www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Tragedia Din Colectiv


Cosu
 Share

Recommended Posts

Suntem alaturi de toti cei afectati de tragedia din clubul Colectiv. 

 

Pentru a ajuta puteti face in toate zilele urmatoare donatii de sange. Adresa Centrul de Transfuzie al Municipiului Bucuresti este Str. Constantin Caracas nr. 2 Bucuresti, Sector 1. Centrul se deschide la ora 8.00.

 

Fiti siguri ca ati citit conditiile necesare pentru a putea dona: http://ctsbucuresti.ro/conditii_admisibilitate.html

 

 

Pentru a obtine informatii despre victime puteti apela 0212069291.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Alte numere de telefon pentru informatii: 021.313.06.05 si 021.312.25.47.

 

A dat acum o declaratie un medic sau purtator de cuvant de la Universitar si a spus ca donarea de sange trebuie facuta progresiv. Momentan au necesarul de sange iar centrele sunt la limita cu capacitatea de stocare, se pot face donatii si in zilele urmatoare pentru ca va fi nevoie in continuare.

Link to comment
Share on other sites

Pentru toti care vrem sa donam sange, atat astazi cat si pe mai departe, va rog sa cititi cu atentie conditiile starii de sananatate pe care o avem pentru a fi donatori. Ar fi pierdere de vreme si cauza unor contaminari pe mai departe daca nu suntem atenti.

  http://ctsbucuresti.ro/conditii_admisibilitate.html

Link to comment
Share on other sites

Sper sa nu fi fost si colegi de forum printre cei raniti, sau mai rau  ... :(

E ceva ce nu s-a mai intamplat in Romania dupa decembrie, eu cel putin nu-mi amintesc ceva similar ...sunt destul de marcat de treaba asta, nici n-am stiut pana nu mi-a spus fiica-mea la un moment dat azi, ca la tv nu ma prea uit, m-am uitat doar la tenis azi, pana am auzit ce s-a intamplat.

Cei care sunteti mai tineri, aveti grija pe unde va duceti la concerte, evitati astfel de locuri "bomba", neautorizate, sunt niste norme de securitate, de genul ca unde sunt mai mult de nu stiu cate persoane la un loc, trebuie asigurate de catre organizatori anumite conditii, salvare prezenta, jandarmerie, iesiri multiple, etc., organizare, intr-un cuvant.

 

Take care.

Link to comment
Share on other sites

De pe pagina de FB a Uber :

 

 


UPDATE: Pentru că este foarte aglomerat, cursa gratuită va fi valabilă pentru cei care PLEACĂ de la Centrul de Transfuzii, pentru a-i ajuta să ajungă acasă în siguranță. Vă ținem la curent dacă intervin alte modificări pe parcurs!

Donați sânge pentru #colectiv! Haideți să ne mobilizăm pentru ce care au nevoie de ajutor! Introduceți codul HELPCOLECTIV în aplicație, luați un Uber către Centrul de Transfuzii de pe Strada C. Caracaș 2 și cursa este gratuită, astăzi și mâine în intervalul 12:00-17:00*. Harta de mai jos indică zona exactă.

*O singură cursă per utilizator Uber, valoarea maximă de discount este de 40 lei. Valabil doar pentru curse care se încheie la Centrul de Transfuzii indicat, doar pentru donatori.

 

Mai e valabil si maine.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

De pe Facebook (poate ajuta pe cineva informatia):

