www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Doza Bridge Moarta


SolDiez
 Share

Recommended Posts

Am si eu o problema cu un Squier Classic Vibe Tele Thinline. A murit(99%) doza de bridge deodata, Cand am desfacut pickguardul am vazut cu "masa" de la bridge era dezlipita. Acum nu exclud ca asta sa fi fost o pura coincidenta si sa se fi desfacut cand am scos pickguardul pentru ca nu am dat corzile jos si am scos pickguardul "mai chinuit". Oricum si cu firul legat inapoi la masa, doza tot nu suna. Dand volumul foarte tare la amp am descoperit ca suna dar suna 1% din cat ar trebui sa sune. Restul de lipituri sunt solide. Doza a murit pur si simplu stand chitara pe pat, nici n-o mai cantasem.

 

Ma gandeam sa incerc sa refac lipitura "hot" la bridge, dar am zis sa intreb inainte.

 

O poza cam neclara cu wiring-ul ca-i facuta cu telefonul:

post-2272-0-57711800-1444563570_thumb.jpg

 

Si daca tot am deschis un topic. Mai am un classic vibe strat cu urmatoarele mod-uri: Potul 2 de ton mutat pe doza din bridge si un switch pentru a avea doza de neck + bridge impreuna. Problema la el e ca volumul se comporta mai mult ca un ton 80% din cursa, si abia apoi omoara si volumul. De exemplu la tele daca reduc volumul putin imediat se curata un overdrive, la strat volumul ramane la fel si se reduce doar tonul, iar deabea apoi pe ultimii 10-20% incepe sa omoare si volumul. E frustranta treaba ca am neaparat nevoie sa curat amp-ul din volum cu sculele actuale.

 

Orice ajutor e de apreciat, thanks!  :respect:

 

Edit: Am mai cautat pe net, am dezlipit-o, am incercat-o direct la jack - nothing. Am mai si masurat-o sa fiu sigur. Neck 6 kOhm, bridge - nimic. Time for a new one. Dar la problema cu strat-ul inca vreau ajutor daca aveti idei de ce face asa. Multam!

Edited by SolDiez
Link to comment
Share on other sites

Si eu destept, intreb de strat dar nu pun poza cu wiring-ul. In principiu e classic de 60's classic vibe cu mod-urile respective, dar revin dupa ce am timp sa-l desfac sa ma ocup si de el zilele astea. Ma gandeam ca o fi o problema mai comuna si ca sare cuiva in ochi problema "din vorbe"  :drinka: 

 

Multam de raspunsuri, revin! 

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu ce ai legat dar daca ai pus Potmetru de volum ca sa mixezi NP cu BP trebuie sa legi cursorul potmetrului la doza ca sa nu pui.

( deci nu iesi din potmetru pe  cursor deoarece  cand reduci volumul la "zero"  pui tot circuitul la masa deci  nu mai ai semnal  pe tot ansamblul )

 

Legand iesirea din doza pe cursor cand reduci la zero volumul acesteia ranabe rezistenta potmetrului in paralel cu circuitul chitarei si numai iesirea dozei este pusa la masa .

 

Circuitul de "Ton"  ramane neschimbat ..schimbarea va fi ca ai reglaj de "ton:" si ptr doza neck ( NP) cand cuplezi doza bridge ..

Reducand volumul dozei neck ramane doar circuitul de ton   acum legat si cu doza bridge ...

In desen nu am reprezentat circuirulk de ton si nici contactele "reale" ale swirchului cu 5 pozitii ale chitarei ...acesta ramane neschimbat .

In plus mai ai "K" ce cupleaza NP cu BP cele doua doze .

 

Nu pot sa incarc imaginea , dar sper ca s-a inteles cum se leaga potmetrul .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Cele doua doze BP si NP legate impreuna in faza nu aduc o schimbare dramatica al tonului.

daca ar fi in antifaza ar fi mai OK .

 

Decio este mai util sa legi doza MP ( midle ) prin acest potmetru ..prin reglajul potmetrului vei avea diferite nuante  ...sa zicem un fel de " phaser manual static "  din raportul semnalelor insumate /mixate.

 

Si am omis treaba ca desfiintand "Tone" ul la doza Neck .ramane legata numai doza  MP la circuitul de " Ton " prin Switch ...daca vrei si ptr celelalte .trebuie sa modifici circuitul ...sa fie ca si la "Ibanez" ..legat pe terminalul "hot " al  potmetrului de "volum general "  nu la Swintch . asa vei avea tonul ptr orice semnal ce vine pe iesire .

post-902-0-75728700-1444639029_thumb.jpg

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Gata, am rezolvat. Am uitat ca mai demult incercasem un "50s gibson wiring" pe strat si de acolo a pornit problema ca aparent nu iesise ce trebuia. Nu am stiut sa citesc bine schema care era pentru switch pe 2 parti, iar al meu in linie.

Acum m-am luminat, l-am refacut si e super ok. Btw pentru np + bp folosesc un switch, nu blend pot.

 

Deci am ramas cu wiring-ul asta + switch np-bp, si e foarte misto: http://www.premierguitar.com/articles/Gibson_50s_wiring_on_a_Stratocaster

 

Multam!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.