www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Hard Disk Hibrid


Recommended Posts

As vrea sa iau un hdd seagate hibrid sshd dar cum tehnologia pare ca e destul de noua as vrea ceva pareri despre aceste harduri,durabilitate viteza etc.ca pret e cam dublu fata de unul normal dar nu ar fi asta problema.

Deasemenea as vrea sa l iau la viteza de 7200 insa parerile sunt impartite,ba ca se incalzeste ba ca se strica mai rpd.Deci ceva opinii ar fi binevenite.

Multumesc.

 

 

ps:la asta ma gandisem:

 

http://www.emag.ro/sshd-seagate-hibrid-1tb-7200rpm-64mb-sata-3-st1000dx001/pd/DPDBJBBBM/

Link to comment
Share on other sites

am sa ma risc totusi.

varianta optima ar fi ssd dar pretul este totusi prea mare.am nevoie de viteza mare la redare samplere,pluginuri etc si spatiu mare de stocare.

.pe i5-ul meu in configuratia actuala cu 4gb ram as putea sa merg cu 4-5 gb samplere(native instruments drums ca ex) si cu buffer de 256 problema e ca la primele note se simte .banuiesc ca din cauza memoriei cache mica.

cu hardul mai sus mentionat si 8 gb ram sper sa scap de pb.

Edited by Vince Windrider
Link to comment
Share on other sites

Eu zic sa cumperi un SSD pentru "sampling  DFD"..nu stiu cum si cu cat de rapid este ptr redare /citire   dar ar trebui sa fie mai vioi .

Cat despre "arhivare " lasi un HD " normal " .

Masurat ccu unele aplicatii este de aprox 8-10 ori mai rapid ...acum depinde ce si cum ..nu am soft de simulat /masurat functionarea cu SF2 playere..

nici nu observ vre-o mare  diferenta ,la urtilizarea  softului de muzica ,intre HDD si SSD ..dar "masurat "  apare  foarte rapid .

 

Daca cumperi unu SSD  150G  pe care pui numai sistemul si soft-ul de muzica respectiv "bibliotecile " de sunete  precis ai o "viteza" mai OK  ...iar arhivare pe un HDD de 1T   ai "sistem Hibrid " ( heheh ) .

 

Ce am citit este ca SSD parca au viata mai "scurta " decat HDD ...de altele nu am citit /auzit .

 

Nu am observat nici cu HDD  cu citire DFD  ( cand nu incape  SF2 in RAM ) sa se agatze sau sa nu pot da maxim de polifonie ...ce duce la probleme cred ca ar fi RAM insuficient si CPU  /sistem ...ASIO     "lent " .

 

Am instalat SSD doar ca si "preventie "  nu am ajuns la limite nici cu HDD ...este adevarat ca nu folosesc PC ptr inregistrare si nici ptr mixare/masterizare ..dar sintetizatoare si unele tobe le am doar pe PC ..pana nu cumpar un "sample pad "..sa scap de PC ..

 

Adevarul este ca un PC-urile tip "robot  de bucatarie " nu-s  "setate " ptr "muzica" ...trebuie un un computer dedicat ce ruleaza numai "studioul de prelucrat sunet/muzica ".

Acestea acum s-au "materializat" prin recordere digitale ..de la "mini studiouri" ..pana la super scule .......

 

Chestia cu "incalzirea " ...pai daca  SSHD  are motor se incalzeste ...SSD -ul este rece !...am tot pus mana pe SSD asta vara sa vad daca nu se incalzeste deoarece l-am montat in graba, acum un an sau mai mult . cu un singur  surub pe partea laterala in exterior pe acel  "raft "  ptr  HDD  si ...acolo a ramas " atarnat " .( ar trebui sa-i fac o montare ca lumea ..hehe ) ...nu a necesitat racire ..este la temperatura camerei ..

HDD-ul   se incazeste puternic am si montat un cooler pe care numai vara in canicula il cuplez ..

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Stiu ca ar fi ideal ssd dar laptopul permite doar un hard si cum am nevoie si de capacitate mare un ssd de 1t ar fi extrem de scump.

Ideea este ca vreau sa trec si pe sistem de 64bit pt a mari capacitatea ram de la 4 la 8.