- cazare gratuita in Bucuresti pentru rudele victimelor de la SKAL International Romania, Pura Vida Sky Bar & Hostel Bucharest si VOGUE Hostel si Umbrella Hostel
- mancare si bautura pentru medici si donatori de la Trenta Pizza, Calif, Pizza Hut Delivery Romania, Joseph Restaurant, Cinema City Romania, Starbucks Romania, MEGA IMAGE, AQUA Carpatica, Oala cu Bunatati, Fabio Pizza, Pizza Pizzicato, PepsiCo
- bilete de avion pentru rudele de gradul 1 si 2 din strainatate de la Vola.ro - Bilete Avion
- Uber si Black Cab ajuta cu transport gratuit pentru donare
- Compania RVG va suporta integral costurile biletelor de autocar pentru rudele de gradul I si II ale celor decedati, daca acestea se afla acum in orasele Darabani, Dorohoi, Botosani, Suceava, Falticeni, Roman, Bacau, Adjud, Focsani, Rm. Sarat si doresc sa ajunga la BUCURESTI
- Medlife ofera tratament in regim abulatoriu
- Farmacia Materna doneaza produse pentru vindecarea plagilor arse
- Istt Tratamentul Traumei ofera consiliere psihologica - programul de 6 sedinte de asistare psihologica de criza este oferit gratuit + Colegiul Psihologilor din Romania + Institutul pentru Fericire + Psihomedeor- Consultanta Psihologica, Psihoterapie + Fundatia Estuar + Asociatia Romana de Psihoterapie Integrativa ajuta!
- apelurile din Orange si Vodafone Romania catre numerele de urgență 021.206.9291/ 021.313.0605/ 021.312.2547/ 021.206.9283/ 021.264.8704/ 021.264.8525 si 021.206.9375, sunt gratuite
- se ofera gratuit un control medical la orice specialitate din cadrul clinicilor Medcenter

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Un document cu mai multe informatii utile. Nu stiu cat de actualizat este acolo unde e vorba de nevoile spitalelor, dar sunt trecute si firmele/organizatiile care ofera sprijin in aceasta situatie, detalii pentru donatii in bani, conditiile pentru donare sange etc.

 

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fo6ybzh7U70EcIOsHo_Nf3U23TzUt2-T-EVkRasXSY8/htmlview?sle=true#

Link to comment
Share on other sites

Astazi voi merge impreuna cu inca doi prieteni la Spitalul de Arsuri de pe Calea Grivitei si la Spitalul Universitar pentru a face cateva donatii in limitele posibilitatilor noastre si pentru a ne vizita cativa prieteni internati. La Universitar am sunat si au spus ca persoanele fizice pot ajuta daca aduc apa plata, pungi urinare si pampersi pentru ca se consuma foarte multe in fiecare zi.

In jurul orei 3 vom ajunge la Spitalul de Arsuri. Daca mai sunt doritori, ne-ar bucura nespus sa ne mai strangem cativa, pentru a ii ajuta cat mai mult pe cei ce au nevoie. Numarul meu este 0757868674. Daca vreti sa veniti, sunati-ma sa ne intalnim.

De asemenea, daca stie cineva cum se procedeaza pentru donarea de piele, apreciez orice informatie! Nu am gasit pe net daca exista anumite conditii care trebuie sa fie indeplinite pentru a dona piele, cum este in cazul donarii de sange.

Link to comment
Share on other sites

De asemenea, daca stie cineva cum se procedeaza pentru donarea de piele, apreciez orice informatie! Nu am gasit pe net daca exista anumite conditii care trebuie sa fie indeplinite pentru a dona piele, cum este in cazul donarii de sange.

 

Există o Bancă de Piele la Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu". Din câte am citit, momentan nu este necesară donarea de piele.

 

http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/267515/2015/7000-de-cm2-de-piele-disponibili-in-Banca-de-Piele

http://www.gandul.info/stiri/anuntul-ministrului-sanatatii-despre-banca-de-piele-din-romania-ce-sanse-au-victimele-de-la-colectiv-14869681

Link to comment
Share on other sites

Condoleante celor care au pierdut rude sau prieteni in tragedia de vineri seara... Ma rog pentru cei care se zbat in aceste zile intre viata si moarte. Am prieteni si amici care au murit, altii care au scapat ca prin minune si unii care se lupta din rasputeri sa se intoarca de la granita dintre cele doua lumi.

 

Vineri urma sa aiba loc la Arenele Romane un concert caritabil pentru copiii cu autism. Concertul a fost anuntat si promovat inca din luna iunie, insa organizatorii nu aveau cum sa nu isi indrepte atentia si inspre cei care au nevoie ACUM de fonduri pentru a plati operatii si tratamente extrem de costisitoare (spitalizarea am inteles ca o plateste guvernul). Am auzit la radio ca tratamentul pentru o persoana cu arsuri grave poate costa pe 3 luni pana la 1 milion Euro (!!!). O cutie de crema cu care trebuie unsa pielea arsa zilnic, pentru o persoana, costa 1000 Euro. Deci au nevoie de orice fonduri care se pot strange pentru ei.

