ca ar fi ca intre 16 si 24bit si pe deasupra kontakt vst nu are optiunile pe care le are standalone.

Link to comment
Share on other sites

256 e putin cam mult, de la 128 in jos nu mai simti latenta. Daca iti apar crack-uri la 256 inseamna ca nu duce sistemul ceea ce vrei sa faci. Poate ar trebui sa incerci si alt DAW, poate ma insel dar cred ca majoritatea oamenilor foloseste intrumentele virtuale ca si VST intr-o sesiune si nu standalone..

Link to comment
Share on other sites

Savihost e un host vst ultra-light, si unde mai pui free :) http://www.hermannseib.com/english/savihost.htm

Copiezi exe-ul in folderul tau de vst-uri, si dai rename la savihost.exe in "vst-ul tau".exe.. spre exemplu, kontakt.exe

 

Lanseaza apoi o interfata doar cu vst-ul ales, midi i/o capable, si poti seta buffer foarte mic.

Eu rulez omnisphere cu buffer de 64, latenta in asio e pe undeva pe la 0.2ms si nu face urat daca nu sare 32 de voci.

Unde mai pui ca poti sa rulezi mai multe instante si sa faci split la clapa, sa zicem pana in C4 sa trimita pe midi channel 1 si dupa C4 sa trimita pe 2. Rout them in options and voila :D

Link to comment
Share on other sites

Pana la urma am obosit de cantat la chitara  etc ...ptr o piesa ...si m-am apucat si am reinstalat ..acum mi-a cerut numai codul de activare al colectiei de sounduri , codul trimis de  ei prin Mail langa link-ul sunetelor ..

 

Pai  eu am descarcat de pe siteul oficial ...mi-a cerut adresa mail ...mi-au trimis link-ul de descarcare am desc al   Kontakt 5  apoi mi-a cerit adresa mail si mi-au trimis linkul ptr sunete  in alt mail  600M sounduri Factory ( free)  si codul  de activare .

si tot felul de tutoriale /user etc ...

 

Soundurile free sunt de nici un fel mai ales tobele ...sitetizatorul /player functioneaza OK   dar cu orice as face  tobele acestea sunt slabe ..ultimele doua   instrumente din lista sunt  chiar denumite de firma  "Toy " adica jucarie ..

 

Vad ca in Cubase nu mai consuma in gol atata  CPU , standalone consuma aiurea .

 

Latenta cu Zoom R8 ASIO   standalone era max 30ms   , oricum eu nu cant direct   asa ca ...in Cubase nu am mai gasit  unde arata cat e latenta .

 

Am incercat si am incarcat SF2  ...dar nu am reusit  tobe -garintura completa ..doar cate o singura "toba " deci cate un singur ton de la un singur instrument ..un singur sample .....dar se pot incarca mai mute  si poate se pot trimite la  cate o "clapa " ..

 

Nu stiu daca  are vre-un DSP ptr SF2 ..caci nu aparea numai volum ,si  pan ..dar oricum doar de curiozitate am instalat //m-am si plictisit ... nu mai fac incercari ca nu are rost ...am alte sintetizatoare super /orgi  ,SF2 pian...si ale instrumente  , tobe dinamice Big Kit7 free ..  cu vre-o patru garnituri de tobe super HiFi ,,dinamice ...cu sfz+  functioneaza trasnet ..

 

Cand mai am rabdare o sa mai studiez ..doar asa de coltora generala ,,,poate gasesc ceva interesant ...de fapt in sunetele free un Strings este utilizabil ...si poate un synth bass  bine "denaturat " .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.