Referitor la faptul ca se incalzeste am vrut sa spun ca mi s a recomandat sa iau la 5400 pentru ca 7200 se pare ca se incalzeste.asta poate fi o problema(mai ales vara).ar fi solutia cu un cooler stand ce i drept.

Link to comment
Share on other sites

Mai ales daca-i laptop ...de ce ? sa iei unul Hibrid ??

 

Motor = uzura mecanica si randament scazut ...=> incalzire = consum de curent relativ ridicat . deci mai ales ptr laptop nu este indicat .

 

SSHD   de fapt este o strutzocamila ...SSD +HDD  intr-o singura cutie ..unde SSD -ul face pe "buffer"-ul rapid ...OK ...dar

..obligat functionand doar impreuna  daca se distruge SSD inainte de partea HDD degeaba ai "arhiva " mare pe acesta ca-i pierduta ..

 

Laptop este o optiune ptr  portabilitate  dar nu ptr "arhivare "    este un cosmar sa  salvezi copiezi ...prin USB . fisiere mari !

 

Pana si cu recorderele digitale  pe SD card cu R8 si H4 mai bine cumpar alt SD decat sa copiez ca tine o groaza de timp , pana transfer 32G .Numai cand am timp fac copie  de siguranta  la cate ceva ..

 

Ce am constatat ca ptr teren dar si acasa este  mai bine cu  un recorder digital bunicel , sunt construite cu tehnologie net superioara PC-urilor ...numai daca te gandesti ca functioneaza vre-o 6 ore cu 4 baterii AA , nu se incalzeste absolut de loc , calitatea  convetoarelor  si sistemului AD/DA  mult mai ridicata ..decat al "placilor de sunet " etc ...+100 altele ..

Link to comment
Share on other sites

Am spus dc:am nevoie de portabilitate viteza si stocare.

Despre recordele digitale am o parere foarte proasta pt ca se umbla foarte greu cu ele in primul rand.Plus ca am proiecte cu fisiere midi/audio,automatizari midi catre alte aparate etc.nu vad alta solutie de compromis inafara de laptop.

Link to comment
Share on other sites

Am spus dc:am nevoie de portabilitate viteza si stocare.

Despre recordele digitale am o parere foarte proasta pt ca se umbla foarte greu cu ele in primul rand.Plus ca am proiecte cu fisiere midi/audio,automatizari midi catre alte aparate etc.nu vad alta solutie de compromis inafara de laptop.

Da  , cred ca ptr MIDI  poate este mai convenabil un PC  sculele de sine statatoare in partea MIDI parca "stagneaza " la  preturile  mari ..

dar exista  scule MIDI /sequencere  complexe cu de toate + partea de audio ..

 

Cred ca este o " intelegere " ...vad ca multe scule audio sequencere /loopmachine noi si  relativ scumpe ..NU au MIDI ..In/Out ..deci nu prea sunt utilizabile chiar in situatiile live .. !!! la "pretul platit pe ele " !!!

 

Loopmachine Jamman ,,,,NU au MIDI  In/Out ...nu se pot sincroniza cu alte scule !Unele Jamman Solo mai noi se pot sicroniza doar intre ele ..mai multe ..

Zoom R 8-16-24 NU au MIDI In/Out  cu toate ca au un seqencer intern cu MIDI al lor ..NU se pot sincroniza cu alte scule !

 

Alesis Performance Pad Pro (Pro ??) are numai MIDI -out ,...!!!  Drummachine-ul SR18 din el nu are  iesire ptr  switch de Start /Stop si programm up/down   deci trebuie sa apesi cu manual butonul  de pe pad  ptr schimbari ...intre timp ce canti la chitara si vocal ..hehe ...deshteapta treaba !

 

Digitech TRIO  BandCreator ..NU are MIDI IN/Out

 

si mai sunt o groaza de scule cu aceleasi probleme ce le fac cam inutilizabile !! sau greu utulizabile  in situatii home studio ..

 

Dar de existat exista si scule complexe  ..doar ca pretul  urca enorm .

 

Asa ca PC-ul ptr MIDI deocamdata ar fi OK ..

 

Ptr stocare de date si un HDD extern pe USB  este OK .ca sa ramana DVD-ul .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.