 

Daca exista cineva aici care vrea sa ajute si sa vada si un concert in acelasi timp, ne vedem vineri (6 nov) la Arene. Sper sa se inteleaga ca textul meu nu este o promovare nerusinata a evenimentului de vineri. Toti banii vor fi donati in cele doua directii: copiii cu autism si victimele de la clubul Colectiv. Canta Zob, Grimus, Aura si Trooper, iar biletul costa 39 lei. Iata comunicatul dat astazi de organizatori pe pagina de FB a evenimentului:

"Ne-am gândit și noi, la fel ca toți organizatorii de concerte din perioada asta, dacă trebuie să amânăm/anulăm concertul de vineri. Profitul este ultimul lucru la care ne gândim acum așa că am hotărât să nu facem asta și să dăm un al doilea scop caritabil concertului Legal Rock. Astfel că vom dona o parte din venituri victimelor din Colectiv și familiilor lor. Nu avansăm o sumă pe care o vom dona, nu știm câți ne veți fi alături vineri seară, suma asta depinde de voi. Arenele Romane sunt un loc sigur și am fi avut toate autorizațiile și fără tragedia petrecută pentru că asa se impune, iar cei care au mai organziat acolo concerte știu asta la fel de bine ca noi. 

Și poate mai mult decât tot ce am scris mai sus, nu liniștea era elementul pe care îl avem în comun cu prietenii noștri care au fost pe 30 octombrie în Colectiv. Muzica rock trebuie să se audă live în continuare."

 

Oameni pe care ii cunosc personal si care sunt in spital acum:

Catalin Ilnitchi, Liviu Zaharescu, Teodora, Andrada, Alex Chelba, Miluta Flueras - fotografi de concerte si nu numai, i-ati vazut in primele randuri la aproape toate concertele de rock si metal din Bucuresti;

Catalin Scanteie (Hatemode) si sotia lui, Sanda;

Alex Pascu si Andrei Galut, plus tobosarul lor (Goodbye to Gravity);

Iulian Rob (chitarist Monarchy) - Marian Leustean, bassistul trupei, a scapat si l-am vazut la TV, iar Costi Ignat, tobosarul, a decedat...

Liviu Popescu si Bogdan (Bobo) - bassistul si tobosarul de la formatia Up To Eleven. Leo, chitaristul lor, a decedat. Leo si Liviu lucrau la Guitar Shop pe Plevnei, cred ca ii stie tot forumul... 

 

Vom canta vineri pentru ei si pentru toti ceilalti care au nevoie de ajutorul nostru. Ne vedem acolo, RGC.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Condoleante celor care au pierdut rude sau prieteni in tragedia de vineri seara... Ma rog pentru cei care se zbat in aceste zile intre viata si moarte. Am prieteni si amici care au murit, altii care au scapat ca prin minune si unii care se lupta din rasputeri sa se intoarca de la granita dintre cele doua lumi.

 

Vineri urma sa aiba loc la Arenele Romane un concert caritabil pentru copiii cu autism. Concertul a fost anuntat si promovat inca din luna iunie, insa organizatorii nu aveau cum sa nu isi indrepte atentia si inspre cei care au nevoie ACUM de fonduri pentru a plati operatii si tratamente extrem de costisitoare (spitalizarea am inteles ca o plateste guvernul). Am auzit la radio ca tratamentul pentru o persoana cu arsuri grave poate costa pe 3 luni pana la 1 milion Euro (!!!). O cutie de crema cu care trebuie unsa pielea arsa zilnic, pentru o persoana, costa 1000 Euro. Deci au nevoie de orice fonduri care se pot strange pentru ei.

