www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Casti?


CosminStefan
 Share

Recommended Posts

Salut. Stie cineva ce model de casti as putea sa cumpar pentru bass? Vreau sa cant si sa nu deranjez pe altii. :D Am folosit niste casti de la telefon dar se aude prea distorsionat. Vreau sa conectez castile la amplificator.

 

Eu am folosit casti de la Sennheiser, AKG si Audio Technica mai multe modele si ti-as putea da niste repere dar totusi despre ce vorbim?

 

In ce buget te incadrezi? :)

Edited by ADIDAS
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Casti cu "capsule cu membrana mare "  , sunt ptr PC ..au si microfon pe o parte , suna bass OK  dar nu sunt ptr mixaj ( nu sunt castti de referinta ...cu redare liniara /uniform pe  tot spectrul de frecvente .Din start suna bass si inalte .. asa sunt fabricate ...Trebuie sa cauti cele cu 32 Ohmi ...daca au mai multi Ohm-i de ex 64 ..suna mai slab ( dar au dinamica mai buna ptr bas caci nu duc mebrana la maxim ..insa nu se aude la fel de tare )  cred ca au pretul pe la 30-50 Ron ...nu tin minte pretul exact din magazin  deoarece am luat ptr trambalat din talcioc la 10 RON .Chiar si ptr inregistrare le folosesc ca sa nu stric cablul la AKG ( tot ma agat in cablu sau ma asez pe el etc ..si se strica ) .asa.cand se duce cablu cumpar alta pereche la 10 Ron    .Am exersat si xcu basul si cu chitara si suna OK .

 

Ceva asemanator am momentan ..chiar acum .... ptr trambalat si ptr PC ..si chiar si ptr inregistrat si exersat  ( monitor)

http://www.miniinthebox.com/ex09i-folding-3-5-mm-plug-headphone-headset-stereo-earphone-with-mic-for-pc-laptop-notebook-computer-black_p2988018.html

 

sa alegi din tipurile ce au "arcul " din  otel ( ca si acesta din link ) cu fixarea castilor de capatul  barelor /arcurilor de otel ....cele din plastic se rup usor   sau la altele se "intinde  plasticul " din care ..am cateva prin cutii ce nu sunt utilizabile caci nu mai stau pe urechi aluneca de pe cap .....le tin doar ca sa le scot capsulele la nevoie ..daca se strica la alta casca si se potrivesc...

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nu vreau nici ceva scump,asa prefer sa bag bani in altceva. Cat mai putin . :D

 

Poi in cazul asta io zic sa nu cobori totusi sub 160 de lei. Si avand in vedere ca cel mai probabil vrei sa te si inregistrezi recomand casti de referintza cu raspuns linear, sa auzi toate elementele de la tobe si toate intrumentele din mix. Nu m-as duce in nici un caz pe "casti de bass".

 

Cea mai buna pereche de casti pe care am avut-o in zona asta de pretz:

 

https://www.avstore.ro/casti/sennheiser-hd-205/

 

Cred ca le am de vreo 5 ani si functioneaza impecabil si acum. Nu le mai folosesc eu, sunt la un prieten dar am avut nevoie recent sa ascult pe ele din nou si am fost uimit cat de bine suna inca dupa atatia ani. Singurul defect ar putea fi faptul ca vinyl-ul flexibil sau ce o fi ala de pe buretii cupelor se cojeste si vine jos si apoi ramane materialul textil de desubt dar nu le afecteaza decat usor estetic. Spun usor pt. ca nu se prea observa si dupa ce vine toata musamaua jos arata ca si cum asa ar fi ele. Dar sunt super misto.

 

Alta varianta ar mai fi astea:

 

http://www.mcmusic.ro/pro-audio/casti/samson-sr850-casti-referinta

 

Avand in vedere ca au difuzorul mai mare avantajeaza bass-ul.

 

Personal as alege totusi Sennheiser-ul dar ramane la alegerea ta.

 

Io nu stiu nimic mai bun in zona asta de pretz care sa si aduca o calitate a sunetului atat de mare la banii astia.

Perechile astea doua de casti is pomana curata la banii lor.

 

Mult spor la cantat.

Edited by ADIDAS
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Scriu si eu tot aici, ca sa nu pornesc un nou topic. Caut o pereche de casti on-ear sau over-ear. Vreau sa le folosesc atat la ascultat-muzica-in-general, cit si la ceva inregistrat, daca reusesc sa scot ceva placut urechii din chitara. Bugetul se invirte pe la 150 lei si poate sa mearga un pic mai sus in limitele rezonabilului, daca exista justificare. Am facut ceva cercetari si modelele recomandate de Adidas mai sus mi-au atras si mie atentia. Mi-au mai placut si Sennheiser HD219 (desi par sa fie doar de auditie, nu monitorizare) si Audio Technica ATH-M20X, care din pacate iese din buget.

 

Daca aveti alte recomandari, pareri pro/contra la ce s-a mentionat, ascult cu placere. Acum am niste Philips SHP1900 pe care le-am luat foarte ieftine, vreau un upgrade.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.