 

Daca exista cineva aici care vrea sa ajute si sa vada si un concert in acelasi timp, ne vedem vineri (6 nov) la Arene. Sper sa se inteleaga ca textul meu nu este o promovare nerusinata a evenimentului de vineri. Toti banii vor fi donati in cele doua directii: copiii cu autism si victimele de la clubul Colectiv. Canta Zob, Grimus, Aura si Trooper, iar biletul costa 39 lei. Iata comunicatul dat astazi de organizatori pe pagina de FB a evenimentului:

"Ne-am gândit și noi, la fel ca toți organizatorii de concerte din perioada asta, dacă trebuie să amânăm/anulăm concertul de vineri. Profitul este ultimul lucru la care ne gândim acum așa că am hotărât să nu facem asta și să dăm un al doilea scop caritabil concertului Legal Rock. Astfel că vom dona o parte din venituri victimelor din Colectiv și familiilor lor. Nu avansăm o sumă pe care o vom dona, nu știm câți ne veți fi alături vineri seară, suma asta depinde de voi. Arenele Romane sunt un loc sigur și am fi avut toate autorizațiile și fără tragedia petrecută pentru că asa se impune, iar cei care au mai organziat acolo concerte știu asta la fel de bine ca noi. 

Și poate mai mult decât tot ce am scris mai sus, nu liniștea era elementul pe care îl avem în comun cu prietenii noștri care au fost pe 30 octombrie în Colectiv. Muzica rock trebuie să se audă live în continuare."

 

Oameni pe care ii cunosc personal si care sunt in spital acum:

Catalin Ilnitchi, Liviu Zaharescu, Teodora, Andrada, Alex Chelba, Miluta Flueras - fotografi de concerte si nu numai, i-ati vazut in primele randuri la aproape toate concertele de rock si metal din Bucuresti;

Catalin Scanteie (Hatemode) si sotia lui, Sanda;

Alex Pascu si Andrei Galut, plus tobosarul lor (Goodbye to Gravity);

Iulian Rob (chitarist Monarchy) - Marian Leustean, bassistul trupei, a scapat si l-am vazut la TV, iar Costi Ignat, tobosarul, a decedat...

Liviu Popescu si Bogdan (Bobo) - bassistul si tobosarul de la formatia Up To Eleven. Leo, chitaristul lor, a decedat. Leo si Liviu lucrau la Guitar Shop pe Plevnei, cred ca ii stie tot forumul... 

 

Vom canta vineri pentru ei si pentru toti ceilalti care au nevoie de ajutorul nostru. Ne vedem acolo, RGC.

Te stiu un om cu capul pe umeri. Nu mai pleca urechea la zvonuri. Nu exista nicio crema care sa coste 1000 de euro pe zi. Sunt informatii eronate. Spitalele au absolut tot ceea ce le trebuie pentru tratamentul corespunzator al arsurilor. Cei care pot fi ajutati in aceste momente sunt apartinatorii vinctimelor.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Sigur ca in momente ca acestea apar o multime de zvonuri, "informatii", supozitii, teorii ale conspiratiei, etc :) Ceea ce am scris am auzit in cadrul unui buletin de stiri la un post de radio in timp ce eram la volan. Ai dreptate Matei, rudele cu siguranta au nevoie de ajutor.

 

Stiu mai multe concerte care erau deja antamate si pentru care s-a decis sa se doneze profitul/incasarile pentru victimele de la Colectiv, si sunt sigur ca vor mai aparea si alte noi evenimente organizate fix cu acest scop. Poate ar fi bine un sticky pe undeva, la Open Stage poate, unde oamenii sa poata vedea ce evenimente au loc si sa-si poata alege daca/unde vor sa mearga sa doneze.

 

L-am uitat in lista de mai sus pe bunul nostru prieten Cristi Filipescu, un tanar timisorean care este de cativa ani tobosarul veteranilor targovisteni Chrom Dioxid. Am sarbatorit Trooper 20 alaturi de ei in Targoviste acum 9 zile... Inima mea este alaturi de ei, de toti, fie ca ii stiam, fie ca nu, si toti au nevoie de ajutorul nostru.

Link to comment
Share on other sites

Te stiu un om cu capul pe umeri. Nu mai pleca urechea la zvonuri. Nu exista nicio crema care sa coste 1000 de euro pe zi. Sunt informatii eronate. Spitalele au absolut tot ceea ce le trebuie pentru tratamentul corespunzator al arsurilor. Cei care pot fi ajutati in aceste momente sunt apartinatorii vinctimelor.

"Absolut tot ce le trebuie", mai putin apa si pampersi?!

 

Cred c-o sa fie binevenita orice forma de ajutor, atat pentru spitale, cat si pentru victime si familiile lor...

Link to comment
Share on other sites

"Absolut tot ce le trebuie", mai putin apa si pampersi?!

 

Cred c-o sa fie binevenita orice forma de ajutor, atat pentru spitale, cat si pentru victime si familiile lor...

 

Matei pare sa lucreze la Badgasar asa ca e mai bine documentat decat noi, privitorii de pe margine. Hai sa nu transformam discutia intr-una care nu isi are locul aici. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Matei pare sa lucreze la Badgasar asa ca e mai bine documentat decat noi, privitorii de pe margine. Hai sa nu transformam discutia intr-una care nu isi are locul aici. 

Scuze, nici pe departe nu vreau sa pornesc o discutie categoric nepotrivita. Doream doar sa subliniez ideea ca ajutorul o sa fie binevenit - probabil foarte multa vreme de acum incolo.

 

Pace - si sanatate!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Si eu mi-am pus azi aceasta intrebare, mai ales daca medicii de la Spitalul universitar au ce trebuie.

De cate ori am fost, nu au avut nici macar un termometru.

Si am avut ceva experiente: in aceeasi zi mama cu preinfarct (in soc) la urgente, si cu bunica paralizata, mutata timp de 10 ore de la o sectie la alta, deoarece toata lumea refuza sa o interneze (avea trimitere data tot de ei.....).

Eu am fost cu temperatura 42 si m-au trimis la plimbare, fara sa imi puna un termometu. Au spus ca nu au.

Fara rautate va spun ca mi-am pierdut orice incredere in medicii de la Spitalul Universitar si sunt de parere ca AU NEVOIE de tot ajutorul oferit de cei ce s-au gandit cu adevarat la prietenii/rudele/persoanele ce sufera in aceste momente.

Le urez in primul rand sa nu isi piarda viata si sa se recupereze.

O domnisoara fotograf este o prietena a sorei, si viata nu i-a dat nici o clipa de liniste, dupa operatia la creier, acum este din nou conectata la aparate, cu sanse minime de supravietuire. Un prieten (coleg de munca) a plecat putin mai devreme si a scapat.

Condoleante, si sanatate celor ce sunt in suferinta.

 

Matei pare sa lucreze la Badgasar asa ca e mai bine documentat decat noi, privitorii de pe margine. Hai sa nu transformam discutia intr-una care nu isi are locul aici. 

Link to comment
Share on other sites

Impresionant impactul național și mondial unui concert rock, mai mult decât orice altceva în toți anii ăștia !

 

Sper să fie, vorba proverbului "Tot răul spre bine !" și pentru muzica rock și activitatea scenică din România !

 

Rock power ! :respect:

 

 

 

12193654_1085042904852773_15638566672130

 

.

 

.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Fugi in Piata bade, lasa vrajeala! ;) A fost ceva lume si la voi din cate am vazut, al doilea oras dupa Bucuresti ca prezenta in strada.  :respect:

Cat despre impactul pe care l-a avut povestea asta urata, intr-adevar, impresionat! Mare pacat insa ca au murit atatia oameni ca sa se ajunga aici. Si vorba lui Neuro, mai nou a inceput sa fie cool sa fii rocker. Toata lumea pe radio si TV o arde cu citate din GTG, chiar daca n-au fost in stare sa promoveze in viata lor genul asta de muzica. Acum e la moda si da bine... Jeguri oportuniste!

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Daca cumva v-a scapat, aveti aici ce scria acum un an Adrian Rugina, tobarul trupei, unul dintre oamenii care s-au intors in club pentru a ii salva pe altii. Omul asta si-a riscat viata. A pierdut. Au ramas pentru noi, toti cei care n-am avut sansa sa-l cunoastem, muzica lui, sacrificiul lui si textul asta:

 

”Am fost mereu de parere ca orice exercitiu democratic incepe cu stampila de vot si se termina cu bata in mana. Mai pe romaneste, te duci si votezi, chiar daca, dupa 25 de ani, esti scarbit mereu de a vota fara incredere, doar raul cel mai mic. Apoi stai si speri ca raul cel mai mic nu e asa de rau. Si apoi, daca vezi ca ai gresit, iesi in strada, protestezi, strigi, te lupti, pana ceva se schimba cu adevarat. Si apoi o iei de la capat. Revolutiile nu se intampla pe Facebook, rezultatele nu se obtin la o bere, schimbarea e dura si cere sange, si nu cred ca suntem pregatiti pentru asta.

Tara asta ar trebui sa traiasca minunat doar din agricultura si turism. Stiu ca mitul cu “Granarul Europei Interbelice” e, probabil, mai mult conjunctural, dar asta chiar si asa, potentialul e enorm. Cu mici exceptii strategice, industria in Romania ar fi putut fi doar un hobby dedicat sutelor de minti luminate care parasesc anual tara pentru proiecte de cercetare prin alte tari, dispuse sa investeasca in inteligenta. Pentru ca, de 25 de ani, toti cei care ne-au condus, indiferent de nume sau de culoare politica, au investit exclusiv in prostie. In prostire si in prostime. Pentru ca o tara de oameni inculti, datori si bolnavi, se conduce usor, nu-I asa? Cand la parterele de bloc vom avea si altceva decat shaormerii, farmacii si sedii de banci, atunci inseamna ca, poate, suntem pe calea cea buna. Pana atunci, educatia e ca si inexistenta, sistemul medical e la pamant, si se mai tarasc doar pentru ca, ici colo, mai exista un profesor care nu-si bate joc de meserie sau un doctor pentru care bunul simt si juramantul lui Hipocrate mai au inca o semnificatie. Sistemul de asigurari sociale nu e altceva decat o gluma proasta, si ma intreb inca, si probabil o sa ma tot intreb, daca peste 25 de ani o sa aiba cineva sa-mi plateasca si mie o pensie. SI raspunsul momentan e ca nu. Pentru ca grosul de oameni care vin din urma, viseaza la un BMW, la mana a 6-a, inmatriculat in Bulgaria. Si apoi, stau si scuipa seminte sprijiniti de vechitura fara benzina in rezervor.

In mod normal, intr-o tara normala, n-ar trebui sa-mi fac griji pentru pensie. O mica afacere, condusa corect, ar trebui sa produca suficient, sa-mi permita sa pun deoparte fie si un minim care sa nu-mi dea depresii cu 25 de ani inainte sa am nevoie de el. Ei bine, nu e tocmai asa. Statul roman nu stie sa-si sustina decat propriul buzunar. In rest, te ingesuie cu zeci de controale, popriri nesimtite, suprataxare, birocratie, lipsa de interes. In paralel, statul si-ai lui reprezentanti, pe care i-am votat si apoi i-am lasat sa-si faca de cap, sau pe care nu i-am votat pentru ca ne era scarba sa mergem la vot, si-au batut joc de orice0. Au furat tot ce era de furat, au dat tunuri peste tunuri. Lucrurile au transpirat intotdeauna, dar nimeni n-a luat atitudine. Stirile au aparut in presa, noi am dat de doua ori Share pe Facebook, ultragiati nevoie-mare intre doua cafele, si povestea a trecut. Nesimtirea a proliferat an de an, pe fondul unei prese controlate, directionate, care in cea mai mare parte ai ei (incerc cu greu sa nu generalizez), n-a facut decat sa distribuie rahat prin toate canalele, in orce forma, totul orientat catre intoxicare, prostire, dezinformare.

Ce se va intampla cu dosarele existente, cu anchetele mai vechi si mai noi, cu cei appx 250 de politicieni care urmeaza a fi anchetati in dosarele care urmeaza sa fie deschise, sau daca asta se va mai intampla vreodata, depinde de noi. Nu depinde de ei. Dar stiu ca, in primul rand, aceasta caracatita monstruoasa, pusa pe furt si imbuibare, numita PSD (si in toate formele de la FSN incoace) trebuie sa moara. Trebuie distrusa si spulberata. Asta nu inseamna ca toti ceilalati, cu Basescu sau Constantinescu, cu Boc sau Antonescu, si tot neamul lor, sunt mai presus. Istoria n-o sa-i consemneze vreodata pe nici unul dintre ei ca vreun sfant, vreun erou sau patriot. Avem doar 25 de ani de minciuni, furt si proliferare sistematica a bataii de joc. Nici unul dintre ei nu merita sa se spuna despre el ca “a fost mai bun decat celalalt”, ca “ a facut”, ca “a incercat”. Romania trebuie schimbata sistemic. Total, la scara mare.

Toate problemele de mai sus nu se vor rezolva doar cu alegerea unui presedinte, dat fiind rolul constitutional al acestuia, fie el si cel mai frumos si mai intelept dintre toti. Dar e un prim pas, care trebuie facut atent si urmarit si mai atent, fie si doar pentru ca taica Putin si-a mobilizat niste multe tancuri la o aruncatura de bat de urnele noastre de vot. Din pacate, mi-e teama ca, in doua saptamani de acum, Facebook-ul va fi din nou plin de poze cu pisici. Dupa cea mai scarboasa campanie electorala din istorie, cu cel mai urat dintre candidatii pe care i-am avut vreodata, care a reusit sa atraga o ura si un dezgust fara precedent, oamenii se vor relaxa. Vor avea nevoie sa schimbe subiectul, indiferent de cine castiga. Si usor-usor, lucrurile se vor raci, poporul va incepe sa uite, televiziunile vor difuza de doua ori mai multe mega-productii de doi bani, ca sa ne “ajute”.

Cam atat. Acum ma duc la vot. Dupa care imi scot bata din dulap si o pun frumos langa usa.
Imi doresc din tot sufletul ca raul cel mai mic sa fie chiar un bine. Sper, ca de fiecare data, sa nu ma insel. Pana acum, m-am inselat de fiecare data. Sau ei mi-au inselat asteptarile.

Daca se intampla din nou, povestea aia cu plecatul din tara nu e, la modul realist, o optiune. Cel putin, nu pe scara larga. Multi dintre noi vor alege, constient sau nu, sa ramana aici.

Daca tot ramanem aici, n-a fi indicat sa ne creasca si noua niste coaie? Sa ne obisnuim ca trebuie luata atitudine?
A te obisnui sa fii calcat in picioare e usor. Ba chiar poti sa ai impresia ca duci o viata buna, amagindu-te pana cand mizeria te loveste iar si iar si nu mai poti s-o ignori.

A impune bunul simt, e mult mai greu. Dar trebuie!”

 

Profetice cuvinte!

Edited by Posho
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

... mi-e teama ca, in doua saptamani de acum, Facebook-ul va fi din nou plin de poze cu pisici.

 

Da, probabil, o să se reintre în normal la un moment dat, însă, că veni vorba de facebook, părerea mea ca prin facebook s-a propagat ff puternic toată mișcarea, prin facebook au avut loc cele mai multe reacții la nenorocirea din Colectiv.

 

Așa am eu impresia, nu știu, poate greșesc... Că, televiziuni au fost și înainte și multe mișcări politice au avut puține șanse să meargă așa departe, s-au stins repede sau n-au avut forță.

 

 

Adică, pe undeva, mă simt ok să văd că rockul e o forță ! Poate alte genuri muzicale nu aveau așa coeziune și impact, indiferent de platformă, facebook sau altele...

 

 

 

Chiar mă gândeam zilele astea că poate nu merg la prea multe concerte locale pe cât ar trebui și mi-am propus s-o fac mai des... Măcar asta să facem, zic eu, ca la politică nu știu cât ne pricepem. [ cel puțin eu ]

 

 

12208546_1169988539695647_87403103932788

Edited by ramurel
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.